Vino in magazinul Club.unvinpezi.ro - avem doar vinuri bune, selectate de specialisti, la cele mai bune preturi!

Sorin Stelian

Nu mai stiu exact cum m-am indragostit de vin. Probabil ca s-a intamplat pe o terasa deasupra unui bulevard, observand uimit cum se oglindesc energia si tumultul oamenilor de dedesubt intr-un simplu pahar de Riesling. Ma gandesc deci ca a bea un pahar de vin nu e doar o placere, ci si un mijloc de a cunoaste lumea. Si nu unul pentru cei lenesi, pentru ca vinul bun trezeste curiozitatea, te face sa iubesti diversitatea, te indeamna sa calatoresti. Nu sunt un critic de vin, ci un iubitor al lui - am incercat multe vinuri, le-am privit cu atentie si curiozitate si m-am simtit uneori suficient de curajos incat sa scriu despre ele. Mi se pare ca cel mai bun lucru pe care-l poti face cand scrii despre vinuri este sa le recomanzi pe acelea care te-au transportat, intr-un fel sau altul, din locul in care te aflai. Da, cred ca mi-am amintit cum am devenit pasionat de vin: am citit undeva o recomandare inspirata.

Comentariile lui Sorin Stelian

ADEODATUS TAMAIOASA ROMANEASCA 2020
Data degustarii: 01.11.2021

Tamaioasa de astazi e usor de descifrat, cum ne si asteptam la nivelul asta de pret, insa are un mic "twist": e un pic mai retinuta aromatic, insistand pe latura de busuioc si citrice, dar si pe onctuozitatea naturala a soiului. Aciditatea e potrivita, si mai exista si un mic rest de zahar care sa multumeasca pe toata lumea. In ansamblu, un vin simpatic si usor de baut.

CABERNET BY ENIRA 2019
Data degustarii: 01.11.2021

Editia din 2019 a Cabernet-ului de la Enira sta sub semnul suculentei. Dincolo de melanjul aromatic de fruct usor supracopt, baric si note vegetale, vinul e destul de suplu, cu taninuri fine (in stilul clasic al producatorului) si nu tocmai abunente, aciditate prezenta si impresii dulcege mai discrete fata de anii de recolta anteriori. Rezultatul reprezinta deci genul de Cabernet Sauvignon care se poate bea cu usurinta si indeamna permanent la inca o gura, mai ales daca e un pic racit. Atentie doar la nivelul destul de ridicat de alcool.

VIA COLTUL PIETREI...

Vitis Metamorfosis
VIA COLTUL PIETREI SAUVIGNON BLANC 2020
Data degustarii: 27.10.2021

Recolta 2020 pare sa fi creat un vin mai domol, atat ca arome, cat si ca nivel al alcoolului, cu rezultate cat se poate de placute. Olfactiv e foarte bine echilibrat, fara accentele stridente care par a fi blestemul Sauvignon-ului Blanc autohton. Aici avem citrice, sugestii ierboase, flori de soc, caise. Apoi gustul incepe cu un pic de rotunjime si dulceata, balansate repede de tuse vegetale proaspete si aciditatea medie. Senzatia generala e de prospetime fara exagerari, iar vinul ramane bine inchegat chiar si daca se incalzeste. Cea mai placuta, pentru mine, recolta a acestui Sauvignon Blanc.

ADEODATUS TAMAIOASA ROMANEASCA 2020
Data degustarii: 20.10.2021

Tamaioasa de astazi e usor de descifrat, cum ne si asteptam la nivelul asta de pret, insa are un mic "twist": e un pic mai retinuta aromatic, insistand pe latura de busuioc si citrice, dar si pe onctuozitatea naturala a soiului. Aciditatea e potrivita, si mai exista si un mic rest de zahar care sa multumeasca pe toata lumea. In ansamblu, un vin simpatic si usor de baut.

ADEODATUS TAMAIOASA ROMANEASCA 2020
Data degustarii: 20.10.2021

Tamaioasa de astazi e usor de descifrat, cum ne si asteptam la nivelul asta de pret, insa are un mic "twist": e un pic mai retinuta aromatic, insistand pe latura de busuioc si citrice, dar si pe onctuozitatea naturala a soiului. Aciditatea e potrivita, si mai exista si un mic rest de zahar care sa multumeasca pe toata lumea. In ansamblu, un vin simpatic si usor de baut.

CAPITEL SAN ROCCO VALPOLICELLA RIPASSO 2017
Data degustarii: 20.10.2021

M-am bucurat sa reintalnesc la unvinpezi.ro aceasta veche cunostinta, un Valpolicella Superiore Ripasso cu arome pline de viata: multe fructe proaspete (dar si gemuri), note condimentat-eterice intense si nuante pamantoase bine definite. Gustul are un pic de dulceata, porneste cu mult fruct, dar in acelasi timp ramane suplu, proaspat, cu tanini densi si chiar un pic naravasi. Mie mi se pare seducatoare combinatia asta, si foarte potrivita pentru carnuri rosii bune, gatite cat mai simplu. Nu uitati sa aerati vinul (nu e obligatoriu, dar cateva ore in sticla il vor face si mai placut) si chiar sa-l raciti un pic.