Nicusor Cazan

In cautare de noi hobby-uri, pasiuni si experiente noi, in urma cu cativa ani am gasit cateva carti si reviste despre vin si lumea lui. De atunci, pas cu pas, am intrat intr-o lume deosebita, cu bunele si relele sale, dar niciodata plictisitoare, ce m-a pus in fata unor vinuri surprinzatoare, a unor locuri nemaipomenit de frumoase si mi-a scos in cale oameni interesanti. Iar calatoria continua.

Comentariile lui Nicusor Cazan

GAIANA BARBERA D'ASTI 2012
Data degustarii: 10.01.2018

Am gasit acest vin foarte racoritor si plin de viata. Este adevarat, doar daca este ceva mai bine racit decat temperatura la care ne recomanda producatorul sa il bem. Fara a fi foarte complex aromatic, acest Barbera sta pe o structura foarte buna, bine sustinuta de tanini tineri si de note subtile de fructe rosii nu foarte coapte, cafea, usor tonic - amarui pe final.

SWALLOWTAIL FETEASCA NEAGRA 2007
Data degustarii: 13.12.2017

O neasteptata surpriza placuta aceasta feteasca neagra de Dealu Mare. Culoare foarte frumos evoluata, ce inca pastreaza o anumita stralucire peste caramiziul de vin matur. Si olfactiv si in gust domina aromele tertiare, cele date de invechirea la sticla, atat de mult apreciate de iubitorii vinurilor vechi. Pastreaza si o urma de tipicitate, fum si pruna, dar nu atat de evidente ca la o feteasca tanara. In schimb aciditatea este ridicata si ii asigura zvacul de care are nevoie un vin peste o anumita varsta. Inca o dovada, daca mai avea cineva vreun dubiu, ca Vinarte produce vinuri capabile sa reziste in timp.

JIANA ROSE 2016

Crama Oprisor
JIANA ROSE 2016
Data degustarii: 12.12.2017

O mult asteptata eticheta noua de la Oprisor. De data asta un rose cu nume provenind din legendele profunde oltenesti. Surprinde prin culoarea sa, fiind foarte usor de confundat, daca cumva nu ati vedea eticheta, cu siropul de trandafiri. Insa mirosul si gustul il repun pe linia clasica a rose-urilor bine facute. Arome de fragute, capsuni si alte fructe asemanatoare de inceput de vara sustinute de notele proaspete ale citricelor. Trebuie racit serios pentru a compensa corpolenta sa masiva in timpul zilelor toride de vara ce vor urma.

FINCA LA RANA 2012
Data degustarii: 11.12.2017

Un puternic val de piper razbate imediat dupa ce vinul este turnat in pahar. Dupa ce se linisteste si dupa o oarecare aerare, locul condimentului este luat de fructele negre coapte, de mirosul de pamant, mineral. Acest Tempranillo de Toro, acum, dupa 5 ani de la recoltare, are vigoarea tipica spaniola, gratie taninilor nisiposi si ai aciditatii ridicate, alaturi de o caracteristica esentiala vinurilor populare: usurinta de a-l bea.

DOLCETTO D'ALBA 2016

Tenuta Carretta
DOLCETTO D'ALBA 2016
Data degustarii: 09.12.2017

Acest tanar piemontez, Dolcetto D’Alba, este facut anume pentru a fi consumat tanar. De aici si aromele preponderent de fructe dulci si coapte. Gustul vivace, lejer, cu tanini vii il face un agreabil “vin de fiecare zi”, bun insotitor al mancarii in general, mediteraneene in special.

ONE & ONLY PROSECCO MILLESIMATO
Data degustarii: 28.11.2017

Un prosecco millesimato deosebit de puternic perlat si foarte usor de baut. Potoleste setea excelent. Brut fiind, aromele sale sunt orientate mai mult spre spectrul mineral decat cel al fructelor, alaturi de cea clasica a aluatului de paine. Foarte bine racit, acompaniaza masa inca inainte de a incepe pana mult dupa ce s-a incheiat.