La 9 ani de la lansare, UnVinPeZi.ro face cinste!

Ofertă valabilă până pe 15 iunie pe UnVinPeZi.ro, Club.UnVinPeZi.ro, Vinometru.ro. Vezi aici regulamentul campaniei.

Horia Hasnas

Jurnalist de profesie, cochetez cu vinurile de prin copilarie, de cand am fost „uns” paharnic al familiei, in sensul ca eu dadeam verdictul final in cazul vinului ce urma a fi achizitionat pentru petrecerea ce urma sa se intample. Pasiunea latenta a erupt prin 2006, cand am gustat un vin purtand semnatura lui Mariano Garcia, oenologul care a scris istorie pentru Vega Sicilia. Am inceput sa caut, sa citesc, sa descopar, am creat un prim blog – Vin din Presa – iar din 2010 am intrat cu arme si bagaje in echipa Vinul.Ro, spre imensa invidie a prietenilor, suparati ca ei dau bani pe bautura in timp ce eu „primesc bani ca sa beau”. Pana in 2017, cand am parasit Vinul.Ro, am devenit globetrotter pe cararile vinului, jurat in concursuri internationale, printre care Concours Mondial de Bruxelles, Balkans International Wine Competition, Vinarium – IWCB sau Thessaloniki WSIC si mult mai indragostit de vin si de oamenii din jurul lui. Actualmente sunt implicat in diferite proiecte, cu accent pe cel personal – Wine People - un blog pe care doar ancestrala-mi lene il impiedica sa fie mai frumos, mai puternic si mai inteligent. Aaa, si sa nu uit... Din 2019 am devenit si autor de carte...”Oamenii Vinului”

Comentariile lui Horia Hasnas

MAS JANEIL SANS...

Francois Lurton
MAS JANEIL SANS SOUFFRE ROUGE 2016
Data degustarii: 01.04.2021

Daaaa. Asa, daaa!!! Departe de a fi un „fundamentalist”, de a se duce in directia, de multe ori nereusita, a vinurilor naturale, acest cupaj Grenache, Syrah, Carignan si Mourvedre de Roussillon Villages incanta de la prima vedere. Culoare plina, de granat cu reflexe de purpura, arome fine, elegante, de fructe negre si rosii, cu tuse de ierburi aromatice, piele si tabac, alcool la numai 13, ce mai, toate caracteristicile unui vin numai bun de pus la rana. Ca sa nu ne rezumam la atat, sa mai spunem ca in gust este plin, rotund, echilibrat, cu taninuri catifelate, dar inca usor verzi, normal pentru un vin care isi propune mai putine interventii tehnice si mai multa exprimare a strugurilor si a terroir-ului. E un vin cu personalitate, pe care mi-as dori sa-l vad destul de des in pahar. Si acum, dar si peste vreo doi-trei anisori, cand va atinge maturitatea.

TERRE NOBILI 2017
Data degustarii: 01.03.2021

Raboso sau Raboso Piave este mandria soiurilor negre autohtone de la gura de varsare a raului Piave in Marea Adriatica. Nu pot spune ca e mandria regiunilor Veneto, Friuli Giulia si Trentino – toate prinse in permisiv de cuprinzatoarea Trevenezie IGT -, ca m-ar lua lumea la bataie... Numele Raboso vine din vechiul dialect venetian, cuvantul Raboxo insemnand furios. Si nu cred ca s-ar fi potrivit alta denumire, pentru ca simti in vinul celor de la De Stefani toata furia acestui soi extrem de tanic si de acid. Desi se apropie de patru ani si desi reprezinta doar 20% din asamblajul care mai contine Cabernet Sauvignon si Merlot in proportii egale. Dar vinul nu e deloc rau. E vesel, proaspat, cu o structura mladioasa si o exprimare de lama de Katana. Are un complex aromatic suficient de complex, in care predomina prunele si fructele negre de padure, dar are si note ferme de ciocolata, vanilie, cuisoare si piper. Si, bineinteles, o importanta componenta vegetala, la care Raboso si Cabernetul contribuie din plin. E bun acum, alaturi de o carne rosie mai impanata, dar l-as incerca si peste vreo trei anisori...

