Razvan Avram

Lenes rafinat cu puseuri idealiste. Cand nu trandaveste, nu mediteaza sau nu hoinareste, isi ocupa timpul liber cu proiecte de comunicare si marketing. "Sunt un entuziast care incearca sa aduca vinul bun pe masa oamenilor care nu au bani de aruncat pe fereastra, dar care au pretentii firesti pentru secolul in care traim".

Comentariile lui Razvan Avram

LE LOUP DANS LA...

Domaine L’Hortus
LE LOUP DANS LA BERGERIE ROUGE 2018
Data degustarii: 20.01.2020

Un vin din sudul insorit al Frantei, care exprima, la superlativ, bucuria simpla si plenara a fructului rosu, fara niciun fel de influenta a baricului. Avem de-a face cu un cupaj de Syrah, Grenache si Merlot, maturat in inox, rezultatul fiind un vin direct si prietenos, fara a fi lipsit, insa, de o anumita finete si complexitate. Culoarea este rosu stralucitor, cu reflexii purpurii, iar nasul, exuberant ca o zi vara, aduce un generos buchet de fragi si mure, totul invaluit in note discrete de lemn dulce. Corpul este suplu, cu taninuri moi si bine rotunjite, cu o buna aciditate si alcool frumos integrat. Gustul confirma aceleasi tonuri de fructe rosii proaspete, cu accente de capsuni si cirese coapte. Per ansamblu, un vin proaspat, solar, de vacanta, care, daca e servit ceva mai rece (12-14 grade), poate sa poposeasca alaturi de orice platou cu aperitive, sau, de ce nu, langa o portie estivala de mici la gratar.

RIESLING DE RIN SELECTION 2017
Data degustarii: 09.01.2020

Se pare ca solul mineral si clima ceva mai racoroasa de care are nevoie Rieslingul de Rin se regasesc, in buna masura, pe valea Tarnavei Mici, in podgoria cramei Villa Vinèa. Daca la acest terroir mai adaugam si iscusinta enologului, reteta vinului de azi e completa. Culoarea este galben intens, stralucitor, iar nasul vine cu flori albe, gutuie si note minerale. Corpul este suplu, cu o buna aciditate si alcool insesizabil. Gustul aduce mere coapte, piersici si lime. Postgustul mediu, proaspat si “verde”, lasa impresii calcaroase si placute senzatii citrice. Un vin foarte versatil, de conversatie, dar si de gastronomie.

CRAMPOSIE...

Vila Dobrusa
CRAMPOSIE SELECTIONATA 2018
Data degustarii: 09.01.2020

O Cramposie vesela si sprintara, dar cu o certa prestanta data de corpul plin si de textura compacta. Culoarea este galben auriu deschis, iar nasul e delicat, cu flori albe si note minerale. Avem de-a face cu un vin “destul de musculos”, cu alcool impecabil integrat si o aciditate revigoranta. Gustul este centrat pe mere verzi, grapefruit si lime. Postgustul e racoritor, lasand placute impresii dulci amarui si senzatii ierboase. Servit ceva mai rece, pe la 6-8 grade, vinul este ideal pentru aperitive si salate de vara.

DIEVOLE CHIANTI CLASSICO 2015
Data degustarii: 09.01.2020

Una dintre ipostazele cele mai reprezentative ale soiului Sangiovese este vinul produs in apelatia Chianti Classico. Cel de azi, Dievole, este un rosu fin si invaluitor, fara sa-i lipseasca, insa, structura si consistenta data de celebrul soi toscan. Culoarea este rubiniu stralucitor, iar nasul, sobru, vine cu fructe rosii, condimente si senzatii sangvinice, de carne cruda. Corpul suplu, cu taninuri ferme, are o buna aciditate si alcool impecabil integrat. Gustul aduce visine coapte, magiun de prune, lemn dulce si senzatii de pulbere de cacao. Postgustul este lung, proaspat, lasand intense impresii de fructe rosii si o placuta astringenta. Pe scurt, un Chianti Classico clasic.

VALEA ASCUNSA...

Valea Ascunsa
VALEA ASCUNSA FETEASCA NEAGRA 2018
Data degustarii: 07.01.2020

O foarte tanara Feteasca Neagra din Bistrita-Nasaud, impodobita cu multe fructe rosii proaspete, cu o aciditate de invidiat si deloc (sau extrem de putin) atinsa de influenta lemnului. Culoarea vinului este rosu stralucitor, cu bordura purpurie, iar nasul e delicat, adunand un buchet de cirese negre, magiun de prune si note minerale, de grafit. Are un corp suplu (ca orice domnisoara bine), cu taninuri ferme, dar bine rotunjite si cu alcool frumos integrat. Gustul este suculent si direct, cu visine coapte, cirese amare si ciocolata neagra. Chiar daca vinul, in pofida varstei fragede, este gata de baut chiar acum, vreo 2-3 ani in sticla nu i-ar strica defel, fiindca are toate premisele ca sa imbatraneasca frumos.

LOS CARDOS MALBEC 2018
Data degustarii: 01.01.2020

Un Malbec tanar, de consum curent, cu o remarcabila “fructuozitate”, fara vreo influenta din partea lemnului, proaspat, crocant, cu placute note condimentate. Culoarea vinului este visiniu cu bordura purpurie, iar nasul vine cu fructe rosii, piper negru si aluzii de violete. Corpul este efilat, cu o buna aciditate, alcool bine integrat si taninuri catifelate. Gustul este liniar, cu prune afumate, visine si ciocolata amaruie. Postgustul este racoritor, cu impresii dulci-acrisoare, putin mentolate. Per ansamblu e un vin foarte usor de baut si bun prieten cu gastronomia.