Razvan Avram

Lenes rafinat cu puseuri idealiste. Cand nu trandaveste, nu mediteaza sau nu hoinareste, isi ocupa timpul liber cu proiecte de comunicare si marketing. "Sunt un entuziast care incearca sa aduca vinul bun pe masa oamenilor care nu au bani de aruncat pe fereastra, dar care au pretentii firesti pentru secolul in care traim".

Comentariile lui Razvan Avram

CRAMPOSIE...

Vila Dobrusa
CRAMPOSIE SELECTIONATA 2018
Data degustarii: 29.10.2019

O Cramposie vesela si sprintara, dar cu o certa prestanta data de corpul plin si de textura compacta. Culoarea este galben auriu deschis, iar nasul e delicat, cu flori albe si note minerale. Avem de-a face cu un vin “destul de musculos”, cu alcool impecabil integrat si o aciditate revigoranta. Gustul este centrat pe mere verzi, grapefruit si lime. Postgustul e racoritor, lasand placute impresii dulci amarui si senzatii ierboase. Servit ceva mai rece, pe la 6-8 grade, vinul este ideal pentru aperitive si salate de vara.

KERNER 2018

Villa Vinea
KERNER 2018
Data degustarii: 21.10.2019

Soiul Kerner e un baiat de familie buna - o binecuvantata incrucisare de Rheinriesling si Trollinger, care a emigrat, destul de recent, pe Tarnava Mica, tocmai in podgoria cramei Villa Vinèa. Nu-l prea stie lumea, fiindca e cuminte si silitor, iar pe copiii de felul asta mai greu ii bagi in seama. Nu-i nimic, doar putintica rabdare si o sa vina si vremea lui. Pe mine, cel putin, m-a convins pe loc. E mai putin aromatic ca un Riesling nemtesc, dar e surprinzator de corpolent, iar aciditatea vine ca tancul peste tine. Gustul e mai degraba exotic - are ceva mango si note amarui de grapefruit, dar fara sa sara calul. Per ansamblu, l-as defini ca "un Rheinriesling light", cu extrem de multa prospetime. E inca tanar si nelinistit, dar cu o certa personalitate. Daca vreti sa luati o pauza de la vinuri albe generice, atunci "Kerner is the name of the game".

ZANA ROZA 2018

Domeniul Muntean
ZANA ROZA 2018
Data degustarii: 21.10.2019

Acest roze din Pinot Noir, obtinut din struguri recoltati in zona Murfatlarului, este un vin cu o energie aparte. Culoarea roz provensal si nasul delicat, cu fructe rosii bine coapte, te duc, pe data, cu gandul catre sudul Frantei. Gustul intens, cu un corp musculos, o aciditate vie si elegantele note minerale te conving, insa, ca acest roze nu e deloc “à la française”, ci are o personalitate proprie. Paleta sa de arome etaleaza capsuni, grepfrut roz si lime, la care se adauga senzatii condimentate si lejer mentolate. Postgustul lung, proaspat si “crocant”, aduce, pe final, tuse amarui, elegante. Un vin de conversatie, dar si de gastronomie - salatele de vara si pestele la gratar fiind doar doua dintre asocierile posibile.

CRAMPOSIE...

Vila Dobrusa
CRAMPOSIE SELECTIONATA 2018
Data degustarii: 21.10.2019

O Cramposie vesela si sprintara, dar cu o certa prestanta data de corpul plin si de textura compacta. Culoarea este galben auriu deschis, iar nasul e delicat, cu flori albe si note minerale. Avem de-a face cu un vin “destul de musculos”, cu alcool impecabil integrat si o aciditate revigoranta. Gustul este centrat pe mere verzi, grapefruit si lime. Postgustul e racoritor, lasand placute impresii dulci amarui si senzatii ierboase. Servit ceva mai rece, pe la 6-8 grade, vinul este ideal pentru aperitive si salate de vara.

CLESTAR 2018

Dagon Winery
CLESTAR 2018
Data degustarii: 21.10.2019

Un vin proaspat si aromatic, obtinut dintr-o combinatie eclectica de Feteasca Regala, Feteasca Alba si Tamaioasa Romaneasca, maturat pe drojdii timp de 3 luni. Fata de alte editii anterioare, 2018 aduce mai multa savoare si mai putin zahar rezidual, marcand o certa evolutie stilistica. Culoarea este galben auriu stralucitor, iar nasul aduce un buchet de flori albe, senzatii ierboase si iz de tamaie. Corpul este plin, cu o textura compacta, aciditate vie si alcool bine integrat. Gustul se deschide cu un mix generos de mere verzi, caise si soc. Postgustul, lung si intens, lasa impresii de citrice amarui, busuioc si note minerale. Un vin complex, predestinat gastronomiei, care poate sta cu succes alaturi de un rizoto cu fructe de mare.

BACANTA ROSE...

Crama Girboiu
BACANTA ROSE BARRIQUE 2017
Data degustarii: 18.10.2019

La prima vedere, un rozé baricat ar putea sa-i faca pe amatorii vinurilor clasice de Provence sa ridice o spranceana. Lasand la o parte orice idee preconceputa, nu poti sa nu recunosti in vinul de azi un exemplu de echilibru si eleganta, un caz fericit, in care influenta lemnului este minimala, doar atat cat trebuie pentru a adauga complexitate ansamblului. Avem de-a face cu un cupaj de Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon si Pinot Noir, vinificat in rozé si maturat 3 luni in lemn de stejar. Culoarea vinului este roz caramiziu, iar nasul vine cu zmeura, aluzii minerale si note discret vanilate. Corpul este plin si rotund, cu o aciditate bine ticluita si alcool perfect integrat. Gustul aduce capsuni, gutui coapte si grapefruit roz. Postgustul, lung si fructat, lasa impresii de citrice amarui, putin condimentate. Un vin de gastronomie, dar si de stat la povesti, dupa cina.