Cele mai bune vinuri si preturi te asteapta in MAGAZINUL UnVinPeZi.ro. Vezi ofertele la peste 500 de etichete!

Marina Samoila

M-am nascut si am copilarit in Dealu Mare, in zona Pietroasele, am facut facultatea de Horticultura pentru ca-mi doream sa fiu “degustator de vinuri” – o notiune usor abstracta la jumatatea anilor 2000. Dupa facultate, ca orice om modern, am activat intr-un cu totul alt domeniu intocandu-ma la cea mai mare pasiune a mea – vinul – in 2013 cand am facut cursul de somelieri cu Sergiu Nedelea si am inceput ca Wine Ambassador la Domeniile Tohani. Pentru ca am prins microbul dezvoltarii profesionale am inceput sa ma trainuiesc prin cursurile WSET, la care in present sunt Diploma aspirant, adica sunt aproape de a finalize ultimul nivel al aceste platform de invatamant. Intre timp de la Domeniile Tohani am promovat ca Event Manager la Cramele Recas, pozitie pe care am detinut-o cu success timp de 3 ani pana in decembrie 2019. Momentan, freelance, avand proiecte ca wine educator si consultant de produs semnandu-ma #winecharmer.

Comentariile lui Marina Samoila

CRAMPOSIE...

Crama Avincis
CRAMPOSIE SELECTIONATA 2019
Data degustarii: 09.11.2020

Iubesc sa degust/beau vinurile albe noi in prima partea a unui an, vin cu o nota praspata, racoritoare de-ti bucura dupa amiezele. Asa a fost si noul an de Cramposie Selectionata de la Avincis. Soiul vechi romanesc, impamantenit bine in Dragasani, vine cu o impresie olfactiva placuta de mere verzi, pere si flori albe de camp. Aromele sunt molcome, dar au un plus dat de nota minerala. Gustativ o aciditate bine definitia, crocanta. Ce m-a surprins placut la acest vin este faptul ca toate sunt la locul lor, in echilibru, cred ca este perfect in deschiderea unei mese sau de baut a la long intr-o dupa amiaza cand n-ai nimic de facut.

CRAMPOSIE...

Crama Avincis
CRAMPOSIE SELECTIONATA 2019
Data degustarii: 09.11.2020

Iubesc sa degust/beau vinurile albe noi in prima partea a unui an, vin cu o nota praspata, racoritoare de-ti bucura dupa amiezele. Asa a fost si noul an de Cramposie Selectionata de la Avincis. Soiul vechi romanesc, impamantenit bine in Dragasani, vine cu o impresie olfactiva placuta de mere verzi, pere si flori albe de camp. Aromele sunt molcome, dar au un plus dat de nota minerala. Gustativ o aciditate bine definitia, crocanta. Ce m-a surprins placut la acest vin este faptul ca toate sunt la locul lor, in echilibru, cred ca este perfect in deschiderea unei mese sau de baut a la long intr-o dupa amiaza cand n-ai nimic de facut.

ALIRA CUVEE 2017
Data degustarii: 01.11.2020

Flagship al cramei Alira, asamblaj din cele mai bune vinuri ale cramei, din cele trei soiuri cultivate aici: Cabernet Sauvingnon, Merlot si Feteasca Neagra. Vin facut in terroir dobrogean, ce se deschide in note apetisante si robuste de mure si coacaze. Cele 14 luni in butoaiele de sterjar il domolesc si ii dau plusul de savoare, de tuse de vanilie, nucsoara. Gustativ, ne bucura fructele zemoase, condimentele si o usoara nuanta minerala data de faptul ca podgoria se afla pe malul Dunarii. Un vin consistent, pentru seri de toamna rece si conversatii interesante. Alira Cuvee 2017 este un vin serios, un vin de meditatie asa cum definesc italienii vinurile facute cu simt de raspundere. Totusi vinul curge frumos si sigur te imbie si la un al doilea pahar in tihna.

ROSE BRUT

Carpene Malvolti 1868
ROSE BRUT
Data degustarii: 04.09.2020

Stiti acel vin care te poarta direct într-o vacanta pe coasta Amalfi indiferent de anotimpul in care este baut? Acel vin este CARPENE MALVOLTI - Rose. Culoarea lui rose te binedispune chiar inainte sa deschizi sticla, iar notele sale de cirese, fragi, flori de cires sau citrice te fac sa te gandesti doar la aperitivele generoase italienesti cu care se va potrivi de minune. Un spumant delicios ce te face sa simti gustul Italiei. Racit bine este bautura perfecta pentru zilele de vara!

CANNONAU DI SARDEGNA RISERVA 2016
Data degustarii: 01.09.2020

Pare ca fiecare tara importanta ce produce vin trebuie sa aiba Grenacheul ei, iata de data aceasta varianta din Italia a soiului numit local Cannonau, din binecunoscuta zona Sardegna. Acest vin este unul dintre cele mai faimoase, atat din zona, cat si din acest soi. Producatorul ne propune un vin consistent, ce vine din vii vechi de peste 35 de ani. Strugurii au fost culesi manual, iar vinul maturat timp de 10 luni in butoaie de stejar frantuzesc, fapt ce aduce pe de o parte eleganta, pe de alta parte note dulci de vanilie si condimente. Suplu si totusi ofertant olfactiv, este un vin ideal pentru un pranz complicat cu multe preparate din carne de porc. Stiu ca nu e momentul inca, dar eu as pastra cel putin cateva sticle din acest vin pentru masa de Craciun. Aciditatea, taninurile prezente intr-o maniera eleganta, alaturi de acest spectru larg de fructe negre il face minunat pentru serile cu vreme racoroasa.

CANNONAU DI SARDEGNA RISERVA 2016
Data degustarii: 01.09.2020

Pare ca fiecare tara importanta ce produce vin trebuie sa aiba Grenacheul ei, iata de data aceasta varianta din Italia a soiului numit local Cannonau, din binecunoscuta zona Sardegna. Acest vin este unul dintre cele mai faimoase, atat din zona, cat si din acest soi. Producatorul ne propune un vin consistent, ce vine din vii vechi de peste 35 de ani. Strugurii au fost culesi manual, iar vinul maturat timp de 10 luni in butoaie de stejar frantuzesc, fapt ce aduce pe de o parte eleganta, pe de alta parte note dulci de vanilie si condimente. Suplu si totusi ofertant olfactiv, este un vin ideal pentru un pranz complicat cu multe preparate din carne de porc. Stiu ca nu e momentul inca, dar eu as pastra cel putin cateva sticle din acest vin pentru masa de Craciun. Aciditatea, taninurile prezente intr-o maniera eleganta, alaturi de acest spectru larg de fructe negre il face minunat pentru serile cu vreme racoroasa.