TERRE NOBILI 2017
Data degustarii: 01.03.2021

Raboso sau Raboso Piave este mandria soiurilor negre autohtone de la gura de varsare a raului Piave in Marea Adriatica. Nu pot spune ca e mandria regiunilor Veneto, Friuli Giulia si Trentino – toate prinse in permisiv de cuprinzatoarea Trevenezie IGT -, ca m-ar lua lumea la bataie... Numele Raboso vine din vechiul dialect venetian, cuvantul Raboxo insemnand furios. Si nu cred ca s-ar fi potrivit alta denumire, pentru ca simti in vinul celor de la De Stefani toata furia acestui soi extrem de tanic si de acid. Desi se apropie de patru ani si desi reprezinta doar 20% din asamblajul care mai contine Cabernet Sauvignon si Merlot in proportii egale. Dar vinul nu e deloc rau. E vesel, proaspat, cu o structura mladioasa si o exprimare de lama de Katana. Are un complex aromatic suficient de complex, in care predomina prunele si fructele negre de padure, dar are si note ferme de ciocolata, vanilie, cuisoare si piper. Si, bineinteles, o importanta componenta vegetala, la care Raboso si Cabernetul contribuie din plin. E bun acum, alaturi de o carne rosie mai impanata, dar l-as incerca si peste vreo trei anisori...

TERRE NOBILI 2017
Data degustarii: 01.03.2021

Raboso sau Raboso Piave este mandria soiurilor negre autohtone de la gura de varsare a raului Piave in Marea Adriatica. Nu pot spune ca e mandria regiunilor Veneto, Friuli Giulia si Trentino – toate prinse in permisiv de cuprinzatoarea Trevenezie IGT -, ca m-ar lua lumea la bataie... Numele Raboso vine din vechiul dialect venetian, cuvantul Raboxo insemnand furios. Si nu cred ca s-ar fi potrivit alta denumire, pentru ca simti in vinul celor de la De Stefani toata furia acestui soi extrem de tanic si de acid. Desi se apropie de patru ani si desi reprezinta doar 20% din asamblajul care mai contine Cabernet Sauvignon si Merlot in proportii egale. Dar vinul nu e deloc rau. E vesel, proaspat, cu o structura mladioasa si o exprimare de lama de Katana. Are un complex aromatic suficient de complex, in care predomina prunele si fructele negre de padure, dar are si note ferme de ciocolata, vanilie, cuisoare si piper. Si, bineinteles, o importanta componenta vegetala, la care Raboso si Cabernetul contribuie din plin. E bun acum, alaturi de o carne rosie mai impanata, dar l-as incerca si peste vreo trei anisori...

TERRE NOBILI 2017
Data degustarii: 01.03.2021

Raboso sau Raboso Piave este mandria soiurilor negre autohtone de la gura de varsare a raului Piave in Marea Adriatica. Nu pot spune ca e mandria regiunilor Veneto, Friuli Giulia si Trentino – toate prinse in permisiv de cuprinzatoarea Trevenezie IGT -, ca m-ar lua lumea la bataie... Numele Raboso vine din vechiul dialect venetian, cuvantul Raboxo insemnand furios. Si nu cred ca s-ar fi potrivit alta denumire, pentru ca simti in vinul celor de la De Stefani toata furia acestui soi extrem de tanic si de acid. Desi se apropie de patru ani si desi reprezinta doar 20% din asamblajul care mai contine Cabernet Sauvignon si Merlot in proportii egale. Dar vinul nu e deloc rau. E vesel, proaspat, cu o structura mladioasa si o exprimare de lama de Katana. Are un complex aromatic suficient de complex, in care predomina prunele si fructele negre de padure, dar are si note ferme de ciocolata, vanilie, cuisoare si piper. Si, bineinteles, o importanta componenta vegetala, la care Raboso si Cabernetul contribuie din plin. E bun acum, alaturi de o carne rosie mai impanata, dar l-as incerca si peste vreo trei anisori...

TERRE NOBILI 2017
Data degustarii: 01.03.2021

Raboso sau Raboso Piave este mandria soiurilor negre autohtone de la gura de varsare a raului Piave in Marea Adriatica. Nu pot spune ca e mandria regiunilor Veneto, Friuli Giulia si Trentino – toate prinse in permisiv de cuprinzatoarea Trevenezie IGT -, ca m-ar lua lumea la bataie... Numele Raboso vine din vechiul dialect venetian, cuvantul Raboxo insemnand furios. Si nu cred ca s-ar fi potrivit alta denumire, pentru ca simti in vinul celor de la De Stefani toata furia acestui soi extrem de tanic si de acid. Desi se apropie de patru ani si desi reprezinta doar 20% din asamblajul care mai contine Cabernet Sauvignon si Merlot in proportii egale. Dar vinul nu e deloc rau. E vesel, proaspat, cu o structura mladioasa si o exprimare de lama de Katana. Are un complex aromatic suficient de complex, in care predomina prunele si fructele negre de padure, dar are si note ferme de ciocolata, vanilie, cuisoare si piper. Si, bineinteles, o importanta componenta vegetala, la care Raboso si Cabernetul contribuie din plin. E bun acum, alaturi de o carne rosie mai impanata, dar l-as incerca si peste vreo trei anisori...