Vino in magazinul Club.unvinpezi.ro - avem doar vinuri bune, selectate de specialisti, la cele mai bune preturi!

Mihai Oprea

Vinul a trecut in mod firesc in urma cu cativa ani din pahar in lista mea cu preocupari si pasiuni, apoi a inceput sa umple frigiderul, si-a facut loc in biblioteca, in carnetul de notite, in aparatul foto, si de mai bine de un an in paginile virtuale ale blogului vinuldincluj.com. Dincolo de curiozitatea de a descoperi mai multe despre arome si oamenii din spatele lor, vinul a reusit sa-mi uneasca pasiunile pentru fotografie, gatit, istorie si calatorii, devenind astfel un pretext pentru a citi mai multe, pentru a cunoaste oameni si locuri, si pentru a imortaliza in imagini si cuvinte cateva ganduri

Comentariile lui Mihai Oprea

CUVEE DIAMANT 2019
Data degustarii: 01.11.2021

Luati vreo 5 pere bune de toamna, si le stingeti in unt cu zahar topit, apoi turnati peste ele niste coca de pandispan, si dat toata tava la cuptor vreo 40 de minute. Timp numai bun sa se raceasca cat trebuie acest cupaj transilvanean de pe valea Tarnavelor, proapsat dar si onctuos, cu o selectie de arome ce completeaza perfect perele coapte, untul topit, pandispanul si caramelul, intr-un cuvant, tarta cu pere. Vinul e auriu stralucitor, cu reflexe intense, si cu un nas cu note predominante, ati ghicit, de pere de toamna. In gura e satios, cu un corp ce poate face fata tartei si caramelului, cu aciditate ardeleneasca, si un finish citric, ce inchide bine acolada. Nu-l raciti prea tare, si lasati-l sa rasufle usor in pahar, langa farfuria cu felia de tarta, timp cat postati pe retele, inainte sa dispara toata alcatuirea.

MERLOT PREMIUM 2019
Data degustarii: 01.11.2021

Un Merlot cu ceva mai multa incisivitate decat ne-am fi asteptat de la un vin rosu din Transilvania, cu tanini inca destul de aspri, plini de tinerete, dar cu arome rotunde si o textura plina, domoala, ce intregesc acest companion ideal pentru preparate cu branza de burduf maturata.

FETEASCA NEAGRA...

Valea Ascunsa
FETEASCA NEAGRA RESERVA 2019
Data degustarii: 01.11.2021

"Hidden Valley of the Teaca Hills" s-ar fi numit acest vin daca ar fi fost american ori australian, si nu i-ar fi stat rau deloc, deoarece are reale valente internationale in stil. Aici soiul Feteasca Neagra capata o identitate mai cosmopolita, combinand notele caracteristice de pruna uscata cu nuante mai fine de cuisoare, si chiar usor mentolate, de eucalipt. Corpul este suplu cu tanini bine integrati, asa cum ii sta bine unui vin modern, cu aciditate medie si final usor intepator. As putea vedea acest vin cu usurinta in meniurile unor hoteluri internationale, deoarece e polivalent in potriviri culinare. Ce ziceti de pulled pork cu chutney de mere?

COTES DU RHONE ROUGE...

Chateau de Saint Cosme
COTES DU RHONE ROUGE 2020
Data degustarii: 01.11.2021

Un autentic vin rosu din imensa zona viticola din sudul Frantei, de la o crama cat se poate de respectabila, dintr-un an de recolta bun spre foarte bun in aceasta zona. Asadar, nimic care sa ne faca sa ezitam in fata sticlei, mai ales cand aflam despre complexitatea nasului -cirese negre, anason, ceai negru- si ghicim corpul musculos sub culoarea violacee. Taninii sunt bine exprimati, intepatori, si impreuna cu aciditatea inalta si textura destul de densa, contureaza un vin cu un bun echilibru intre concentrarea aromelor si "baubilitate". Fara sa fie greoi, are aplombul necesar pentru a face fata unei lasagna inecata in sos, si va recomand sa-l raciti usor inainte de servire.

CUVEE DIAMANT 2019
Data degustarii: 01.11.2021

Luati vreo 5 pere bune de toamna, si le stingeti in unt cu zahar topit, apoi turnati peste ele niste coca de pandispan, si dat toata tava la cuptor vreo 40 de minute. Timp numai bun sa se raceasca cat trebuie acest cupaj transilvanean de pe valea Tarnavelor, proapsat dar si onctuos, cu o selectie de arome ce completeaza perfect perele coapte, untul topit, pandispanul si caramelul, intr-un cuvant, tarta cu pere. Vinul e auriu stralucitor, cu reflexe intense, si cu un nas cu note predominante, ati ghicit, de pere de toamna. In gura e satios, cu un corp ce poate face fata tartei si caramelului, cu aciditate ardeleneasca, si un finish citric, ce inchide bine acolada. Nu-l raciti prea tare, si lasati-l sa rasufle usor in pahar, langa farfuria cu felia de tarta, timp cat postati pe retele, inainte sa dispara toata alcatuirea.

MERLOT PREMIUM 2019
Data degustarii: 01.11.2021

Un Merlot cu ceva mai multa incisivitate decat ne-am fi asteptat de la un vin rosu din Transilvania, cu tanini inca destul de aspri, plini de tinerete, dar cu arome rotunde si o textura plina, domoala, ce intregesc acest companion ideal pentru preparate cu branza de burduf maturata.