Vino in magazinul Club.unvinpezi.ro - avem doar vinuri bune, selectate de specialisti, la cele mai bune preturi!

Marina Samoila

M-am nascut si am copilarit in Dealu Mare, in zona Pietroasele, am facut Facultatea de Horticultura pentru ca-mi doream sa fiu “degustator de vinuri” – o notiune usor abstracta la jumatatea anilor 2000. Dupa facultate, ca orice om modern, am activat intr-un cu totul alt domeniu intorcandu-ma la cea mai mare pasiune a mea – vinul – in 2013 cand am facut cursul de somelieri cu Sergiu Nedelea si am inceput ca Wine Ambassador la Domeniile Tohani. Pentru ca am prins microbul dezvoltarii profesionale am inceput sa urmez cursurile WSET, la care in prezent sunt Diploma aspirant, adica sunt aproape de a finaliza ultimul nivel al aceste platforme de invatamant. Intre timp de la Domeniile Tohani am promovat ca Event Manager la Cramele Recas, pozitie pe care am detinut-o cu succes timp de 3 ani pana in decembrie 2019. Momentan, freelancer, avand proiecte ca wine educator si consultant de produs, semnandu-ma #winecharmer.

Comentariile lui Marina Samoila

ALIRA GRAND VIN FETEASCA NEAGRA 2017
Data degustarii: 01.03.2021

De la unul dintre cei mai titrati producatori de vin din Dobrogea, Alira, ce isi are viile pe malul inalt al Dunarii, iata un vin inspirat din filozofia bordoleza unde doar cele mai bune vinuri ale cramei sunt denumite Grand Vin. Aceasta Feteasca Neagra vine din acele parcele deosebite, de unde sunt selectati doar acei struguri perfecti. Dupa vinificare, vinul a fost tinut in butoie de stejar frantuzesc timp de 14 luni pentru a capata rotunjime si note seducatoare de vanilie, ciocolata si cafea. Aceste arome le completeaza perfect pe cele de fructe negre zemoase, cirese amare si prune uscate tipice soiului. Este un vin consistent, de baut in tihna, chiar pus la aerat minim 45 de minute inainte de a fi baut, intr-un decantor. Fiecare gura iti va aminti deopotriva si de caldura zilelor de vara si de mirosul fructelor coapte. In materie de asocieri gastronomice este un vin versatil, se potriveste atat cu neaosele sarmale in foi de varza, cat si cu friptura de miel la cuptor sau cu branzeturi frantuzesti grase.

PIGOUDET ROSE...

Chateau Pigoudet
PIGOUDET ROSE PREMIERE 2019
Data degustarii: 26.02.2021

Cred ca vinul asta, Pigoudet Rose Premiere, este "what the doctor ordered" in aceasta perioada calda. Doar cand vezi sticla rece in frapiera te apuca setea si abia astepti sa-ti torni in pahar. Vinul este definitia stilului "rose de Provence", culoare perfecta, aiciditate, mineralitate si note de pepene rosu, grapefruit si coacaze rosii. Perfect pentru dupa-amieze calduroase de vara cu sau fara mancare pe post de tonic sau revigorant.

PIGOUDET ROSE...

Chateau Pigoudet
PIGOUDET ROSE PREMIERE 2019
Data degustarii: 26.02.2021

Cred ca vinul asta, Pigoudet Rose Premiere, este "what the doctor ordered" in aceasta perioada calda. Doar cand vezi sticla rece in frapiera te apuca setea si abia astepti sa-ti torni in pahar. Vinul este definitia stilului "rose de Provence", culoare perfecta, aiciditate, mineralitate si note de pepene rosu, grapefruit si coacaze rosii. Perfect pentru dupa-amieze calduroase de vara cu sau fara mancare pe post de tonic sau revigorant.

SABAZIO ROSSO DI...

Marchese Antinori
SABAZIO ROSSO DI MONTEPULCIANO 2018
Data degustarii: 22.02.2021

Italia! Tara din top 3 cei mai mari producatori de vinuri din lume, tara cu cele mai multe soiuri autohtone, totusi tara unde vinurile medium level isi exprima autenticitatea perfect! Rosso di Montepulciano este un vin facut din Sangiovese, unul dintre soiurile iconice ale Italiei. Inspirat de fratele sau mai mare Brunello, acest vin aduce note de cirese, visine si tuse de condimente dulci. Rosso ne invita la a savura un vin proaspat, mai putin maturat si mai jovial. Asa cum il numesc englezii “pizza and pasta wine”, eu i-as spune vinul care ar trebui sa nu-ti lipseasca din frigiderul de acasa.

SABAZIO ROSSO DI...

Marchese Antinori
SABAZIO ROSSO DI MONTEPULCIANO 2018
Data degustarii: 22.02.2021

Italia! Tara din top 3 cei mai mari producatori de vinuri din lume, tara cu cele mai multe soiuri autohtone, totusi tara unde vinurile medium level isi exprima autenticitatea perfect! Rosso di Montepulciano este un vin facut din Sangiovese, unul dintre soiurile iconice ale Italiei. Inspirat de fratele sau mai mare Brunello, acest vin aduce note de cirese, visine si tuse de condimente dulci. Rosso ne invita la a savura un vin proaspat, mai putin maturat si mai jovial. Asa cum il numesc englezii “pizza and pasta wine”, eu i-as spune vinul care ar trebui sa nu-ti lipseasca din frigiderul de acasa.

ALIRA CUVEE 2017
Data degustarii: 18.02.2021

Flagship al cramei Alira, asamblaj din cele mai bune vinuri ale cramei, din cele trei soiuri cultivate aici: Cabernet Sauvingnon, Merlot si Feteasca Neagra. Vin facut in terroir dobrogean, ce se deschide in note apetisante si robuste de mure si coacaze. Cele 14 luni in butoaiele de sterjar il domolesc si ii dau plusul de savoare, de tuse de vanilie, nucsoara. Gustativ, ne bucura fructele zemoase, condimentele si o usoara nuanta minerala data de faptul ca podgoria se afla pe malul Dunarii. Un vin consistent, pentru seri de toamna rece si conversatii interesante. Alira Cuvee 2017 este un vin serios, un vin de meditatie asa cum definesc italienii vinurile facute cu simt de raspundere. Totusi vinul curge frumos si sigur te imbie si la un al doilea pahar in tihna.