Ai TRANSPORT GRATUIT până luni la 09:00 dimineața pe unvinpezi.ro, club.unvinpezi.ro și vinometru.ro. Comandă vinuri bune!

motionmailapp.com
Mihai Oprea

Vinul a trecut in mod firesc in urma cu cativa ani din pahar in lista mea cu preocupari si pasiuni, apoi a inceput sa umple frigiderul, si-a facut loc in biblioteca, in carnetul de notite, in aparatul foto, si de mai bine de un an in paginile virtuale ale blogului vinuldincluj.com. Dincolo de curiozitatea de a descoperi mai multe despre arome si oamenii din spatele lor, vinul a reusit sa-mi uneasca pasiunile pentru fotografie, gatit, istorie si calatorii, devenind astfel un pretext pentru a citi mai multe, pentru a cunoaste oameni si locuri, si pentru a imortaliza in imagini si cuvinte cateva ganduri

Comentariile lui Mihai Oprea

AVINCIS SPUMANT...

Crama Avincis
AVINCIS SPUMANT NEFILTRAT
Data degustarii: 01.06.2021

Chiar daca nu cunoastem soiul sau soiurile ce intra in componenta acestui spumant delicat aromat, acest fapt are o importanta secundara, caci perlatia fina si abundenta acapareaza toata atentia, impreuna cu senzatia generala de prospetime si vivacitate. Temperatura de servire trebuie sa fie cat mai joasa, paharele cat mai rotunjite, iar potrivirile culinare cat mai ... marine. E o surpriza placuta din Dragasani, ce vine sa completeze panoplia de spumante din aceasta regiune, si care va avea cu siguranta multe editii inainte.

PINOT NOIR ROSE 2020
Data degustarii: 01.06.2021

Cand alte rose-urile nu-ti mai ofera nici o inspiratie si cauti si altceva decata nuantele acelea pale si arome generice de citrice, acest exemplar din Pinot Noir, din nordul Transilvaniei, poate fi ceea ce cauti pentru a evada din rutina. Culoarea e usor violacee, aciditatea e inalta si vibranta, aromele proaspete, iar nota finala de mineralitate si menta trezeste curiozitatea. E un rose de gastronomie, de incercat langa pui in crusta de ierburi ori conopida gratinata cu parmezan.

AVINCIS SPUMANT...

Crama Avincis
AVINCIS SPUMANT NEFILTRAT
Data degustarii: 01.06.2021

Chiar daca nu cunoastem soiul sau soiurile ce intra in componenta acestui spumant delicat aromat, acest fapt are o importanta secundara, caci perlatia fina si abundenta acapareaza toata atentia, impreuna cu senzatia generala de prospetime si vivacitate. Temperatura de servire trebuie sa fie cat mai joasa, paharele cat mai rotunjite, iar potrivirile culinare cat mai ... marine. E o surpriza placuta din Dragasani, ce vine sa completeze panoplia de spumante din aceasta regiune, si care va avea cu siguranta multe editii inainte.

PINOT NOIR ROSE 2020
Data degustarii: 01.06.2021

Cand alte rose-urile nu-ti mai ofera nici o inspiratie si cauti si altceva decata nuantele acelea pale si arome generice de citrice, acest exemplar din Pinot Noir, din nordul Transilvaniei, poate fi ceea ce cauti pentru a evada din rutina. Culoarea e usor violacee, aciditatea e inalta si vibranta, aromele proaspete, iar nota finala de mineralitate si menta trezeste curiozitatea. E un rose de gastronomie, de incercat langa pui in crusta de ierburi ori conopida gratinata cu parmezan.

COLLEZIONE CABERNET SAUVIGNON TREVENEZIE IGT 2018
Data degustarii: 26.05.2021

Veneto este probabil regiunea vinicola a Europei care se apropie cel mai mult de Lumea Noua in caracteristicile vinurilor, datorita altitudinii, influentei muntilor Alpi si curentilor marini. Si acest exemplar de Cabernet combina intensitatea aromelor de fructe data de coacerea lenta, cu mineralitatea si vivacitatea date de influenta montana. Aromele de cirese negre, ardei verde si piper negru sustin un corp dens dar in acelasi timp matasos. Este un vin cu arome intense, care se indeparteaza oarecum de tiparul cunoscut, cu tanini aspri, al Cabernetului, si se apropie in expresia sa de un Shiraz, cu o gama larga de note condimentate. Merge perfect cu piept de curcan in crusta de bacon si sos de ciuperci.

COLLEZIONE CABERNET SAUVIGNON TREVENEZIE IGT 2018
Data degustarii: 26.05.2021

Veneto este probabil regiunea vinicola a Europei care se apropie cel mai mult de Lumea Noua in caracteristicile vinurilor, datorita altitudinii, influentei muntilor Alpi si curentilor marini. Si acest exemplar de Cabernet combina intensitatea aromelor de fructe data de coacerea lenta, cu mineralitatea si vivacitatea date de influenta montana. Aromele de cirese negre, ardei verde si piper negru sustin un corp dens dar in acelasi timp matasos. Este un vin cu arome intense, care se indeparteaza oarecum de tiparul cunoscut, cu tanini aspri, al Cabernetului, si se apropie in expresia sa de un Shiraz, cu o gama larga de note condimentate. Merge perfect cu piept de curcan in crusta de bacon si sos de ciuperci.