Vino in magazinul Club.unvinpezi.ro - avem doar vinuri bune, selectate de specialisti, la cele mai bune preturi!

Razvan Avram

Lenes rafinat cu puseuri idealiste. Cand nu trandaveste, nu mediteaza sau nu hoinareste, isi ocupa timpul liber cu proiecte de comunicare si marketing. "Sunt un entuziast care incearca sa aduca vinul bun pe masa oamenilor care nu au bani de aruncat pe fereastra, dar care au pretentii firesti pentru secolul in care traim".

Comentariile lui Razvan Avram

PRIMITIVO DI MANDURIA KOINE 2019
Data degustarii: 04.05.2021

Foarte inspirat nume are acest vin: Koiné - un dialect folosit de comerciantii din antichitate, dar pe care il vorbeau si unii locuitori ai bazinului mediteranean. Ca si limba Koiné, soiul Primitivo di Manduria (originar din Croatia, perfect aclimatizat in sudul Italiei si mai apoi exportat in Statele Unite sub denumirea de Zinfandel), a devenit, in zilele noastre, un soi cu valente globale. Avem de-a face cu un vin seducator, cu arome intense si o corpolenta peste medie. Culoarea este visiniu inchis, cu bordura mov, iar nasul, intens, vine cu fructe negre de padure, lemn dulce si tabac. Corpul este plin, cu o textura compacta, care se sprijina pe alcoolul bine evidentiat, aciditatea vie si taninurile ferme. Gustul aduce coacaze negre confiate si visine supracoapte, peste care se adauga un invelis de ciocolata amara, piper si cuisoare. Postgustul e lung, proaspat, cu mirodenii dulci si o eleganta astringenta. O mancare de vita cu sos vanatoresc se va imprieteni pe data cu acest vin tanar si naravas.

ROGOVA CABERNET...

Domeniile Dascalu
ROGOVA CABERNET SAUVIGNON 2018
Data degustarii: 22.04.2021

Un Cabernet Sauvignon oltenesc gandit sa placa unui segment cat mai larg de consumatori, cu mult fruct, dar si cu o importanta influenta a baricului. Culoarea este visiniu deschis, stralucitor, iar nasul, proaspat, aduce un mix de coacaze negre, cacao si scortisoara. Corpul efilat, cu alcool destul de prezent, are taninuri bine coapte, o buna aciditate si un discret rest de zahar. Gustul, liniar si fara asperitati, vine cu visine supracoapte si mure, la care se adauga ciocolata amara, vanilie si lemn afumat. Postgustul lasa senzatii de fructe negre, condimente dulci si tabac. Un vin usor de baut si bun prieten cu gastronomia. Recomand o decantare de circa o ora si o temperatura de servire de maximum 14-16 grade.

PRIMITIVO DI MANDURIA KOINE 2019
Data degustarii: 01.04.2021

Foarte inspirat nume are acest vin: Koiné - un dialect folosit de comerciantii din antichitate, dar pe care il vorbeau si unii locuitori ai bazinului mediteranean. Ca si limba Koiné, soiul Primitivo di Manduria (originar din Croatia, perfect aclimatizat in sudul Italiei si mai apoi exportat in Statele Unite sub denumirea de Zinfandel), a devenit, in zilele noastre, un soi cu valente globale. Avem de-a face cu un vin seducator, cu arome intense si o corpolenta peste medie. Culoarea este visiniu inchis, cu bordura mov, iar nasul, intens, vine cu fructe negre de padure, lemn dulce si tabac. Corpul este plin, cu o textura compacta, care se sprijina pe alcoolul bine evidentiat, aciditatea vie si taninurile ferme. Gustul aduce coacaze negre confiate si visine supracoapte, peste care se adauga un invelis de ciocolata amara, piper si cuisoare. Postgustul e lung, proaspat, cu mirodenii dulci si o eleganta astringenta. O mancare de vita cu sos vanatoresc se va imprieteni pe data cu acest vin tanar si naravas.

ROGOVA CABERNET...

Domeniile Dascalu
ROGOVA CABERNET SAUVIGNON 2018
Data degustarii: 01.04.2021

Un Cabernet Sauvignon oltenesc gandit sa placa unui segment cat mai larg de consumatori, cu mult fruct, dar si cu o importanta influenta a baricului. Culoarea este visiniu deschis, stralucitor, iar nasul, proaspat, aduce un mix de coacaze negre, cacao si scortisoara. Corpul efilat, cu alcool destul de prezent, are taninuri bine coapte, o buna aciditate si un discret rest de zahar. Gustul, liniar si fara asperitati, vine cu visine supracoapte si mure, la care se adauga ciocolata amara, vanilie si lemn afumat. Postgustul lasa senzatii de fructe negre, condimente dulci si tabac. Un vin usor de baut si bun prieten cu gastronomia. Recomand o decantare de circa o ora si o temperatura de servire de maximum 14-16 grade.

PETITE HELENA 2018

Crama Girboiu
PETITE HELENA 2018
Data degustarii: 01.04.2021

Un cupaj de Chardonnay (partial baricat) si Sarba - un mix elegant, echilibrat si bine evoluat. Culoarea este galben auriu deschis, iar nasul, retinut, aduce flori de soc, iasomie si lamaita. Corpul e este plin, cu o textura compacta, alcool perfect integrat si o aciditate inca vie. Gustul vine cu cirese albe, grapefruit si lime, la care se adauga senzatii de vanilie si miez de nuca de cocos. Postgustul lung, proaspat, lasa impresii de citrice dulci amarui, condimente si discrete note minerale. Recomand o decantare de 1 ora si o temperatura de servire de 8-10 grade. Un vin cu o certa discretie in exprimare, un partener ideal pentru gastronomia fina.

ROGOVA CABERNET...

Domeniile Dascalu
ROGOVA CABERNET SAUVIGNON 2018
Data degustarii: 01.04.2021

Un Cabernet Sauvignon oltenesc gandit sa placa unui segment cat mai larg de consumatori, cu mult fruct, dar si cu o importanta influenta a baricului. Culoarea este visiniu deschis, stralucitor, iar nasul, proaspat, aduce un mix de coacaze negre, cacao si scortisoara. Corpul efilat, cu alcool destul de prezent, are taninuri bine coapte, o buna aciditate si un discret rest de zahar. Gustul, liniar si fara asperitati, vine cu visine supracoapte si mure, la care se adauga ciocolata amara, vanilie si lemn afumat. Postgustul lasa senzatii de fructe negre, condimente dulci si tabac. Un vin usor de baut si bun prieten cu gastronomia. Recomand o decantare de circa o ora si o temperatura de servire de maximum 14-16 grade.