Vino in magazinul Club.unvinpezi.ro - avem doar vinuri bune, selectate de specialisti, la cele mai bune preturi!

Mihai Oprea

Vinul a trecut in mod firesc in urma cu cativa ani din pahar in lista mea cu preocupari si pasiuni, apoi a inceput sa umple frigiderul, si-a facut loc in biblioteca, in carnetul de notite, in aparatul foto, si de mai bine de un an in paginile virtuale ale blogului vinuldincluj.com. Dincolo de curiozitatea de a descoperi mai multe despre arome si oamenii din spatele lor, vinul a reusit sa-mi uneasca pasiunile pentru fotografie, gatit, istorie si calatorii, devenind astfel un pretext pentru a citi mai multe, pentru a cunoaste oameni si locuri, si pentru a imortaliza in imagini si cuvinte cateva ganduri

Comentariile lui Mihai Oprea

FETEASCA NEAGRA...

Valea Ascunsa
FETEASCA NEAGRA RESERVA 2019
Data degustarii: 29.11.2021

"Hidden Valley of the Teaca Hills" s-ar fi numit acest vin daca ar fi fost american ori australian, si nu i-ar fi stat rau deloc, deoarece are reale valente internationale in stil. Aici soiul Feteasca Neagra capata o identitate mai cosmopolita, combinand notele caracteristice de pruna uscata cu nuante mai fine de cuisoare, si chiar usor mentolate, de eucalipt. Corpul este suplu cu tanini bine integrati, asa cum ii sta bine unui vin modern, cu aciditate medie si final usor intepator. As putea vedea acest vin cu usurinta in meniurile unor hoteluri internationale, deoarece e polivalent in potriviri culinare. Ce ziceti de pulled pork cu chutney de mere?

FETEASCA NEAGRA...

Valea Ascunsa
FETEASCA NEAGRA RESERVA 2019
Data degustarii: 29.11.2021

"Hidden Valley of the Teaca Hills" s-ar fi numit acest vin daca ar fi fost american ori australian, si nu i-ar fi stat rau deloc, deoarece are reale valente internationale in stil. Aici soiul Feteasca Neagra capata o identitate mai cosmopolita, combinand notele caracteristice de pruna uscata cu nuante mai fine de cuisoare, si chiar usor mentolate, de eucalipt. Corpul este suplu cu tanini bine integrati, asa cum ii sta bine unui vin modern, cu aciditate medie si final usor intepator. As putea vedea acest vin cu usurinta in meniurile unor hoteluri internationale, deoarece e polivalent in potriviri culinare. Ce ziceti de pulled pork cu chutney de mere?

CRAMPOSIE...

Crama Avincis
CRAMPOSIE SELECTIONATA 2020
Data degustarii: 22.11.2021

Gasim o interpretare ceva mai moderna a acestui soi clasic din Dragasani, care pune in valoare atat specificul terroirului, cat si amprenta oenologului. Pentru cei care isi doresc mai multa intensitate si expresivitate, vinul acesta livreaza din plin note verzi, florale, racoritoare, imbinate cu o arome mai subtile de miere de salcam si cocos, si un postgust citric. E un vin ce merita incercat bine racit alaturi depeste marinat.

CRAMPOSIE...

Crama Avincis
CRAMPOSIE SELECTIONATA 2020
Data degustarii: 16.11.2021

Gasim o interpretare ceva mai moderna a acestui soi clasic din Dragasani, care pune in valoare atat specificul terroirului, cat si amprenta oenologului. Pentru cei care isi doresc mai multa intensitate si expresivitate, vinul acesta livreaza din plin note verzi, florale, racoritoare, imbinate cu o arome mai subtile de miere de salcam si cocos, si un postgust citric. E un vin ce merita incercat bine racit alaturi depeste marinat.

CRAMPOSIE...

Crama Avincis
CRAMPOSIE SELECTIONATA 2020
Data degustarii: 16.11.2021

Gasim o interpretare ceva mai moderna a acestui soi clasic din Dragasani, care pune in valoare atat specificul terroirului, cat si amprenta oenologului. Pentru cei care isi doresc mai multa intensitate si expresivitate, vinul acesta livreaza din plin note verzi, florale, racoritoare, imbinate cu o arome mai subtile de miere de salcam si cocos, si un postgust citric. E un vin ce merita incercat bine racit alaturi depeste marinat.

PROSECCO 1821 CUVEE
Data degustarii: 15.11.2021

Putem spune ca designul si detaliile scot in evidenta aceasta sticla de prosecco inca inainte de a ajunge continutul in pahar. Nu te poti abtine sa nu-i admiri, in timp ce desfaci capisonul, liniile fine, curbele de bolid bine strunit, si culorile discrete. La fel si lichidul cu bule, te incanta prin perlajul fin si culoarea aurie palida, eleganta. Nasul de pere coapte si flori de camp e bine subliniat la o temperatura mai joasa de servire, iar in gura e proaspat si reconfortant, cu o aciditate medie si un postgust mineral. De la sushi la creveti pane, posibilitatile de potriviri culinare sunt nelimitate.