Mihai Oprea

Vinul a trecut in mod firesc in urma cu cativa ani din pahar in lista mea cu preocupari si pasiuni, apoi a inceput sa umple frigiderul, si-a facut loc in biblioteca, in carnetul de notite, in aparatul foto, si de mai bine de un an in paginile virtuale ale blogului vinuldincluj.com. Dincolo de curiozitatea de a descoperi mai multe despre arome si oamenii din spatele lor, vinul a reusit sa-mi uneasca pasiunile pentru fotografie, gatit, istorie si calatorii, devenind astfel un pretext pentru a citi mai multe, pentru a cunoaste oameni si locuri, si pentru a imortaliza in imagini si cuvinte cateva ganduri

Comentariile lui Mihai Oprea

CABERNET SAUVIGNON 2014
Data degustarii: 17.09.2017

Un Cabernet inca juvenil si proaspat, plin de aplomb, ce isi pastreaza notele vegetale pe langa clasicele arome de fructe negre si condimente. Singurele semne de trecere a anilor sunt taninii finisati si bine integrati, si textura moale, ceea ce il recomanda pentru o aerisire scurta, si o servire alaturi de un preparat de paste cu fasole verde, bacon si parmezan.

DOLCETTO D'ALBA 2016

Tenuta Carretta
DOLCETTO D'ALBA 2016
Data degustarii: 14.09.2017

E genul de vin rosu pe care poti sa il torni cu incredere atat la o cina mai formala cat si la un picnic cu gratare, pentru ca toti vor aprecia vivacitatea, prospetimea aromelor, corpul suplu cu tanini tineresti, si senzatia generala de jovialitate lasata de acest vin. Nu e pretentios cu temperatura de servire, dar o mica aerisire in sticla il ajutasa se deschida mai repede.

CABERNET SAUVIGNON 2014
Data degustarii: 11.09.2017

Ca orice Cabernet respectabil, si acesta are nevoie de o aerisire prealabila, pentru a da timp nasului sa se dezvolte, de o temperatura de servire in jurul a 18-19 grade, pentru a nu face taninii prea aspri ori alcoolul prea iute, si de niste mezeluri afumate, pentru a pune in valoare aromele dense si sangvine, de cirese amare, gem de coacaze si ierburi amarui, aromate. E un vin cu un corp plin, usor aspru si incisiv, ce se preteaza la o pastrare inca cel putin patru ani.

SILENI CELLAR...

Sileni Estates
SILENI CELLAR SELECTION MERLOT 2014
Data degustarii: 05.09.2017

Branzeturi maturate, cu pasta groasa si arome picante, sunt pe masura notelor bogate de cirese negre si gem de coacaze ale acestui Merlot din emisfera sudica. Taninii sint fini si bine integrati in textura destul de supla, care impreuna cu aciditatea medie face acest vin usor abordabil, chiar si la temperaturi mai ridicate de servire. Merge langa o branza Gouda veche, langa Emmentaler, dar si langa un Nasal local, sau o Puturoasa de Trascau.

RIESLING FEINHERB 2015
Data degustarii: 23.08.2017

Un Riesling tipic pentru aceasta regiune, ce exprima clima racoroasa a dealurilor inalte din jurul vaii Rinului, cu un nas discret de pajiste inflorita, note citrice si florale bine conturate. Textura fluida si aciditatea inalta ii sporeste senzatia de prospetime, iar un mic rest de zahar sesizabil pe final si il face un companion excelent pentru preparate cu sosuri dense -oua umplute cu pasta de peste.

CABERNET SAUVIGNON 2014
Data degustarii: 22.08.2017

Ca orice Cabernet respectabil, si acesta are nevoie de o aerisire prealabila, pentru a da timp nasului sa se dezvolte, de o temperatura de servire in jurul a 18-19 grade, pentru a nu face taninii prea aspri ori alcoolul prea iute, si de niste mezeluri afumate, pentru a pune in valoare aromele dense si sangvine, de cirese amare, gem de coacaze si ierburi amarui, aromate. E un vin cu un corp plin, usor aspru si incisiv, ce se preteaza la o pastrare inca cel putin patru ani.