BRUNELLO DI MONTALCINO 2009 Piccini
Brunello nu este un simplu vin. Este o opera de arta, ce a luat fiinta in epicentrul mondial al vinurilor, si anume Toscana. Metoda de vinificatie a acestui vin este una complexa si se supune cu sfintenie legilor specifice: Brunello trebuie sa fie produs 100% din struguri Sangiovese, sa fie maturat cel putin 4 ani (5 pentru vinuri "riserva"). Primii doi ani este necesar ca vinul sa fie tinut in butoaie de stejar si trebuie imbuteliat cu cel putin 4 luni inainte de comercializare. Produsul rezultat in urma acestui proces strict este un vin de o eleganta aparte, cu excelent potential de invechire, renumit pentru nuanta de granat si pentru buchetul de fructe de padure, cu note de vanilie si condimente. Un vin care iti va fermeca simturile prin eleganta, bogatie si structura. Ce te desparte de aceasta legenda a Toscanei? Un simplu click.
Brunello nu este un simplu vin. Este o opera de arta, ce a luat fiinta in epicentrul mondial al vinurilor, si anume Toscana. Metoda de vinificatie a acestui vin este una complexa si se supune cu sfintenie legilor specifice: Brunello trebuie sa fie produs 100% din struguri Sangiovese, sa fie maturat cel putin 4 ani (5 pentru vinuri "riserva"). Primii doi ani este necesar ca vinul sa fie tinut in butoaie de stejar si trebuie imbuteliat cu cel putin 4 luni inainte de comercializare. Produsul rezultat in urma acestui proces strict este un vin de o eleganta aparte, cu excelent potential de invechire, renumit pentru nuanta de granat si pentru buchetul de fructe de padure, cu note de vanilie si condimente. Un vin care iti va fermeca simturile prin eleganta, bogatie si structura. Ce te desparte de aceasta legenda a Toscanei? Un simplu click.