La 9 ani de la lansare, UnVinPeZi.ro face cinste!

Ofertă valabilă până pe 15 iunie pe UnVinPeZi.ro, Club.UnVinPeZi.ro, Vinometru.ro. Vezi aici regulamentul campaniei.

Horia Hasnas

Jurnalist de profesie, cochetez cu vinurile de prin copilarie, de cand am fost „uns” paharnic al familiei, in sensul ca eu dadeam verdictul final in cazul vinului ce urma a fi achizitionat pentru petrecerea ce urma sa se intample. Pasiunea latenta a erupt prin 2006, cand am gustat un vin purtand semnatura lui Mariano Garcia, oenologul care a scris istorie pentru Vega Sicilia. Am inceput sa caut, sa citesc, sa descopar, am creat un prim blog – Vin din Presa – iar din 2010 am intrat cu arme si bagaje in echipa Vinul.Ro, spre imensa invidie a prietenilor, suparati ca ei dau bani pe bautura in timp ce eu „primesc bani ca sa beau”. Pana in 2017, cand am parasit Vinul.Ro, am devenit globetrotter pe cararile vinului, jurat in concursuri internationale, printre care Concours Mondial de Bruxelles, Balkans International Wine Competition, Vinarium – IWCB sau Thessaloniki WSIC si mult mai indragostit de vin si de oamenii din jurul lui. Actualmente sunt implicat in diferite proiecte, cu accent pe cel personal – Wine People - un blog pe care doar ancestrala-mi lene il impiedica sa fie mai frumos, mai puternic si mai inteligent. Aaa, si sa nu uit... Din 2019 am devenit si autor de carte...”Oamenii Vinului”

Comentariile lui Horia Hasnas

RARA NEAGRA 2017

Domeniile Pripa
RARA NEAGRA 2017
Data degustarii: 06.05.2021

A fost un an destul de calduros 2017. Iar canicula s-a transmis si in acest vin, caruia nu-i poti reprosa decat faptul ca te incalzeste prea tare. Altfel, vinul e frumusel. Are si fruct, are si tuse vegetale, si condiment, are si lemn fin, destul de bine integrat pe partea olfactiva si deloc agresiv in gust. E suficient de echilibrat si de suculent ca sa-ti ofere satisfactie. Personal, tocmai pentru ca incalzeste usor, v-as recomanda sa il puneti in pahar pe la 12 grade. Ca sa-l incercati si la 14 grade, alaturi de o branza semimaturata sau un mizilic. Ar face senzatie si langa o porchetta, pentru ca vinul are o astringenta placuta, iar finalul, surprinzator de lung, este pigmentat cu tuse tonice, vegetale. De luat acum, de baut prin noiembrie. Sau la primavara, la miel...

RARA NEAGRA 2017

Domeniile Pripa
RARA NEAGRA 2017
Data degustarii: 06.05.2021

A fost un an destul de calduros 2017. Iar canicula s-a transmis si in acest vin, caruia nu-i poti reprosa decat faptul ca te incalzeste prea tare. Altfel, vinul e frumusel. Are si fruct, are si tuse vegetale, si condiment, are si lemn fin, destul de bine integrat pe partea olfactiva si deloc agresiv in gust. E suficient de echilibrat si de suculent ca sa-ti ofere satisfactie. Personal, tocmai pentru ca incalzeste usor, v-as recomanda sa il puneti in pahar pe la 12 grade. Ca sa-l incercati si la 14 grade, alaturi de o branza semimaturata sau un mizilic. Ar face senzatie si langa o porchetta, pentru ca vinul are o astringenta placuta, iar finalul, surprinzator de lung, este pigmentat cu tuse tonice, vegetale. De luat acum, de baut prin noiembrie. Sau la primavara, la miel...

