Vino in magazinul Club.unvinpezi.ro - avem doar vinuri bune, selectate de specialisti, la cele mai bune preturi!

Mihai Oprea

Vinul a trecut in mod firesc in urma cu cativa ani din pahar in lista mea cu preocupari si pasiuni, apoi a inceput sa umple frigiderul, si-a facut loc in biblioteca, in carnetul de notite, in aparatul foto, si de mai bine de un an in paginile virtuale ale blogului vinuldincluj.com. Dincolo de curiozitatea de a descoperi mai multe despre arome si oamenii din spatele lor, vinul a reusit sa-mi uneasca pasiunile pentru fotografie, gatit, istorie si calatorii, devenind astfel un pretext pentru a citi mai multe, pentru a cunoaste oameni si locuri, si pentru a imortaliza in imagini si cuvinte cateva ganduri

Comentariile lui Mihai Oprea

PROSECCO 1821 CUVEE
Data degustarii: 15.11.2021

Putem spune ca designul si detaliile scot in evidenta aceasta sticla de prosecco inca inainte de a ajunge continutul in pahar. Nu te poti abtine sa nu-i admiri, in timp ce desfaci capisonul, liniile fine, curbele de bolid bine strunit, si culorile discrete. La fel si lichidul cu bule, te incanta prin perlajul fin si culoarea aurie palida, eleganta. Nasul de pere coapte si flori de camp e bine subliniat la o temperatura mai joasa de servire, iar in gura e proaspat si reconfortant, cu o aciditate medie si un postgust mineral. De la sushi la creveti pane, posibilitatile de potriviri culinare sunt nelimitate.

PROSECCO 1821 CUVEE
Data degustarii: 04.11.2021

Putem spune ca designul si detaliile scot in evidenta aceasta sticla de prosecco inca inainte de a ajunge continutul in pahar. Nu te poti abtine sa nu-i admiri, in timp ce desfaci capisonul, liniile fine, curbele de bolid bine strunit, si culorile discrete. La fel si lichidul cu bule, te incanta prin perlajul fin si culoarea aurie palida, eleganta. Nasul de pere coapte si flori de camp e bine subliniat la o temperatura mai joasa de servire, iar in gura e proaspat si reconfortant, cu o aciditate medie si un postgust mineral. De la sushi la creveti pane, posibilitatile de potriviri culinare sunt nelimitate.

PROSECCO 1821 CUVEE
Data degustarii: 04.11.2021

Putem spune ca designul si detaliile scot in evidenta aceasta sticla de prosecco inca inainte de a ajunge continutul in pahar. Nu te poti abtine sa nu-i admiri, in timp ce desfaci capisonul, liniile fine, curbele de bolid bine strunit, si culorile discrete. La fel si lichidul cu bule, te incanta prin perlajul fin si culoarea aurie palida, eleganta. Nasul de pere coapte si flori de camp e bine subliniat la o temperatura mai joasa de servire, iar in gura e proaspat si reconfortant, cu o aciditate medie si un postgust mineral. De la sushi la creveti pane, posibilitatile de potriviri culinare sunt nelimitate.

VALEA ASCUNSA...

Valea Ascunsa
VALEA ASCUNSA FETEASCA NEAGRA 2019
Data degustarii: 01.11.2021

Dupa agitatia de Vinerea Neagra, sa ne linistim cu o Feteasca Neagra. Care nu e doar un chilipir, ci reprezinta si un excelent reper in ce priveste tipicitatea, avand bine subliniate aromele de pruna afumata, cirese amare si foaie de tutun, cu o consistenta densa, textura fina, tanini bine integrati, si final prelung. E un vin ce imbina frumos exprimarea strugurelui cu terroir-ul Transilvaniei, si chiar si numai pentru acest motiv ar merita incercat -cel mai bine dupa o aerisire generoasa, si alaturi de chiftelute de curcan bine rumenite, cu piure de mazare si naut.

COTES DU RHONE ROUGE...

Chateau de Saint Cosme
COTES DU RHONE ROUGE 2020
Data degustarii: 01.11.2021

Un autentic vin rosu din imensa zona viticola din sudul Frantei, de la o crama cat se poate de respectabila, dintr-un an de recolta bun spre foarte bun in aceasta zona. Asadar, nimic care sa ne faca sa ezitam in fata sticlei, mai ales cand aflam despre complexitatea nasului -cirese negre, anason, ceai negru- si ghicim corpul musculos sub culoarea violacee. Taninii sunt bine exprimati, intepatori, si impreuna cu aciditatea inalta si textura destul de densa, contureaza un vin cu un bun echilibru intre concentrarea aromelor si "baubilitate". Fara sa fie greoi, are aplombul necesar pentru a face fata unei lasagna inecata in sos, si va recomand sa-l raciti usor inainte de servire.

VALEA ASCUNSA...

Valea Ascunsa
VALEA ASCUNSA FETEASCA NEAGRA 2019
Data degustarii: 01.11.2021

Dupa agitatia de Vinerea Neagra, sa ne linistim cu o Feteasca Neagra. Care nu e doar un chilipir, ci reprezinta si un excelent reper in ce priveste tipicitatea, avand bine subliniate aromele de pruna afumata, cirese amare si foaie de tutun, cu o consistenta densa, textura fina, tanini bine integrati, si final prelung. E un vin ce imbina frumos exprimarea strugurelui cu terroir-ul Transilvaniei, si chiar si numai pentru acest motiv ar merita incercat -cel mai bine dupa o aerisire generoasa, si alaturi de chiftelute de curcan bine rumenite, cu piure de mazare si naut.