CAMPOFIORIN 2011 Masi
Campofiorin, vin al reputatului producator MASI din Veneto-Italia, este catalogat drept un „Supervenetian”. Proprietate a familiei Boscaini de peste doua secole, MASI combina traditia viticola cu valorile oenologice si culturale din Veneto prin utilizarea unor metode moderne de vinificatie. De la aparitia sa, in 1964, vinul este considerat creatorul unei categorii noi de vinuri, bazate pe o tehnica asemanatoare productiei de Amarone. Campofiorin este obtinut printr-o metoda dezvoltata de Grupul Tehnic al Masi, numita „dubla fermentatie”.
Acest „Supervenetian” de 91 de puncte Parker evidentiaza caracteristicile excelentului terroir din care provine si unicitatea metodelor de productie. Cupaj de Corvina, Rondinella si Molinara, acest vin este unul bogat si catifelat caruia dubla fermentatie ii imbogateste anumite proprietati: culoare intensa rubinie, cu urme violet, taninuri matasoase si elegante. Buchetul dezvaluie o bogatie de arome, de prune, gem de cirese, cu note de condimente. Palatul este rasfatat cu arome de cirese amare, fructe de padure si o buna aciditate. Campofiorin este un vin foarte versatil, fiind potrivit unei game variate de mancaruri, de la paste cu carne, ciuperci, friptura de carne rosie, vanat la branzeturi maturate.
Campofiorin, vin al reputatului producator MASI din Veneto-Italia, este catalogat drept un „Supervenetian”. Proprietate a familiei Boscaini de peste doua secole, MASI combina traditia viticola cu valorile oenologice si culturale din Veneto prin utilizarea unor metode moderne de vinificatie. De la aparitia sa, in 1964, vinul este considerat creatorul unei categorii noi de vinuri, bazate pe o tehnica asemanatoare productiei de Amarone. Campofiorin este obtinut printr-o metoda dezvoltata de Grupul Tehnic al Masi, numita „dubla fermentatie”.
Acest „Supervenetian” de 91 de puncte Parker evidentiaza caracteristicile excelentului terroir din care provine si unicitatea metodelor de productie. Cupaj de Corvina, Rondinella si Molinara, acest vin este unul bogat si catifelat caruia dubla fermentatie ii imbogateste anumite proprietati: culoare intensa rubinie, cu urme violet, taninuri matasoase si elegante. Buchetul dezvaluie o bogatie de arome, de prune, gem de cirese, cu note de condimente. Palatul este rasfatat cu arome de cirese amare, fructe de padure si o buna aciditate. Campofiorin este un vin foarte versatil, fiind potrivit unei game variate de mancaruri, de la paste cu carne, ciuperci, friptura de carne rosie, vanat la branzeturi maturate.