RARA NEAGRA 2017

Domeniile Pripa
RARA NEAGRA 2017
Data degustarii: 06.05.2021

A fost un an destul de calduros 2017. Iar canicula s-a transmis si in acest vin, caruia nu-i poti reprosa decat faptul ca te incalzeste prea tare. Altfel, vinul e frumusel. Are si fruct, are si tuse vegetale, si condiment, are si lemn fin, destul de bine integrat pe partea olfactiva si deloc agresiv in gust. E suficient de echilibrat si de suculent ca sa-ti ofere satisfactie. Personal, tocmai pentru ca incalzeste usor, v-as recomanda sa il puneti in pahar pe la 12 grade. Ca sa-l incercati si la 14 grade, alaturi de o branza semimaturata sau un mizilic. Ar face senzatie si langa o porchetta, pentru ca vinul are o astringenta placuta, iar finalul, surprinzator de lung, este pigmentat cu tuse tonice, vegetale. De luat acum, de baut prin noiembrie. Sau la primavara, la miel...

RARA NEAGRA 2017

Domeniile Pripa
RARA NEAGRA 2017
Data degustarii: 06.05.2021

A fost un an destul de calduros 2017. Iar canicula s-a transmis si in acest vin, caruia nu-i poti reprosa decat faptul ca te incalzeste prea tare. Altfel, vinul e frumusel. Are si fruct, are si tuse vegetale, si condiment, are si lemn fin, destul de bine integrat pe partea olfactiva si deloc agresiv in gust. E suficient de echilibrat si de suculent ca sa-ti ofere satisfactie. Personal, tocmai pentru ca incalzeste usor, v-as recomanda sa il puneti in pahar pe la 12 grade. Ca sa-l incercati si la 14 grade, alaturi de o branza semimaturata sau un mizilic. Ar face senzatie si langa o porchetta, pentru ca vinul are o astringenta placuta, iar finalul, surprinzator de lung, este pigmentat cu tuse tonice, vegetale. De luat acum, de baut prin noiembrie. Sau la primavara, la miel...

LES FUMEES BLANCHES...

Francois Lurton
LES FUMEES BLANCHES LIGHTLY SPARKLING 2019
Data degustarii: 05.05.2021

Sincer, as fi preferat sa fie vara. Iar eu sa fiu cu prietenii pe o terasa umbrita, cu singura grija de a improspata din ora in ora provizia de gheata din frapiera. Frapiera in care sa fie macar vreo 5-6 sticle din acest petillant usor, fin, elegant, cu intensitate aromatica nu foarte intensa, dar atat de usor de inteles si de apreciat...Si de consumat! Olfactiv, are tot ce ii trebuie: citrice, ardei gras, flori de soc, ba chiar si o atingere de miere. Dar marea bucurie vine in momentul in care ai luat prima inghititura. Atac lejer, fructat, structura buna, cu o aciditate vie, ridicata la nivel de crocant de dioxidul de carbon adaugat, arome de fructe dulci si citrice, presarate cu tuse vegetale doar cat sa-ti pluseze la capitolele prospetime si suculenta... Cu siguranta, daca Ion Creanga ar fi prins acest vin, n-ar mai fi vorbit de Ozana, ci de Les Fumees Blanches cel atat de „limpede si frumos curgatoriu”... Baiete, inca 4 sticle!!!

TORRE RRACINA NERO D'AVOLA 2019
Data degustarii: 05.05.2021

Torre Rracina 2019 este, in primul rand, foarte tanar. Dar si extrem de usor de baut si de inteles. Chiar daca indicatia „Leggermente Appassite” te duce imediat cu gandul la gemuri, ciocolate si alte dulcegarii, acest vin livreaza preponderent in zona fructului proaspat, cu prune, afine si smochina verde in prim plan. Cele sase luni de maturare in lemn nu-i aduc fum si taninuri neprietenoase, ci mai mult condimente, astfel ca vinul devine mai complex si mai elegant. Aciditatea vie, structura mladioasa, dar extrem de bine definta, precum si extractul nu foarte ridicat accentueaza senzatia de prospetime. Nu-i deloc rau acum, dar, sincer, parca mi-as pune vreo doua, trei sticle la pastrare, sa uit de ele vreo 2-3 anisori...