TERRA ROMANA MILENIUM ALB 2013 S.E.R.V.E.
Gama Terra Romana este formata din vinuri atent selectionate, produse in editie limitata, destinate celor mai pretentioase gusturi. A fost lansata in anul 2005, la Ceptura, taram romanesc unde contele Guy Tyrel de Poix, renumit producator francez, decidea sa se stabileasca in 1994, cucerit fiind de Feteasca Neagra intalnita aici. Vinul „Milenium” a fost creat initial ca vin rosu, pentru a celebra trecerea in Mileniul III. Pentru ca nu avea pereche, s-a hotarat producerea unui Milenium alb, asamblaj exotic de Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin si Chardonnay. Anul 2013, al unsprezecelea de Milenium Alb, a dat nastere unui vin cu buchet puternic, cu miros de flori de vita, citrice si piersica alba, cu gust persistent de fagure de miere, fructe exotice si pepene galben, sustinut de o aciditate bine integrata. Milenium Alb este un vin complex, in care fiecare soi se exprima pentru sine, dar si pentru celelalte, pentru a se evidentia reciproc. Este ideal alaturi de peste, fructe de mare, carne alba, branza Brie sau Camembert, dar si ca aperitiv.
Gama Terra Romana este formata din vinuri atent selectionate, produse in editie limitata, destinate celor mai pretentioase gusturi. A fost lansata in anul 2005, la Ceptura, taram romanesc unde contele Guy Tyrel de Poix, renumit producator francez, decidea sa se stabileasca in 1994, cucerit fiind de Feteasca Neagra intalnita aici. Vinul „Milenium” a fost creat initial ca vin rosu, pentru a celebra trecerea in Mileniul III. Pentru ca nu avea pereche, s-a hotarat producerea unui Milenium alb, asamblaj exotic de Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin si Chardonnay. Anul 2013, al unsprezecelea de Milenium Alb, a dat nastere unui vin cu buchet puternic, cu miros de flori de vita, citrice si piersica alba, cu gust persistent de fagure de miere, fructe exotice si pepene galben, sustinut de o aciditate bine integrata. Milenium Alb este un vin complex, in care fiecare soi se exprima pentru sine, dar si pentru celelalte, pentru a se evidentia reciproc. Este ideal alaturi de peste, fructe de mare, carne alba, branza Brie sau Camembert, dar si ca aperitiv.