Vino in magazinul Club.unvinpezi.ro - avem doar vinuri bune, selectate de specialisti, la cele mai bune preturi!

Razvan Avram

Lenes rafinat cu puseuri idealiste. Cand nu trandaveste, nu mediteaza sau nu hoinareste, isi ocupa timpul liber cu proiecte de comunicare si marketing. "Sunt un entuziast care incearca sa aduca vinul bun pe masa oamenilor care nu au bani de aruncat pe fereastra, dar care au pretentii firesti pentru secolul in care traim".

Comentariile lui Razvan Avram

VIILE METAMORFOSIS...

Vitis Metamorfosis
VIILE METAMORFOSIS CABERNET SAUVIGNON 2016
Data degustarii: 01.12.2021

Un Cabernet Sauvignon de Dealu Mare, ajuns la deplina maturitate, care se recomanda, in primul rand, prin eleganta si discretie. Chiar si dupa 18 luni de maturare in lemn, vinul si-a pastrat un bun echilibru intre notele de fructe negre si senzatiile condimentate ale baricului. Culoarea este visiniu inchis, cu bordura stacojie, iar nasul, retinut, aduce coacaze, piper si scortisoara. Corpul este amplu, cu o textura compacta si niste taninuri ferme, dulci si bine slefuite. Gustul vine cu un amestec de cirese negre, visine si mure, la care se adauga lemn dulce, pudra de cacao si tabac. Postgustul este lung, proaspat, lasand impresii de ciocolata amara si o delicata astringenta.

VIGNERON FETEASCA...

Domeniile Franco-Romane
VIGNERON FETEASCA NEAGRA 2017
Data degustarii: 01.12.2021

O Feteasca Neagra de Dealu Mare, care are toate datele unui vin rosu de clima rece: corp subtire, taninuri fine si o aciditate ridicata. Balanta gustativa se inclina mai mult catre fructele negre decat spre notele de baric, iar vinul se constituie intr-un posibil reper pentru Feteasca Neagra din regiunea Sahateni. Dupa o maturare de 9 luni in lemn de stejar, vinul are o culoare rubinie stralucitoare, iar nasul este discret, cu prune, coacaze si piper negru. Gustul vine cu magiun, pamant reavan si fum, evoluand, dupa o scurta perioada de aerare in pahar, catre impresii de trufe de padure si ceai negru. Un postgust lung si elegant, lasa senzatii de fructe proaspete si fine aluzii minerale.

VIILE METAMORFOSIS...

Vitis Metamorfosis
VIILE METAMORFOSIS CABERNET SAUVIGNON 2016
Data degustarii: 01.12.2021

Un Cabernet Sauvignon de Dealu Mare, ajuns la deplina maturitate, care se recomanda, in primul rand, prin eleganta si discretie. Chiar si dupa 18 luni de maturare in lemn, vinul si-a pastrat un bun echilibru intre notele de fructe negre si senzatiile condimentate ale baricului. Culoarea este visiniu inchis, cu bordura stacojie, iar nasul, retinut, aduce coacaze, piper si scortisoara. Corpul este amplu, cu o textura compacta si niste taninuri ferme, dulci si bine slefuite. Gustul vine cu un amestec de cirese negre, visine si mure, la care se adauga lemn dulce, pudra de cacao si tabac. Postgustul este lung, proaspat, lasand impresii de ciocolata amara si o delicata astringenta.

MERLOT PREMIUM 2019
Data degustarii: 30.11.2021

Un Merlot crescut pe valea Tarnavei Mici, intr-o clima ceva mai racoroasa. Un vin cu un caracter elegant, dotat cu fine accente vegetale si minerale, care face trimiteri stilistice catre anumite exemplare bordeleze obtinute din acest soi. Culoarea vinului este visiniu stralucitor, iar nasul, sofisticat, aduce fructe negre, violete si accente de pamant reavan. Corpul are o structura compacta, taninuri moi si alcool bine integrat. Gustul debuteaza cu prune parguite si coacaze negre, la care se adauga note de ciocolata amara si tabac. Postgustul, lung si persistent, lasa impresii de fructe rosii suculente si aluzii de trufe negre de padure.

MERLOT PREMIUM 2019
Data degustarii: 30.11.2021

Un Merlot crescut pe valea Tarnavei Mici, intr-o clima ceva mai racoroasa. Un vin cu un caracter elegant, dotat cu fine accente vegetale si minerale, care face trimiteri stilistice catre anumite exemplare bordeleze obtinute din acest soi. Culoarea vinului este visiniu stralucitor, iar nasul, sofisticat, aduce fructe negre, violete si accente de pamant reavan. Corpul are o structura compacta, taninuri moi si alcool bine integrat. Gustul debuteaza cu prune parguite si coacaze negre, la care se adauga note de ciocolata amara si tabac. Postgustul, lung si persistent, lasa impresii de fructe rosii suculente si aluzii de trufe negre de padure.

NEGRU DE DRAGASANI 2020
Data degustarii: 29.11.2021

Un Negru de Dragasani inca in faza de adolescenta, cu o frumoasa perspectiva de evolutie spre maturitate, in urmatorii 2-3 ani. Ca orice vin tanar, are o textura ferma, taninuri bine conturate, dar inca aspre pe alocuri, o remarcabila prospetime data de aciditatea vie si note aromatice intense de fructe negre si condimente exotice. Coacazele, murele si afinele se regasesc atat in nas cat si in gust, iar senzatiile de ciocolata neagra, piper si lemn dulce intregesc parcursul gustativ al vinului. O decantare de circa 1 ora si o temperatura de servire ceva mai joasa (14-16 grade) vor potoli taninurile naravase si alcoolul destul de prezent in corp. Pizza, paste cu sos bolognese, sau branzeturi tari maturate, sunt doar cateva asocieri gastronomice posibile.