Nicusor Cazan

In cautare de noi hobby-uri, pasiuni si experiente noi, in urma cu cativa ani am gasit cateva carti si reviste despre vin si lumea lui. De atunci, pas cu pas, am intrat intr-o lume deosebita, cu bunele si relele sale, dar niciodata plictisitoare, ce m-a pus in fata unor vinuri surprinzatoare, a unor locuri nemaipomenit de frumoase si mi-a scos in cale oameni interesanti. Iar calatoria continua.

Comentariile lui Nicusor Cazan

PORTILLO MALBEC 2018
Data degustarii: 02.04.2020

Foarte mult fruct, mult condiment si o senzatie de suculenta ridicata sunt caracteristicile principale ale acestui vin. Produs din portdrapelul argentinian, Malbec, de catre una din cramele mari din Mendoza, Salentein, este special gandit pentru a multumi o varietate larga de consumatori si de a fi foarte versatil cand vine vorba de mancare.

TRANTU SAUVIGNON BLANC 2018
Data degustarii: 23.03.2020

Este bine atunci cand din vasta si nefericita, istoriceste vorbind, zona a Murfatlarului mai descoperi cate un producator pus serios pe treaba. Sauvignon Blanc-ul de astazi este o dovada a acestui fapt. Nas bombastic, cu arome din aproape toate spectrele: floral, fructe coapte-dulci, citrice si o nota usor minerala. Gust plin, rotund, pastrand aromatica mirosului si sfarsand cu o intensitate ridicata si tonica. Vin ce cu usurinta sta pe masa alaturi de mancaruri de vara.

RIESLING DRY 2018

Loosen Dr. L
RIESLING DRY 2018
Data degustarii: 19.03.2020

”Welcome to Mosel”, porecla pe care Dr. Loosen i-a pus-o acestui riesling entry-level, este cat se poate de adevarata. Vin usor, de vara, ofera tot ceea ce este tipic acestei regiuni germane si soiului in general: aciditate ridicata cu uimitoare senzatie de prospetime, echilibru si delicatete. Impreuna cu aromele de citrice si fructe albe, coapte, acest ansamblu reprezinta toate calitatile pentru care rieslingul este apreciat si iubit.

CLESTAR 2018

Dagon Winery
CLESTAR 2018
Data degustarii: 18.02.2020

Una dintre cele mai tinere crame din Dealu Mare, Dagon Clan devine recunoscuta datorita originalitatii si calitatii vinurilor sale. Clestar 2018 este una dintre dovezi. Cupaj partial baricat de Feteasca Alba si Regala, ofera imbinarea uimitoare a delicatetei primeia cu aromatica celei de-a doua. Dar ce m-a surprins cu adevarat este balansul dintre corpolenta si prospetimea gustului, de cremozitatea si de usurinta cu care se bea.

LE LOUP DANS LA...

Domaine L’Hortus
LE LOUP DANS LA BERGERIE ROUGE 2018
Data degustarii: 10.02.2020

Daca apelatiunea Saint-Guilhem-le-Desert, din care provine vinul acesta, nu va spune prea multe poate va spune Pic Saint-Loup sau, si mai larg, Languedoc, din sudul Frantei, in apropiere de Montpelier. Asta ca sa-l punem pe harta. Fructul, din abundenta si concentrat, este caracteristica principala aici insotit de aromatica specifica grenache-ului si syrah-ului, cu tanini fermi si bine tinuti in frau, corp si aciditare moderate. Un vin vesel, usor de baut, fara fineturi si nuante inutile.

ECOS DE RULO MERLOT 2013
Data degustarii: 01.02.2020

Bisquertt, producator chilian care de cativa ani si-a schimbat strategia catre productie, export si segmentul premium, concentreaza in acest merlot cateva caracterisitici ale vinurilor din lumea noua. In primul rand intensitatea aromatica, foarte ridicata, dominata de fructe rosii coapte si dulci, ciocolata si vanilie carora li se alatura, deocamdata timid, notele tertiare de invechire in sticla. Corpolent, rotund, cu o usoara astringenta, gustul completeaza imaginea unei complexitati ridicate.