Mihai Oprea

Vinul a trecut in mod firesc in urma cu cativa ani din pahar in lista mea cu preocupari si pasiuni, apoi a inceput sa umple frigiderul, si-a facut loc in biblioteca, in carnetul de notite, in aparatul foto, si de mai bine de un an in paginile virtuale ale blogului vinuldincluj.com. Dincolo de curiozitatea de a descoperi mai multe despre arome si oamenii din spatele lor, vinul a reusit sa-mi uneasca pasiunile pentru fotografie, gatit, istorie si calatorii, devenind astfel un pretext pentru a citi mai multe, pentru a cunoaste oameni si locuri, si pentru a imortaliza in imagini si cuvinte cateva ganduri

Comentariile lui Mihai Oprea

NARBO MARTIUS SYRAH...

Gerard Bertrand
NARBO MARTIUS SYRAH ROSE 2017
Data degustarii: 07.05.2019

Nu subestimati acest rose din sudul Frantei datorita culorii discrete si aciditatii inalte, confundandu-l cu un simplu vin de racorire si de sete. O temperatura de servite ceva mai ridicata, de 10-12 grade, scoate in evidenta arome fine de visine tinere, grapefruit si fragute, si chiar ceva urme de tanin. Astfel, se poate transforma foarte usor intr-un vin ce poate acompania intreaga masa, de la antreuri pana la un desert lejer.

GERE ROSE CUVEE 2018
Data degustarii: 03.05.2019

Debutul lunii mai lanseaza sezonul rose-ului, si pana prin septembrie vom diseca in toate felurile nuantele sidefii si violacee. Iar acest rose de peste Tisa, usor intepator si cu arome bine coapte, este o alegere inspirata pentru tranzitia spre primele zile mai calde. Notele minerale suprapuse peste un fond proaspat, cu o buna aciditate, introduc un vin versatil, potrivit pentru o varietate de ocazii si asocieri culinare. Va sfatuiesc sa-l incercati bine racit, alaturi de o placinta cu branza sarata si marar.

EL VINCULO 2013

Alejandro Fernandez - Pesquera
EL VINCULO 2013
Data degustarii: 02.05.2019

Zona La Mancha din centrul Spaniei are un renume legat mai degraba de vinuri simple, directe si , cu preturi rezonabile. Iar acest Tempranillo Crianza este exceptia care confirma regula, printr-o atenta selectie si vinificare, cu o perioada serioasa de maturare la butoi de stejar american, si apoi la sticla, rotunjindu-si taninii si aromele suculente. Daca alegeti sa il cumparati acum, e un candidat serios pentru a sta langa friptura de pe masa de Pasti, fiind o potrivire excelenta langa oua rosii, mezeluri afumate si bine condimentate.

TARIMA 2017

Bodegas Volver
TARIMA 2017
Data degustarii: 23.04.2019

E surprinzator cateodata sa gasesc intr-un vin, sub plapuma grea a aromelor intense, sangvine, o mica lume fina si delicata de note fragile si perisabile. Acest Monastrell, intens, fructat, exuberant, cu mult extract, isi descopera dupa o buna aerisire in pahar si o latura mai sensibila -fructe uscate, dafin, ceai negru. Asadar sfatul meu este sa va bucurati de el la o masa plina, dar sa si pastrati un pahar-doua pentru o degustare in tihna si liniste.

EPICENTRUM MERLOT & CABERNET SAUVIGNON 2015
Data degustarii: 23.04.2019

Un excelent cupaj rosu din Vrancea, bazat pe o alaturare clasica de Merlot si Cabernet Sauvignon. Culoarea purpurie cu margini granat arata un vin ce isi incepe faza de maturitate. Nasul se dezvaluie treptat, pe masura ce se aeriseste, aratand un melanj complex de note de fructe negre, mirodenii, plus ceva arome tertiare de tabac uscat si mosc. Textura e surprinzator de fina, cu tanini bine integrati, ajutata de o aciditate medie, iar finalul aduce note amarui de pudra de cacao. Va mai evolua frumos la sticla inca cativa ani, si pentru cei ce doresc sa-l consume acum l-as recomanda alaturi de mezeluri picante, ori deserturi cu multa ciocolata amara.

NARBO MARTIUS SYRAH...

Gerard Bertrand
NARBO MARTIUS SYRAH ROSE 2017
Data degustarii: 23.04.2019

Nu subestimati acest rose din sudul Frantei datorita culorii discrete si aciditatii inalte, confundandu-l cu un simplu vin de racorire si de sete. O temperatura de servite ceva mai ridicata, de 10-12 grade, scoate in evidenta arome fine de visine tinere, grapefruit si fragute, si chiar ceva urme de tanin. Astfel, se poate transforma foarte usor intr-un vin ce poate acompania intreaga masa, de la antreuri pana la un desert lejer.