LEAT 6500 CS & MERLOT 2011 M1 Crama Atelier
Pentru recolta anului 2011, prima din istoria Cramei Atelier, toamna blanda si insorita precum si lipsa precipitatiilor au oferit podgoriei Murfatlar conditii ideale producerii unor vinuri rosii de calitate exceptionala. La finalul celor 18 luni de maturare, vinurile din fiecare butoi au fost selectionate individual si asamblate. Procesele de conditionare si filtrare au fost pastrate la un minim necesar pentru a nu se pierde nimic din caracterul generos si din culoarea intensa a vinului. A rezultat un asamblaj de un rosu intens, purpuriu. Aromatic, vinul ofera nuante de fruct de padure, mirodenii dulci si ciocolata cu menta. Gustativ, ne intampina o placuta senzatie de prospetime si o savoare de coacaze negre, visine coapte si poame, frumos imbinate cu notele de scortisoara si vanilie extrase din butoiul de stejar romanesc. Un vin generos si corpolent, cu taninuri moi si fine, cu un potențial foarte bun de pastrare. Merita evaluat dupa 10 - 15 ani de invechire la sticla, asa cum recomanda enologul Razvan Macici.
Pentru recolta anului 2011, prima din istoria Cramei Atelier, toamna blanda si insorita precum si lipsa precipitatiilor au oferit podgoriei Murfatlar conditii ideale producerii unor vinuri rosii de calitate exceptionala. La finalul celor 18 luni de maturare, vinurile din fiecare butoi au fost selectionate individual si asamblate. Procesele de conditionare si filtrare au fost pastrate la un minim necesar pentru a nu se pierde nimic din caracterul generos si din culoarea intensa a vinului. A rezultat un asamblaj de un rosu intens, purpuriu. Aromatic, vinul ofera nuante de fruct de padure, mirodenii dulci si ciocolata cu menta. Gustativ, ne intampina o placuta senzatie de prospetime si o savoare de coacaze negre, visine coapte si poame, frumos imbinate cu notele de scortisoara si vanilie extrase din butoiul de stejar romanesc. Un vin generos si corpolent, cu taninuri moi si fine, cu un potențial foarte bun de pastrare. Merita evaluat dupa 10 - 15 ani de invechire la sticla, asa cum recomanda enologul Razvan Macici.