Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

✅ Vezi recomandarile expertilor pentru Paste

🐰 Vezi toate vinurile la oferta!

THE CHOCOLATE BLOCK 2021 Boekenhoutskloof

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 14,5%
  • SOUTH AFRICA

CE SPUN EXPERTII:

Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Horia Hasnaş
Horia Hasnaş

Vin din Africa de Sud cu un nume extrem de explicit care inevitabil creaza asteptari in ceea ce priveste aromatica. Iar combinația îndrăzneață... Deschide review

Vin din Africa de Sud cu un nume extrem de explicit care inevitabil creaza asteptari in ceea ce priveste aromatica. Iar combinația îndrăzneață de soiuri de struguri, shiraz, cabernet sauvignon, viognier, cinsault și Grenache, anunta și ea o complexitate remarcabila. Nasul dezvăluie arome puternice, cu note dulci de baric, îmbinate cu accente florale subtile. In gust, se remarcă aromele de prune afumate, afine și cireșe negre, îmbogățite cu nuanțe condimentate de piper și lemn dulce. Taninii fini completează perfect profilul gustativ, oferind o textură elegantă și plăcută. Masiv și complex, este o alegere excelentă pentru cei care apreciază vinurile puternice și expresive, fiind o reprezentare autentică a măiestriei vinificării de la Boekenhoutskloof.

Inchide review

Un vin pentru momentele acelea în care te simți singur și neiubit! Are o "inimă" mare cât toate fructele negre și roșii,... Deschide review

Un vin pentru momentele acelea în care te simți singur și neiubit! Are o "inimă" mare cât toate fructele negre și roșii, așezate pe un fundal de ciocolată amăruie, este generos și prietenos deopotrivă, dar nu uită să fie serios. Își completează structura aromatică cu tonuri de violete și levănțică, nuanțate de impresii de grafit, de condimente exotice lemn dulce și tabac. Gustul este fructat, rotund si dens, cu taninuri bine șlefuite, lejer granulate, completate de o aciditate suculentă, de fructe roșii coapte. Pe final, vinul își păstrează concentrarea fructată, amplificată de impresiile picant-solare date de contribuția volumului alcoolic.

Inchide review

Sub egida “vinuri pentru toată lumea” ale oenologului Marc Kent, cel care a reorientat productia vinurilor Boekenhoutskloof, sudafricani de... Deschide review

Sub egida “vinuri pentru toată lumea” ale oenologului Marc Kent, cel care a reorientat productia vinurilor Boekenhoutskloof, sudafricani de pe malul gârlei mari, către mai multe soiuri franțuzești, azi servim un bloc de ciocolată. Făurit don boabe diferite de “cacao”, din vii de diferite etăți pe soluri granitice și șistoase. Preponderentul Syrah, face un lego bun cu Garnacha tinta, Cinsault, Cabernet și Viognier. Partitura consta în vinificari si maturări pe fiecare “boabă” în parte, în baricuri și budane, pret de un an. Atenție, batonul de ciocolată nu e vegan, căci limpezirea se face cu albuș de ouă din găini ce cântă-n afrikaans. Ca zonă de interes, olfactiv atinge multitudini de arome intense, spices, lavande și esențe de rom. Corp frumos, fruct sesizabil de la colțul poștei, aciditate și taninuri nu foarte plăpânde. Gustul și post gustul te fac să mesteci în gol, să topești fiecare picătură de zici ca e ultima, ca să accesezi și străfundurile istoriei. Complex de vitamine și salbe mătăsoase.

Inchide review

Un vin din Swartland - Africa de Sud, al cărui brand sărbătorește a 20a recoltă, provenit dintr-o cramă specializată pe Syrah, care este și soiul... Deschide review

Un vin din Swartland - Africa de Sud, al cărui brand sărbătorește a 20a recoltă, provenit dintr-o cramă specializată pe Syrah, care este și soiul dominant al vinului - 74%, potențat de Grenache, Cinsault și Cabernet în proporții relativ egale, similar celor dintr sudul Rhone-ului. Climatul este mediteraneean, însă 2021 a fost un an mai rece, ce a însemnat o perioadă mai lungă de maturare a strugurilor, aciditate mai ridicată și un alcool moderat. Fiecare soi e vinificat separat și maturat câte 12-14 luni în butoaie de lemn de diferite capacități. Syrah cu Cinsault într-o combinație de 2500l foudres cu baricuri, Grenache în 600l, iar Cabernet-ul în baricuri din stejar francez. Tot acest asamblaj vine cu arome intense de mure, prune, cu note proaspete de eucalipt și piper roșu. Un vin cărnos, a cărui arome concentrate de fructe negre le simțim și în gust, la care se adaugă condimente, mentă și vanilie. Taninurile coapte și ferme, ce conferă vinului o structură atletică sunt bine echilibrate de aciditatea datorată anului mai rece și alcoolul ridicat, ce se integrează perfect. Un vin obraznic aș zice, ce nu trece neobservat, de o complexitate remarcabilă.

