MOSCATO D'ASTI 2015 Gancia
Gancia - Moscato d’Asti, este un vin de desert slab alcoolizat, perfect de servit la finalul mesei. Crama Gancia a fost fondata in 1850 de catre inventatorul primului vermouth alb din Italia, Carlo Gancia. Dupa cativa ani petrecuti in Franta, la Reims, studiind metodele de producere a sampaniei, Carlo Gancia revine acasa, convins ca solurile din Piemont sunt ideale pentru cultivarea strugurilor pentru vin spumant. Incepe astfel o perioada intensa de lucru si experimente cu Pinot Noir si Chardonnay, din care, in 1865, a rezultat ceea ce astazi cunoastem sub numele de „Asti”. Astazi, Casa Gancia este lider mondial in productia de vin spumant, vermouth si aperitive, exportand in mai mult de 60 de tari. Moscato d’Asti este galben pai, cu nuante aurii. Buchetul abunda in arome de fructe exotice si flori, struguri, piersici, ananas si miere. Gustul este dulce, fructat, cu un bun echilibru intre dulceata si aciditate. Se recomanda a fi servit la o temperatura de 8-10°C si, de obicei, desavarseste masa si ii sta bine alaturi de fructe, deserturi cu fructe de padure, biscuiti si ciocolata.
Gancia - Moscato d’Asti, este un vin de desert slab alcoolizat, perfect de servit la finalul mesei. Crama Gancia a fost fondata in 1850 de catre inventatorul primului vermouth alb din Italia, Carlo Gancia. Dupa cativa ani petrecuti in Franta, la Reims, studiind metodele de producere a sampaniei, Carlo Gancia revine acasa, convins ca solurile din Piemont sunt ideale pentru cultivarea strugurilor pentru vin spumant. Incepe astfel o perioada intensa de lucru si experimente cu Pinot Noir si Chardonnay, din care, in 1865, a rezultat ceea ce astazi cunoastem sub numele de „Asti”. Astazi, Casa Gancia este lider mondial in productia de vin spumant, vermouth si aperitive, exportand in mai mult de 60 de tari. Moscato d’Asti este galben pai, cu nuante aurii. Buchetul abunda in arome de fructe exotice si flori, struguri, piersici, ananas si miere. Gustul este dulce, fructat, cu un bun echilibru intre dulceata si aciditate. Se recomanda a fi servit la o temperatura de 8-10°C si, de obicei, desavarseste masa si ii sta bine alaturi de fructe, deserturi cu fructe de padure, biscuiti si ciocolata.