La 9 ani de la lansare, UnVinPeZi.ro face cinste!

Ofertă valabilă până pe 15 iunie pe UnVinPeZi.ro, Club.UnVinPeZi.ro, Vinometru.ro. Vezi aici regulamentul campaniei.

Horia Hasnas

Jurnalist de profesie, cochetez cu vinurile de prin copilarie, de cand am fost „uns” paharnic al familiei, in sensul ca eu dadeam verdictul final in cazul vinului ce urma a fi achizitionat pentru petrecerea ce urma sa se intample. Pasiunea latenta a erupt prin 2006, cand am gustat un vin purtand semnatura lui Mariano Garcia, oenologul care a scris istorie pentru Vega Sicilia. Am inceput sa caut, sa citesc, sa descopar, am creat un prim blog – Vin din Presa – iar din 2010 am intrat cu arme si bagaje in echipa Vinul.Ro, spre imensa invidie a prietenilor, suparati ca ei dau bani pe bautura in timp ce eu „primesc bani ca sa beau”. Pana in 2017, cand am parasit Vinul.Ro, am devenit globetrotter pe cararile vinului, jurat in concursuri internationale, printre care Concours Mondial de Bruxelles, Balkans International Wine Competition, Vinarium – IWCB sau Thessaloniki WSIC si mult mai indragostit de vin si de oamenii din jurul lui. Actualmente sunt implicat in diferite proiecte, cu accent pe cel personal – Wine People - un blog pe care doar ancestrala-mi lene il impiedica sa fie mai frumos, mai puternic si mai inteligent. Aaa, si sa nu uit... Din 2019 am devenit si autor de carte...”Oamenii Vinului”

Comentariile lui Horia Hasnas

RARA NEAGRA 2017

Domeniile Pripa
RARA NEAGRA 2017
Data degustarii: 27.05.2021

A fost un an destul de calduros 2017. Iar canicula s-a transmis si in acest vin, caruia nu-i poti reprosa decat faptul ca te incalzeste prea tare. Altfel, vinul e frumusel. Are si fruct, are si tuse vegetale, si condiment, are si lemn fin, destul de bine integrat pe partea olfactiva si deloc agresiv in gust. E suficient de echilibrat si de suculent ca sa-ti ofere satisfactie. Personal, tocmai pentru ca incalzeste usor, v-as recomanda sa il puneti in pahar pe la 12 grade. Ca sa-l incercati si la 14 grade, alaturi de o branza semimaturata sau un mizilic. Ar face senzatie si langa o porchetta, pentru ca vinul are o astringenta placuta, iar finalul, surprinzator de lung, este pigmentat cu tuse tonice, vegetale. De luat acum, de baut prin noiembrie. Sau la primavara, la miel...

RARA NEAGRA 2017

Domeniile Pripa
RARA NEAGRA 2017
Data degustarii: 27.05.2021

A fost un an destul de calduros 2017. Iar canicula s-a transmis si in acest vin, caruia nu-i poti reprosa decat faptul ca te incalzeste prea tare. Altfel, vinul e frumusel. Are si fruct, are si tuse vegetale, si condiment, are si lemn fin, destul de bine integrat pe partea olfactiva si deloc agresiv in gust. E suficient de echilibrat si de suculent ca sa-ti ofere satisfactie. Personal, tocmai pentru ca incalzeste usor, v-as recomanda sa il puneti in pahar pe la 12 grade. Ca sa-l incercati si la 14 grade, alaturi de o branza semimaturata sau un mizilic. Ar face senzatie si langa o porchetta, pentru ca vinul are o astringenta placuta, iar finalul, surprinzator de lung, este pigmentat cu tuse tonice, vegetale. De luat acum, de baut prin noiembrie. Sau la primavara, la miel...