Inchide review

Știu că numele păcălește și că unii ar putea avea o mică deziluzie în momentul degustării. Așa că, dacă vă așteptați să găsiți... Deschide review

Știu că numele păcălește și că unii ar putea avea o mică deziluzie în momentul degustării. Așa că, dacă vă așteptați să găsiți în această sticlă un vin gemos, greoi, dulceag, mă rog, ceva în genul vinurilor din Primitivo care au acaparat piața, ei bine, gândiți-vă bine înainte de a folosi tirbușonul. Mai corect ar fi să o păstrați și să o faceți cadou unui prieten care mai știe ceva depre vin. Acesta se va bucura, pentru că acest The Chocolate Block chiar e gândit să bucure un iubitor al vinului. Bine structurat, cu un corp pe care l-ai compara cu cel al unui aruncător de suliță, sud-africanul surprinde deopotrivă prin complexitatea aromatică și prin prospețimea fructului pe care îl dezvăluie. Majoritar, Syrah-ul face legea, aducând note de fructe negre, de piper alb și ierburi aromatice, însă pe lângă acestea descoperi note de cireșe, de condimente, de pământ, dar și atingeri sangvinice. Elegant, savuros, cu taninuri deja rotunjite, cu o aciditate vie, vinul se bea ușor și acum, însă va fi mai bun peste doi-trei anișori. Enjoy!

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

93 puncte Tim Atkin, 91 puncte James Suckling

Domeniul Boekenhoutskloof a fost înfiinţat în 1776, fiind situat în cel mai îndepărtat colţ al văii Franschhoek, Africa de Sud, numele fermei fiind tradus prin "Râpa Boekenhout". Boekenhout este un copac local, apreciat în producţia de mobilă. În 1993, domeniul a fost cumpărat şi dezvoltat, fiind plantată o podgorie cu viţă-de-vie care astăzi include Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Grenache, Semillon şi Viognier. Vinul de astăzi, The Chocolate Block 2021, este un cupaj roşu savuros, obţinut din Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache, Syrah şi Viognier. Roşu, liniştit, vinul dezvăluie arome olfactive de mure, mărăcini şi lavandă, cu nuanţe de pământ de ghiveci şi carne uscată. Pe palat, vinul se continuă cu note de afine, prune coapte, coacăze negre şi cireşe. Finalul elegant şi mătăsos scoate în evidenţă arome de fructe negre, piper alb, chimen, lemn dulce. Degustaţi acest vin la 16-18 grade Celsius, în diverse combinaţii culinare, cum ar fi antreuri, carne roşie, vânat sau brânzeturi.

  • easter
THE CHOCOLATE BLOCK 2021 easter
  • 139 123 -12%
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
139 123 -12%
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Horia Hasnaş
Horia Hasnaş

Vin din Africa de Sud cu un nume extrem de explicit care inevitabil creaza asteptari in ceea ce priveste aromatica. Iar combinația îndrăzneață... Deschide review

Vin din Africa de Sud cu un nume extrem de explicit care inevitabil creaza asteptari in ceea ce priveste aromatica. Iar combinația îndrăzneață de soiuri de struguri, shiraz, cabernet sauvignon, viognier, cinsault și Grenache, anunta și ea o complexitate remarcabila. Nasul dezvăluie arome puternice, cu note dulci de baric, îmbinate cu accente florale subtile. In gust, se remarcă aromele de prune afumate, afine și cireșe negre, îmbogățite cu nuanțe condimentate de piper și lemn dulce. Taninii fini completează perfect profilul gustativ, oferind o textură elegantă și plăcută. Masiv și complex, este o alegere excelentă pentru cei care apreciază vinurile puternice și expresive, fiind o reprezentare autentică a măiestriei vinificării de la Boekenhoutskloof.

Inchide review

Un vin pentru momentele acelea în care te simți singur și neiubit! Are o "inimă" mare cât toate fructele negre și roșii,... Deschide review

Un vin pentru momentele acelea în care te simți singur și neiubit! Are o "inimă" mare cât toate fructele negre și roșii, așezate pe un fundal de ciocolată amăruie, este generos și prietenos deopotrivă, dar nu uită să fie serios. Își completează structura aromatică cu tonuri de violete și levănțică, nuanțate de impresii de grafit, de condimente exotice lemn dulce și tabac. Gustul este fructat, rotund si dens, cu taninuri bine șlefuite, lejer granulate, completate de o aciditate suculentă, de fructe roșii coapte. Pe final, vinul își păstrează concentrarea fructată, amplificată de impresiile picant-solare date de contribuția volumului alcoolic.

