Cele mai bune vinuri si preturi te asteapta in MAGAZINUL UnVinPeZi.ro. Vezi ofertele la peste 500 de etichete!

Razvan Avram

Lenes rafinat cu puseuri idealiste. Cand nu trandaveste, nu mediteaza sau nu hoinareste, isi ocupa timpul liber cu proiecte de comunicare si marketing. "Sunt un entuziast care incearca sa aduca vinul bun pe masa oamenilor care nu au bani de aruncat pe fereastra, dar care au pretentii firesti pentru secolul in care traim".

Comentariile lui Razvan Avram

EXCELLENCE CREMANT DE LOIRE BLANC
Data degustarii: 01.10.2020

Chenin Blanc si Chardonnay sunt cele doua soiuri ce sustin acest spumant, obtinut prin metoda traditionala, in regiunea Maine et Loire din vestul Frantei. Elegant si complex, acest vin poate seduce atat pe amatorii de Champagne, cat si pe cei de Cava, deopotriva. Are o culoare solara si o perlare fina, cu un nas ce aduce mere coapte, paine prajita si fine note de calcar. In gust se regasesc fructe verzi - mere si caise, plus senzatii de fagure de miere si tapenada de masline. Postgustul este mediu, intens mineral, lasand elegante impresii de citrice amarui. Foarte potrivit pentru aperitive sau fructe de mare la gratar.

JURANCON BOLERO 2017

Domaine Cauhape
JURANCON BOLERO 2017
Data degustarii: 15.09.2020

Un vin de desert cu totul special, obtinut din soiul Petit Manseng, specific regiunii Jurançon (sud-vestul Frantei, la poalele muntilor Pirinei). Strugurii, culesi in doua etape (jumatatea lui octombrie si jumatatea lui noiembrie), aduc un perfect echilibru intre aciditate, zaharul rezidual si notele aromatice de fructe exotice. Culoarea vinului este galben auriu intens, iar nasul aduce un buchet de fructe tropicale, senzatii ierboase si aluzii minerale. Corpul plin se sprijina pe un consistent rest de zahar si o intensa aciditate, care ii da prospetime si vioiciune. Gustul e dominat de ananas si mango, la care se adauga caise confiate si fagure de miere. Postgustul, lung si persistent, lasa impresii citrice, vag condimentate. Per ansamblu, cuvantul ce descrie cel mai bine acest vin este "armonie". O foarte buna ocazie de a descoperi rafinamentul aparte al vinurilor dulci din sudul Frantei.

LES HAUTS DE JANEIL...

Francois Lurton
LES HAUTS DE JANEIL SYRAH ROSE 2019
Data degustarii: 01.09.2020

Un roze vesel, din Languedoc, care aduce in pahare aromele ierburilor condimentate din sudul Frantei. Culoarea este roz carmin, cu tenta portocalie, iar nasul vine cu impresii minerale si ierboase, de vrej de rosie si busuioc. Corpul e amplu, cu alcool perfect integrat si note de visine, capsuni si grapefruit roz. Postgustul, proaspat si intens, lasa senzatii amarui elegante si o discreta astringenta.

JURANCON BOLERO 2017

Domaine Cauhape
JURANCON BOLERO 2017
Data degustarii: 14.08.2020

Un vin de desert cu totul special, obtinut din soiul Petit Manseng, specific regiunii Jurançon (sud-vestul Frantei, la poalele muntilor Pirinei). Strugurii, culesi in doua etape (jumatatea lui octombrie si jumatatea lui noiembrie), aduc un perfect echilibru intre aciditate, zaharul rezidual si notele aromatice de fructe exotice. Culoarea vinului este galben auriu intens, iar nasul aduce un buchet de fructe tropicale, senzatii ierboase si aluzii minerale. Corpul plin se sprijina pe un consistent rest de zahar si o intensa aciditate, care ii da prospetime si vioiciune. Gustul e dominat de ananas si mango, la care se adauga caise confiate si fagure de miere. Postgustul, lung si persistent, lasa impresii citrice, vag condimentate. Per ansamblu, cuvantul ce descrie cel mai bine acest vin este "armonie". O foarte buna ocazie de a descoperi rafinamentul aparte al vinurilor dulci din sudul Frantei.

BACANTA FETEASCA...

Crama Girboiu
BACANTA FETEASCA NEAGRA 2016
Data degustarii: 12.08.2020

O Feteasca Neagra vranceana, frumos evoluata, aflata in plina forta si vigoare, cu un fin echilibru intre notele de fructe rosii si cele de baric. Culoarea vinului este rubiniu inchis, iar nasul e intens, cu fructe rosii de padure si condimente. Corpul e suplu si elegant, cu o textura ferma, taninuri frumos slefuite, alcool bine evidentiat si o remarcabila aciditate. Gustul vine cu prune coapte, visine si cirese negre, totul invaluit in note de piper alb si cuisoare. Postgustul lung, proaspat si suculent, lasa senzatii de ciocolata neagra si o placuta astringenta.

PRIMITIVO DI MANDURIA COSTANTINO COLLEZIONE 2018
Data degustarii: 07.08.2020

Cand degusti un Primitivo, de cele mai multe ori te astepti la un vin corpolent, cu o textura ferma si note aromatice extrem de atractive. Este exact cazul acestui exemplar de la Pirovano, un Primitivo din sudul Italiei (Puglia), zona care a facut celebru acest soi la nivel mondial. Culoarea vinului este visinie, cu bordura purpurie, iar nasul e complex, cu arome de coacaze, anason si piper negru. Corpul este plin, cu taninuri ferme, alcool bine evidentiat si un mic rest de zahar, bine echilibrat de aciditate. Gustul e centrat pe magiun de prune, smochine uscate si stafide, la care se adauga o fina aluzie de lemn afumat. Postgustul, proaspat si intens, lasa senzatii de fructe negre confiate, tabac si o placuta astringenta.