Razvan Avram

Lenes rafinat cu puseuri idealiste. Cand nu trandaveste, nu mediteaza sau nu hoinareste, isi ocupa timpul liber cu proiecte de comunicare si marketing. "Sunt un entuziast care incearca sa aduca vinul bun pe masa oamenilor care nu au bani de aruncat pe fereastra, dar care au pretentii firesti pentru secolul in care traim".

Comentariile lui Razvan Avram

ALIRA FETEASCA NEAGRA 2015
Data degustarii: 01.01.2020

O Feteasca Neagra densa, “gemoasa”, cu un important aport al baricului, dar si cu foarte mult fruct. Culoarea este bordo, cu bordura caramizie, iar nasul, expresiv, aduce impresii de visinata, cafea prajita si lemn afumat. Corpul este masiv, “glicerinos”, cu taninuri fine, bine rotunjite si alcool sesizabil daca nu racim putin vinul. Gustul este intens, etaland visine confiate, magiun de prune si ciocolata neagra. Postgustul este lung, lasand note de smochine, senzatii de fum si aluzii mentolate. Pentru a aduce vinul in forma maxima, e bine sa-l serviti la 14-16 grade, dupa o decantare de minimum o ora.

LA ATALAYA DEL...

Ganacha Tintorera
LA ATALAYA DEL CAMINO 2017
Data degustarii: 01.01.2020

Un cupaj dominat de Garnacha Tintorera (soi rosu cu pulpa rosie), cu un mic adaos de Monastrell, obtinut din struguri crescuti pe sol nisipos, in regiunea Almansa (Castilla–La Mancha), la 1000 de metri altitudine. Vinul a fost maturat 12 luni in baricuri de stejar frantuzesc, iar rezultatul acestei combinatii unice de soiuri, terroir si tehnici de vinificare este o reusita deplina, mai ales daca punem la socoteala si pretul accesibil. Culoarea este visiniu inchis, cu bordura purpurie, iar nasul, exploziv, aduce multe fructe negre de padure si mirodenii exotice. Corpul este plin, cu taninuri ferme si catifelate, o buna aciditate si alcool (15%!) impecabil integrat. Gustul este intens, cu coacaze, cirese negre si visine supracoapte, la care se adauga note picante si accente minerale. Postgustul este interminabil, lasand impresii dulci-amarui, putin astringente. Un vin de gastronomie, care tanjeste dupa un muschi de vita cu sos de trufe, dar nu refuza nici asocierea cu un platou generos de branzeturi maturate.

PRIMASOLE PRIMITIVO

Cielo dal 1908
PRIMASOLE PRIMITIVO
Data degustarii: 01.01.2020

Un vin din sudul extrem al Italiei, obtinut din soiul de referinta al regiunii Puglia: Primitivo. Avem de-a face cu un vin colocvial, "degraba curgator", fara asperitati sau astringente, un vin de baut "la un pahar de vorba". Primasole are o culoare visinie cu reflexii caramizii si un nas delicat, dominat de fructe negre si note minerale, “cerneloase”. Corpul e subtire si efilat, cu taninuri moi, o aciditate moderata si alcool bine integrat. Gustul este liniar, dominat de coacaze, mure si visine supracoapte. Postgustul lasa impresii dulci-amarui, de fructe negre confiate si praf de cacao.

VALEA ASCUNSA...

Valea Ascunsa
VALEA ASCUNSA SAUVIGNON BLANC 2018
Data degustarii: 16.12.2019

Un Sauvignon Blanc din regiunea Lechinta, care pare sa descinda din Chile sau Argentina. Avem de-a face cu un vin in cel mai pur stil "New World", cu o explozie de fructe tropicale si o aciditate sfredelitoare. Culoarea este galben pai, stralucitor, iar nasul, exotic, vine cu flori de soc, ananas si senzatii ierboase. Corpul este elegant, cu alcool perfect integrat si cu o intensa prospetime. Gustul e intens, cu ardei verde, pepene galben si mango. Postgustul lung, dulce-amarui, lasa impresii de lime si socata. Un vin care mi-a adus aminte de vara, de soare si de mancaruri mediteraneene cu peste si fructe de mare.

BELGUARDO VERMENTINO 2018
Data degustarii: 16.12.2019

Un vin de aperitiv, dar si de gastronomie, acest foarte versatil Vermentino din Toscana parca vrea sa ne atraga atentia ca in celebra regiune viticola italiana mai exista viata si in afara vinurilor rosii din Sangiovese. Avem de-a face cu un vin "crocant si zemos" precum o piersica bine coapta. Culoarea este galben verzui, iar nasul vine cu ierburi aromatice, senzatii minerale, peltea de gutui si alune prajite. Corpul este plin si onctuos, fara a-i lipsi catusi de putin aciditatea, cu alcool perfect integrat. Gustul "intens si saturat", ne rasfata cu piersici, lime si grapefruit. Postgust lung si proaspat, lasa aluzii de cremene si note amarui, elegante. Un vin opulent si totusi sprintar, o combinatie extrem de atractiva, tocmai prin ineditul ei.

CRAMPOSIE...

Vila Dobrusa
CRAMPOSIE SELECTIONATA 2018
Data degustarii: 10.12.2019

O Cramposie vesela si sprintara, dar cu o certa prestanta data de corpul plin si de textura compacta. Culoarea este galben auriu deschis, iar nasul e delicat, cu flori albe si note minerale. Avem de-a face cu un vin “destul de musculos”, cu alcool impecabil integrat si o aciditate revigoranta. Gustul este centrat pe mere verzi, grapefruit si lime. Postgustul e racoritor, lasand placute impresii dulci amarui si senzatii ierboase. Servit ceva mai rece, pe la 6-8 grade, vinul este ideal pentru aperitive si salate de vara.