Inchide review

Sub egida “vinuri pentru toată lumea” ale oenologului Marc Kent, cel care a reorientat productia vinurilor Boekenhoutskloof, sudafricani de... Deschide review

Sub egida “vinuri pentru toată lumea” ale oenologului Marc Kent, cel care a reorientat productia vinurilor Boekenhoutskloof, sudafricani de pe malul gârlei mari, către mai multe soiuri franțuzești, azi servim un bloc de ciocolată. Făurit don boabe diferite de “cacao”, din vii de diferite etăți pe soluri granitice și șistoase. Preponderentul Syrah, face un lego bun cu Garnacha tinta, Cinsault, Cabernet și Viognier. Partitura consta în vinificari si maturări pe fiecare “boabă” în parte, în baricuri și budane, pret de un an. Atenție, batonul de ciocolată nu e vegan, căci limpezirea se face cu albuș de ouă din găini ce cântă-n afrikaans. Ca zonă de interes, olfactiv atinge multitudini de arome intense, spices, lavande și esențe de rom. Corp frumos, fruct sesizabil de la colțul poștei, aciditate și taninuri nu foarte plăpânde. Gustul și post gustul te fac să mesteci în gol, să topești fiecare picătură de zici ca e ultima, ca să accesezi și străfundurile istoriei. Complex de vitamine și salbe mătăsoase.

Inchide review

Un vin din Swartland - Africa de Sud, al cărui brand sărbătorește a 20a recoltă, provenit dintr-o cramă specializată pe Syrah, care este și soiul... Deschide review

Un vin din Swartland - Africa de Sud, al cărui brand sărbătorește a 20a recoltă, provenit dintr-o cramă specializată pe Syrah, care este și soiul dominant al vinului - 74%, potențat de Grenache, Cinsault și Cabernet în proporții relativ egale, similar celor dintr sudul Rhone-ului. Climatul este mediteraneean, însă 2021 a fost un an mai rece, ce a însemnat o perioadă mai lungă de maturare a strugurilor, aciditate mai ridicată și un alcool moderat. Fiecare soi e vinificat separat și maturat câte 12-14 luni în butoaie de lemn de diferite capacități. Syrah cu Cinsault într-o combinație de 2500l foudres cu baricuri, Grenache în 600l, iar Cabernet-ul în baricuri din stejar francez. Tot acest asamblaj vine cu arome intense de mure, prune, cu note proaspete de eucalipt și piper roșu. Un vin cărnos, a cărui arome concentrate de fructe negre le simțim și în gust, la care se adaugă condimente, mentă și vanilie. Taninurile coapte și ferme, ce conferă vinului o structură atletică sunt bine echilibrate de aciditatea datorată anului mai rece și alcoolul ridicat, ce se integrează perfect. Un vin obraznic aș zice, ce nu trece neobservat, de o complexitate remarcabilă.

Inchide review

Știu că numele păcălește și că unii ar putea avea o mică deziluzie în momentul degustării. Așa că, dacă vă așteptați să găsiți... Deschide review

Știu că numele păcălește și că unii ar putea avea o mică deziluzie în momentul degustării. Așa că, dacă vă așteptați să găsiți în această sticlă un vin gemos, greoi, dulceag, mă rog, ceva în genul vinurilor din Primitivo care au acaparat piața, ei bine, gândiți-vă bine înainte de a folosi tirbușonul. Mai corect ar fi să o păstrați și să o faceți cadou unui prieten care mai știe ceva depre vin. Acesta se va bucura, pentru că acest The Chocolate Block chiar e gândit să bucure un iubitor al vinului. Bine structurat, cu un corp pe care l-ai compara cu cel al unui aruncător de suliță, sud-africanul surprinde deopotrivă prin complexitatea aromatică și prin prospețimea fructului pe care îl dezvăluie. Majoritar, Syrah-ul face legea, aducând note de fructe negre, de piper alb și ierburi aromatice, însă pe lângă acestea descoperi note de cireșe, de condimente, de pământ, dar și atingeri sangvinice. Elegant, savuros, cu taninuri deja rotunjite, cu o aciditate vie, vinul se bea ușor și acum, însă va fi mai bun peste doi-trei anișori. Enjoy!

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

93 puncte Tim Atkin, 91 puncte James Suckling

Domeniul Boekenhoutskloof a fost înfiinţat în 1776, fiind situat în cel mai îndepărtat colţ al văii Franschhoek, Africa de Sud, numele fermei fiind tradus prin "Râpa Boekenhout". Boekenhout este un copac local, apreciat în producţia de mobilă. În 1993, domeniul a fost cumpărat şi dezvoltat, fiind plantată o podgorie cu viţă-de-vie care astăzi include Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Grenache, Semillon şi Viognier. Vinul de astăzi, The Chocolate Block 2021, este un cupaj roşu savuros, obţinut din Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache, Syrah şi Viognier. Roşu, liniştit, vinul dezvăluie arome olfactive de mure, mărăcini şi lavandă, cu nuanţe de pământ de ghiveci şi carne uscată. Pe palat, vinul se continuă cu note de afine, prune coapte, coacăze negre şi cireşe. Finalul elegant şi mătăsos scoate în evidenţă arome de fructe negre, piper alb, chimen, lemn dulce. Degustaţi acest vin la 16-18 grade Celsius, în diverse combinaţii culinare, cum ar fi antreuri, carne roşie, vânat sau brânzeturi.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...