RARA NEAGRA 2017

Domeniile Pripa
RARA NEAGRA 2017
Data degustarii: 27.05.2021

A fost un an destul de calduros 2017. Iar canicula s-a transmis si in acest vin, caruia nu-i poti reprosa decat faptul ca te incalzeste prea tare. Altfel, vinul e frumusel. Are si fruct, are si tuse vegetale, si condiment, are si lemn fin, destul de bine integrat pe partea olfactiva si deloc agresiv in gust. E suficient de echilibrat si de suculent ca sa-ti ofere satisfactie. Personal, tocmai pentru ca incalzeste usor, v-as recomanda sa il puneti in pahar pe la 12 grade. Ca sa-l incercati si la 14 grade, alaturi de o branza semimaturata sau un mizilic. Ar face senzatie si langa o porchetta, pentru ca vinul are o astringenta placuta, iar finalul, surprinzator de lung, este pigmentat cu tuse tonice, vegetale. De luat acum, de baut prin noiembrie. Sau la primavara, la miel...

RARA NEAGRA 2017

Domeniile Pripa
RARA NEAGRA 2017
Data degustarii: 27.05.2021

A fost un an destul de calduros 2017. Iar canicula s-a transmis si in acest vin, caruia nu-i poti reprosa decat faptul ca te incalzeste prea tare. Altfel, vinul e frumusel. Are si fruct, are si tuse vegetale, si condiment, are si lemn fin, destul de bine integrat pe partea olfactiva si deloc agresiv in gust. E suficient de echilibrat si de suculent ca sa-ti ofere satisfactie. Personal, tocmai pentru ca incalzeste usor, v-as recomanda sa il puneti in pahar pe la 12 grade. Ca sa-l incercati si la 14 grade, alaturi de o branza semimaturata sau un mizilic. Ar face senzatie si langa o porchetta, pentru ca vinul are o astringenta placuta, iar finalul, surprinzator de lung, este pigmentat cu tuse tonice, vegetale. De luat acum, de baut prin noiembrie. Sau la primavara, la miel...

MAS JANEIL SANS...

Francois Lurton
MAS JANEIL SANS SOUFFRE ROUGE 2016
Data degustarii: 25.05.2021

Daaaa. Asa, daaa!!! Departe de a fi un „fundamentalist”, de a se duce in directia, de multe ori nereusita, a vinurilor naturale, acest cupaj Grenache, Syrah, Carignan si Mourvedre de Roussillon Villages incanta de la prima vedere. Culoare plina, de granat cu reflexe de purpura, arome fine, elegante, de fructe negre si rosii, cu tuse de ierburi aromatice, piele si tabac, alcool la numai 13, ce mai, toate caracteristicile unui vin numai bun de pus la rana. Ca sa nu ne rezumam la atat, sa mai spunem ca in gust este plin, rotund, echilibrat, cu taninuri catifelate, dar inca usor verzi, normal pentru un vin care isi propune mai putine interventii tehnice si mai multa exprimare a strugurilor si a terroir-ului. E un vin cu personalitate, pe care mi-as dori sa-l vad destul de des in pahar. Si acum, dar si peste vreo doi-trei anisori, cand va atinge maturitatea.

MAS JANEIL SANS...

Francois Lurton
MAS JANEIL SANS SOUFFRE ROUGE 2016
Data degustarii: 25.05.2021

Daaaa. Asa, daaa!!! Departe de a fi un „fundamentalist”, de a se duce in directia, de multe ori nereusita, a vinurilor naturale, acest cupaj Grenache, Syrah, Carignan si Mourvedre de Roussillon Villages incanta de la prima vedere. Culoare plina, de granat cu reflexe de purpura, arome fine, elegante, de fructe negre si rosii, cu tuse de ierburi aromatice, piele si tabac, alcool la numai 13, ce mai, toate caracteristicile unui vin numai bun de pus la rana. Ca sa nu ne rezumam la atat, sa mai spunem ca in gust este plin, rotund, echilibrat, cu taninuri catifelate, dar inca usor verzi, normal pentru un vin care isi propune mai putine interventii tehnice si mai multa exprimare a strugurilor si a terroir-ului. E un vin cu personalitate, pe care mi-as dori sa-l vad destul de des in pahar. Si acum, dar si peste vreo doi-trei anisori, cand va atinge maturitatea.