Vino in magazinul Club.unvinpezi.ro - avem doar vinuri bune, selectate de specialisti, la cele mai bune preturi!

Sorin Stelian

Nu mai stiu exact cum m-am indragostit de vin. Probabil ca s-a intamplat pe o terasa deasupra unui bulevard, observand uimit cum se oglindesc energia si tumultul oamenilor de dedesubt intr-un simplu pahar de Riesling. Ma gandesc deci ca a bea un pahar de vin nu e doar o placere, ci si un mijloc de a cunoaste lumea. Si nu unul pentru cei lenesi, pentru ca vinul bun trezeste curiozitatea, te face sa iubesti diversitatea, te indeamna sa calatoresti. Nu sunt un critic de vin, ci un iubitor al lui - am incercat multe vinuri, le-am privit cu atentie si curiozitate si m-am simtit uneori suficient de curajos incat sa scriu despre ele. Mi se pare ca cel mai bun lucru pe care-l poti face cand scrii despre vinuri este sa le recomanzi pe acelea care te-au transportat, intr-un fel sau altul, din locul in care te aflai. Da, cred ca mi-am amintit cum am devenit pasionat de vin: am citit undeva o recomandare inspirata.

Comentariile lui Sorin Stelian

CAPITEL SAN ROCCO VALPOLICELLA RIPASSO 2017
Data degustarii: 01.05.2021

M-am bucurat sa reintalnesc la unvinpezi.ro aceasta veche cunostinta, un Valpolicella Superiore Ripasso cu arome pline de viata: multe fructe proaspete (dar si gemuri), note condimentat-eterice intense si nuante pamantoase bine definite. Gustul are un pic de dulceata, porneste cu mult fruct, dar in acelasi timp ramane suplu, proaspat, cu tanini densi si chiar un pic naravasi. Mie mi se pare seducatoare combinatia asta, si foarte potrivita pentru carnuri rosii bune, gatite cat mai simplu. Nu uitati sa aerati vinul (nu e obligatoriu, dar cateva ore in sticla il vor face si mai placut) si chiar sa-l raciti un pic.

CAPITEL SAN ROCCO VALPOLICELLA RIPASSO 2017
Data degustarii: 01.05.2021

M-am bucurat sa reintalnesc la unvinpezi.ro aceasta veche cunostinta, un Valpolicella Superiore Ripasso cu arome pline de viata: multe fructe proaspete (dar si gemuri), note condimentat-eterice intense si nuante pamantoase bine definite. Gustul are un pic de dulceata, porneste cu mult fruct, dar in acelasi timp ramane suplu, proaspat, cu tanini densi si chiar un pic naravasi. Mie mi se pare seducatoare combinatia asta, si foarte potrivita pentru carnuri rosii bune, gatite cat mai simplu. Nu uitati sa aerati vinul (nu e obligatoriu, dar cateva ore in sticla il vor face si mai placut) si chiar sa-l raciti un pic.

CAPITEL SAN ROCCO VALPOLICELLA RIPASSO 2017
Data degustarii: 01.05.2021

M-am bucurat sa reintalnesc la unvinpezi.ro aceasta veche cunostinta, un Valpolicella Superiore Ripasso cu arome pline de viata: multe fructe proaspete (dar si gemuri), note condimentat-eterice intense si nuante pamantoase bine definite. Gustul are un pic de dulceata, porneste cu mult fruct, dar in acelasi timp ramane suplu, proaspat, cu tanini densi si chiar un pic naravasi. Mie mi se pare seducatoare combinatia asta, si foarte potrivita pentru carnuri rosii bune, gatite cat mai simplu. Nu uitati sa aerati vinul (nu e obligatoriu, dar cateva ore in sticla il vor face si mai placut) si chiar sa-l raciti un pic.

CHATEAU DU VAL D'OR...

Chateau du Val d'Or
CHATEAU DU VAL D'OR ST. EMILION GRAND CRU 2015
Data degustarii: 01.05.2021

Intr-un (rar) moment de intelepciune, am evitat sa scriu review-ul acestui Saint Emilion in seara in care l-am deschis. Am turnat cu simt de raspundere intr-un pahar larg pe care mai apoi, sub asaltul taninurilor, nu l-am putut termina fara mancare. Dupa o noapte si-o zi (daca se poate mai mult e si mai bine) am avut aparent in fata mea alt vin. Aromele s-au dovedit a fi mai degraba generoase decat cerneloase, cu mult fruct bine copt; smirghelul s-a transformat in catifea si gustul a capatat suculenta, amplitudine si un pic de dulceata. Dimensiunea aia cernelos-minerala nu a disparut de tot, dar acum pare mai degraba o excentricitate aristocratica - la fel ca aromele usor condimentate specifice Merlot-ului bun (desi aici sunt si alte soiuri in ecuatie). In fine, un vin absolut recomandabil, dintr-un an foarte bun. Dar, cum se intampla de obicei cu anii foarte buni, e nevoie de rabdare: ori aerare lenta si lunga, ori vreo 5 ani in pivnita.

CA’ DI RAJO -...

Ca’ di Rajo
CA’ DI RAJO - PROSECCO TREVISO BRUT
Data degustarii: 23.04.2021

Un prosecco simpatic, cu arome intense pline de dulceata, care se apropie mai mult de caprifoi si fructe exotice decat de mai cumintile mere verzi ale altor exemplare. Gustul porneste tot asa, cu dulceata inainte, dar bulele si aciditatea reusesc sa o tina in frau suficient pentru a-l face usor de baut. Mai ales daca e foarte bine racit.

MAS JANEIL SANS...

Francois Lurton
MAS JANEIL SANS SOUFFRE ROUGE 2016
Data degustarii: 01.04.2021

Astazi ne intalnim cu un vin din sudul Frantei, mai precis din Cotes du Roussillon, si care reflecta foarte bine stilul general al regiunii: mult fruct bine copt, o combinatie de suculent si gemos, tanini densi dar prietenosi si aciditate medie. Pe scurt, un vin generos, carnos, cu multe note dulcege, aparent deloc influentat de lipsa sulfului.