SIRENA DUNARII 2001 Vinarte
Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, campania „Vin pentru ea” continua, asadar va invitam astazi sa cunoasteti un vin linistit, remarcabil, potrivit pentru amatorii de vinuri dulci! Fiind un vin produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina – Vinarte, Sirena Dunarii trece printr-un process de vinificatie deosebit.
Recoltati manual si foarte atent in ladite de plastic, strugurii atacati de mucegaiul nobil Botrytis Cinerea au fost desciorchinati fara sa fie zdrobiti, dupa care s-au presat boabele intregi, mustul rezultat a fost insamantat cu levuri selectionate si a fermentat pentru o perioada in cisterne de mici capacitati cu temperatura controlata automatizat la circa 17 grade C, dupa care a fost finalizata fermentatia in barrique-uri de stejar francez. Dupa desavarsirea fermentatiei alcoolice, vinul a fost innobilat timp de 24 luni in barrique-uri de stejar franceze cu diferite grade de prajire. Acest vin alb, de un galben auriu stralucitor, are un potential care va va face sa lacrimeze papilele gustative, melanjul aromelor de miere, cafea, fructe confiate combinandu-se cu aciditatea si facand din acest riesling italian un companion desavarsit.
Recomandam a fi servit alaturi de foie gras, deserturi sau branzeturi puternic aromate, la o temperatura de 10 - 12 grade C.
Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, campania „Vin pentru ea” continua, asadar va invitam astazi sa cunoasteti un vin linistit, remarcabil, potrivit pentru amatorii de vinuri dulci! Fiind un vin produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina – Vinarte, Sirena Dunarii trece printr-un process de vinificatie deosebit.
Recoltati manual si foarte atent in ladite de plastic, strugurii atacati de mucegaiul nobil Botrytis Cinerea au fost desciorchinati fara sa fie zdrobiti, dupa care s-au presat boabele intregi, mustul rezultat a fost insamantat cu levuri selectionate si a fermentat pentru o perioada in cisterne de mici capacitati cu temperatura controlata automatizat la circa 17 grade C, dupa care a fost finalizata fermentatia in barrique-uri de stejar francez. Dupa desavarsirea fermentatiei alcoolice, vinul a fost innobilat timp de 24 luni in barrique-uri de stejar franceze cu diferite grade de prajire. Acest vin alb, de un galben auriu stralucitor, are un potential care va va face sa lacrimeze papilele gustative, melanjul aromelor de miere, cafea, fructe confiate combinandu-se cu aciditatea si facand din acest riesling italian un companion desavarsit.
Recomandam a fi servit alaturi de foie gras, deserturi sau branzeturi puternic aromate, la o temperatura de 10 - 12 grade C.