Razvan Avram

Lenes rafinat cu puseuri idealiste. Cand nu trandaveste, nu mediteaza sau nu hoinareste, isi ocupa timpul liber cu proiecte de comunicare si marketing. "Sunt un entuziast care incearca sa aduca vinul bun pe masa oamenilor care nu au bani de aruncat pe fereastra, dar care au pretentii firesti pentru secolul in care traim".

Comentariile lui Razvan Avram

MAURO AMERICANO ZINFANDEL RESERVE 2016
Data degustarii: 23.04.2019

Un vin puternic si percutant, cu o denumire oarecum paradoxala, care iti atrage, inevitabil, atentia. Avem de-a face cu un Zinfandel 100% (sau Primitivo, cum ii zic italienii) obtinut dintr-o selectie "premium" de struguri, fermentat in inox, maturat in stejar si imbuteliat cu filtrare lejera. Culoarea este visiniu inchis, iar nasul este exploziv, cu lemn, cafea prajita si vanilie. Gustul este dominat, initial, de influenta baricului, care aduce note afumate si condimentate (piper si scortisoara), pentru ca mai apoi sa apara senzatii gemoase de fructe negre (coacaze, mure si afine). Postgustul este lung, cu fructe confiate si lemn dulce. Mauro este, dupa gustul european, un vin aproape demisec, cu alte cuvinte, are un rest de zahar sesizabil, chiar daca e bine compensat de aciditatea intensa. Amatorii stilului "New World" vor fi, cu siguranta, incantati de acest Zinfandel tipic californian, mai ales daca-l vor savura alaturi de o portie de coaste de porc caramelizate si bine condimentate.

TARIMA 2017

Bodegas Volver
TARIMA 2017
Data degustarii: 23.04.2019

Un vin tanar, provenind din regiunea Alicante/Valencia, gandit pentru consum imediat, dar cu o constructie destul de sofisticata. Tarima mizeaza totul pe cartea fructului proaspat, influenta lemnului fiind minima (vinul a fost maturat doar 6 luni, in baricuri “la a doua trecere”). Daca mai punem la socoteala si faptul ca via din care provin strugurii va implini in curand 50 de ani, avem deja imaginea de ansamblu a unui vin foarte ofertant, in care soiul Monastrell (Mourvedre, cum il denumesc francezii) isi manifesta plenar personalitatea. Culoarea este rubiniu intens, iar nasul, elegant, vine cu violete, prune afumate si senzatii de piele proaspat tabacita. Corpul este zvelt, cu alcool si taninuri bine evidentiate. Gustul aduce, in prim plan, un mix de cirese negre, afine si migdale, peste care se adauga senzatii de pudra de cacao si praf de scortisoara. Postgustul este proaspat, cu o placuta astringenta, lasand fine impresii amarui, ierboase. O foarte buna optiune pentru a insoti un cotlet suculent de porc la gratar.

ALEXANDER FONTEIN SAUVIGNON BLANC 2017
Data degustarii: 23.04.2019

Un vin de la antipozi, originar din regiunea sud-africana Darling - situata pe coasta Atlanticului, in apropiere de Cape Town. Acest terroir special (climat cu influente oceanice si sol de argila rosie) a dat nastere unui Sauvignon Blanc cu o expresie atipica, dar, in acelasi timp extrem de originala. Culoarea vinului este galben intens, iar nasul e delicat, cu fructe exotice (mango si litchi), tuberoze si flori de portocal. Corpul este plin, onctuos, cu un bun balans intre alcool si aciditate. Gustul este complex si multistratificat, cu note de gutuie, grepfrut roz si mosc. Postgustul este condimentat, lasand fine senzatii vanilate si de alune prajite.

NO BULL CABERNET SAUVIGNON 2017
Data degustarii: 19.04.2019

Un Cabernet Sauvignon atipic pentru gustul european, insa foarte reprezentativ pentru cel nord-american. Un vin prietenos, cu taninuri moi si bine finisate, dar destul de bombastic la capitolul aromatic. Per ansamblu, "No Bull" este tributar stilului californian, atat in ceea ce priveste grafica percutanta a etichetei, cat si la nivel gustativ, acolo unde dorinta de a place unor categorii cat mai variate de consumatori este evidenta. Culoarea este bordo inchis, cu bordura visinie, iar nasul este dominat de fructe negre de padure, cafea prajita si senzatii vanilate. Vinul are o textura ferma, un perceptibil rest de zahar, bine compensat, insa, de aciditate si alcool bine integrat. Gustul vine cu o combinatie intensa de afine, coacaze si pudra de cacao. Postgustul este lung, dominat de note dulcege, de lemn afumat, la care se adauga discrete impresii condimentate. O portie de coaste de porc caramelizate si bine condimentate ar fi doar una dintre recomandarile culinare posibile pentru acest vin foarte versatil.

MAURO AMERICANO ZINFANDEL RESERVE 2016
Data degustarii: 11.04.2019

Un vin puternic si percutant, cu o denumire oarecum paradoxala, care iti atrage, inevitabil, atentia. Avem de-a face cu un Zinfandel 100% (sau Primitivo, cum ii zic italienii) obtinut dintr-o selectie "premium" de struguri, fermentat in inox, maturat in stejar si imbuteliat cu filtrare lejera. Culoarea este visiniu inchis, iar nasul este exploziv, cu lemn, cafea prajita si vanilie. Gustul este dominat, initial, de influenta baricului, care aduce note afumate si condimentate (piper si scortisoara), pentru ca mai apoi sa apara senzatii gemoase de fructe negre (coacaze, mure si afine). Postgustul este lung, cu fructe confiate si lemn dulce. Mauro este, dupa gustul european, un vin aproape demisec, cu alte cuvinte, are un rest de zahar sesizabil, chiar daca e bine compensat de aciditatea intensa. Amatorii stilului "New World" vor fi, cu siguranta, incantati de acest Zinfandel tipic californian, mai ales daca-l vor savura alaturi de o portie de coaste de porc caramelizate si bine condimentate.

INCANTATION 2016

Dealu Mare - Urlati
INCANTATION 2016
Data degustarii: 01.04.2019

Poate ca exact asa trebuie sa arate o Feteasca Neagra: prietenoasa, calda si invaluitoare. Cum dezbaterea referitoare la tipicitatea Fetestii Negre e departe de a se fi incheiat, nu pot decat sa sper ca exemplarul de azi se va dovedi, in timp, unul de referinta. Culoarea vinului este visiniu deschis, iar nasul aduce un mix de fructe negre supracoapte, la care se adauga impresii discret condimentate. Gustul vine cu o avalansa de visine, prune si coacaze negre, tot ansamblul fiind bine sustinut de aciditate, dar si de taninurile coapte si dulci. Postgustul e lung, proaspat, lasand senzatii de fructe confiate, scortisoara si cuisoare.