Nicusor Cazan

In cautare de noi hobby-uri, pasiuni si experiente noi, in urma cu cativa ani am gasit cateva carti si reviste despre vin si lumea lui. De atunci, pas cu pas, am intrat intr-o lume deosebita, cu bunele si relele sale, dar niciodata plictisitoare, ce m-a pus in fata unor vinuri surprinzatoare, a unor locuri nemaipomenit de frumoase si mi-a scos in cale oameni interesanti. Iar calatoria continua.

Comentariile lui Nicusor Cazan

CRAMPOSIE...

Crama Avincis
CRAMPOSIE SELECTIONATA 2017
Data degustarii: 20.07.2018

Iata ca domnisoara Avincis, din Dragasani, se maturizeaza un pic in 2017. Daca pana acum eram obisnuiti cu un vin usor, proaspat, fara pretentii, acum el capata un plus de greutate, iar acest trend a fost observabil inca din 2016, atunci cand a castigat la capitolul complexitate. Aromatic, si acum isi pastreaza caracteristicile: citric, mere verzi, vagi urme mieroase, vegetal si usor mineral. Insa pentru fanii vinurilor foarte fresh si usor de baut, recomand o racire serioasa a sticlei inainte de a o consuma.

MALBEC 2015

Coopers Creek
MALBEC 2015
Data degustarii: 13.07.2018

Putine sunt Malbec-urile din afara Argentinei. Si mai putine cele din Noua Zeelanda, din cea mai estica zona viticola a sa, Gisborne. Coopers Creek, pionieri in gasirea de soiuri noi ce se adapteaza bine climatului racoros al insulei, a reusit sa obtina un Malbec clasic, usor ierbos, foarte suculent si foarte condimentat. Se deschide usor, datorita dopului cu filet, si se bea si mai usor in special cu o bucata de carne grasuta pe gratar.

RIESLING FEINHERB GRAY SLATE 2015
Data degustarii: 11.07.2018 De la copilul teribil al Riesling-ului de pe Valea Moselului, Dr. Ernst Loosen, avem astazi un “entry-level” clasic foarte ofertant pentru pretul sau. Atributul principal al soiului, aciditatea ridicata, face si in acest caz jocurile, moderand echilibrul aromatic al vinului. Citric, floral, cu rest consistent de zahar. Un remediu racoritor pentru o zi foarte calda.

CUARTZ BRUT

Crama Girboiu
CUARTZ BRUT
Data degustarii: 05.07.2018

De apreciat continuitatea pe care crama vranceana o acorda acestui spumant entry-level, ce are la baza doua soiuri romanesti de struguri. La un pret foarte bun, ei reusesc sa ofere un vin curat, bine facut, fresh si racoritor. O anumita cremozitate vine sa completeze aromele floral-citrice din gust, urmate de un final tonic. Trebuie racit, dar cred ca nici nu mai trebuia sa spun asta.

CRAMPOSIE...

Crama Avincis
CRAMPOSIE SELECTIONATA 2017
Data degustarii: 29.06.2018

Iata ca domnisoara Avincis, din Dragasani, se maturizeaza un pic in 2017. Daca pana acum eram obisnuiti cu un vin usor, proaspat, fara pretentii, acum el capata un plus de greutate, iar acest trend a fost observabil inca din 2016, atunci cand a castigat la capitolul complexitate. Aromatic, si acum isi pastreaza caracteristicile: citric, mere verzi, vagi urme mieroase, vegetal si usor mineral. Insa pentru fanii vinurilor foarte fresh si usor de baut, recomand o racire serioasa a sticlei inainte de a o consuma.

CUVEE PETIT...

Crama Avincis
CUVEE PETIT SAUVIGNON BLANC 2016
Data degustarii: 22.06.2018

Fermentatia partiala in baric, potenteaza acest sauvignon blanc cu o dimensiune in plus, o anumita finete si onctuozitate care il face sa fie un pic mai mult decat un sauvignon fresh, de vara. Caracteristicile soiului sunt insa la locul lor, citrice si vegetale, cu note dulci si cu final lung si amarui. Cheia este insa racirea corespunzatoare.