Razvan Avram

Lenes rafinat cu puseuri idealiste. Cand nu trandaveste, nu mediteaza sau nu hoinareste, isi ocupa timpul liber cu proiecte de comunicare si marketing. "Sunt un entuziast care incearca sa aduca vinul bun pe masa oamenilor care nu au bani de aruncat pe fereastra, dar care au pretentii firesti pentru secolul in care traim".

Comentariile lui Razvan Avram

PORTILLO MALBEC 2018
Data degustarii: 02.04.2020

"Un Malbec argentinian" - iata o exprimare care ar putea fi considerata pleonastica de catre multi amatori de vinuri sud-americane. Si n-ar fi exclus sa aiba dreptate, fiindca soiul Malbec, originar din Bordeaux, a devenit, de o buna bucata de vreme, un veritabil brand de tara pentru Argentina. Vinul de azi nu face decat sa confirme perfecta adaptare a Malbecului la terroirului din regiunea Valle de Uco (Mendoza). Culoarea este rubiniu inchis, cu o fina bordura mov, iar nasul aduce coacaze negre, violete si grafit. Corpul e suplu, taninurile sunt bine slefuite, iar aciditatea este peste medie. Gustul e centrat pe visine supracoapte si prune parguite, la care se adauga tuse de lemn dulce si piper negru. Un vin de conversatie, dar si un bun companion pentru carnea de vita sau branzeturile maturate.

RESERVE CHARDONNAY 2019
Data degustarii: 30.03.2020

Un Chardonnay australian, realizat intr-un stil mai degraba european, discret, echilibrat si elegant. Culoarea vinului este galben pai, stralucitor, iar nasul este retinut, cu flori de mar si de cais, vanilie si senzatii calcaroase. Corpul este onctuos, cu aciditate medie si alcool impecabil integrat. Gustul, liniar si direct, aduce piersici, cirese albe si mere coapte, la care se adauga note de fagure de miere. Postgustul, proaspat si fructat, lasa impresii condimentate, lejer astringente si aluzii de grapefruit roz. Un vin foarte potrivit pentru aperitive pe baza de peste si fructe de mare.

CONEGLIANO...

Carpene Malvolti 1868
CONEGLIANO VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE
Data degustarii: 19.03.2020

Un spumant foarte potrivit atat pentru a insoti aperitivele, cat si pentru a dezlega limbile si a aduce zambetul pe fata mesenilor. Avem de-a face cu o expresie clasica a soiului Glera, vinificat intr-un stil proaspat, impetuos chiar, cu note aromatice inedite, ce merg in registrul ierburilor si al fructelor amarui condimentate. Culoarea vinului este galben pai, cu o perlare ce debuteaza intens, iar mai apoi devine foarte fina. Nasul e discret, cu aluzii ierboase, pomelo si coaja de paine proaspata. Corpul este cremos, cu o excelenta aciditate si alcool perfect integrat. Gustul, direct si intens, e centrat pe mere verzi, grapefruit si lime, la care se adauga impresii de drojdii fine si anason. Postgustul, crocant si suculent, lasa senzatii amarui, elegante, de coaja de citrice.

VALEA ASCUNSA...

Valea Ascunsa
VALEA ASCUNSA FETEASCA NEAGRA 2018
Data degustarii: 19.03.2020

O foarte tanara Feteasca Neagra din Bistrita-Nasaud, impodobita cu multe fructe rosii proaspete, cu o aciditate de invidiat si deloc (sau extrem de putin) atinsa de influenta lemnului. Culoarea vinului este rosu stralucitor, cu bordura purpurie, iar nasul e delicat, adunand un buchet de cirese negre, magiun de prune si note minerale, de grafit. Are un corp suplu (ca orice domnisoara bine), cu taninuri ferme, dar bine rotunjite si cu alcool frumos integrat. Gustul este suculent si direct, cu visine coapte, cirese amare si ciocolata neagra. Chiar daca vinul, in pofida varstei fragede, este gata de baut chiar acum, vreo 2-3 ani in sticla nu i-ar strica defel, fiindca are toate premisele ca sa imbatraneasca frumos.

RESERVE CHARDONNAY 2019
Data degustarii: 19.03.2020

Un Chardonnay australian, realizat intr-un stil mai degraba european, discret, echilibrat si elegant. Culoarea vinului este galben pai, stralucitor, iar nasul este retinut, cu flori de mar si de cais, vanilie si senzatii calcaroase. Corpul este onctuos, cu aciditate medie si alcool impecabil integrat. Gustul, liniar si direct, aduce piersici, cirese albe si mere coapte, la care se adauga note de fagure de miere. Postgustul, proaspat si fructat, lasa impresii condimentate, lejer astringente si aluzii de grapefruit roz. Un vin foarte potrivit pentru aperitive pe baza de peste si fructe de mare.

BACANTA FETEASCA...

Crama Girboiu
BACANTA FETEASCA NEAGRA 2016
Data degustarii: 13.03.2020

O Feteasca Neagra vranceana, frumos evoluata, aflata in plina forta si vigoare, cu un fin echilibru intre notele de fructe rosii si cele de baric. Culoarea vinului este rubiniu inchis, iar nasul e intens, cu fructe rosii de padure si condimente. Corpul e suplu si elegant, cu o textura ferma, taninuri frumos slefuite, alcool bine evidentiat si o remarcabila aciditate. Gustul vine cu prune coapte, visine si cirese negre, totul invaluit in note de piper alb si cuisoare. Postgustul lung, proaspat si suculent, lasa senzatii de ciocolata neagra si o placuta astringenta.