NOTORIUS MERLOT 2009 Cramele Rotenberg
"Cramele Rotenberg au luat fiinta dupa ce un fost IT-ist, Mihail Rotenberg, s-a hotarat sa dea un nou sens carierei sale si a inceput sa investeasca in pasiunea sa. A achizitionat, astfel, “Crama veche” din Ceptura de Jos, a reconstruit-o, a readus-o la viata, reusind apoi sa dea fiinta unor vinuri rosii seci de “lumea veche” de o deosebita subtilitate. Azi va propunem sa incercati Notorius Merlot, un vin rosu sec, ferm, taninos, foarte puternic. Dupa o maturare de 18 luni in butoaie noi de stejar romanesc, se prezinta astazi in fata noastra cu arome de vanilie, cafea, ciocolata, dublate de un nas puternic de visine din visinata si cirese negre. Este un vin astringent, cu o buna aciditate, cu final plin si lung. Cu un bun potential de invechire, de 8-10 ani, este perfect servit la 12°C, alaturi de confit de canard sau carpaccio de vita si branzeturi fine. Produs intr-un numar de 15000 de sticle, Notorius Merlot este un vin pe care va sfatuim sa nu il ratati."
"Cramele Rotenberg au luat fiinta dupa ce un fost IT-ist, Mihail Rotenberg, s-a hotarat sa dea un nou sens carierei sale si a inceput sa investeasca in pasiunea sa. A achizitionat, astfel, “Crama veche” din Ceptura de Jos, a reconstruit-o, a readus-o la viata, reusind apoi sa dea fiinta unor vinuri rosii seci de “lumea veche” de o deosebita subtilitate. Azi va propunem sa incercati Notorius Merlot, un vin rosu sec, ferm, taninos, foarte puternic. Dupa o maturare de 18 luni in butoaie noi de stejar romanesc, se prezinta astazi in fata noastra cu arome de vanilie, cafea, ciocolata, dublate de un nas puternic de visine din visinata si cirese negre. Este un vin astringent, cu o buna aciditate, cu final plin si lung. Cu un bun potential de invechire, de 8-10 ani, este perfect servit la 12°C, alaturi de confit de canard sau carpaccio de vita si branzeturi fine. Produs intr-un numar de 15000 de sticle, Notorius Merlot este un vin pe care va sfatuim sa nu il ratati."