Vino in magazinul Club.unvinpezi.ro - avem doar vinuri bune, selectate de specialisti, la cele mai bune preturi!

George Mitea

“2009 a fost un an bun pentru blogurile avand ca subiect vinul. Si primul din ele a fost lucruribune, scris de George Mitea, galatean, absolvent de filosofie si drept. Blogul si-a facut o “marca” din “somelaria culturala”, adica descrierea vinurilor in legatura cu filme, muzica, carti si idei. Pasiunea pentru vin se revarsa uneori si in alt mod decat virtual, George organizand ocazional degustari tematice in orasul de la Dunare. Colaborator al mai multor publicatii specializate din domeniul vinului sau generaliste.” E ciudat sa scrii la persoana a treia despre tine insuti, biograful personal fiind in concediu de odihna in aceasta perioada. Pentru ca multi dintre dumneavoastra mi-au calcat deja pragul virtual, din moment ce va intereseaza vinul cu staif, cunoasteti deja “marfa”. Sper sa va fie de folos notele mele- acum si pe Un Vin pe Zi! :)

Comentariile lui George Mitea

SOLO QUINTA ROZE 2020
Data degustarii: 01.01.2021

Vinul de astazi imi aminteste de un album al unui cantaret pakistanez pe care l-am ascultat pe repeat acum 20 de ani si inca il mai vizitez din cand in cand. Muzica avea certe valente orientale, pe care unii le-ar putea asemana manelelor, totusi soundul erau top-notch, evident produs undeva intr-un studio super-modern occidental, cu instrumentisti asemenea. Asta creea un fel de pod intre exoticul pakistanez si auditoriul european sau american. Roseul Solo Quintab este un compozit alambicat. Cinci soiuri, patru rosii, unul alb, aparent fara legatura, precum muzicantii nostri. Rezultat: un vin frumos, expresiv, cu prospetime si mult fruct, usor de inteles si apreciat, desi tehnic e o realizare nu usor de produs. Iar pakistanezul este legendarul Nusrat Fateh Ali Khan (cautati pe streaming albumul Mustt Mustt), iar producatorul si chitaristul este Michael Brook (cautati Breakdown sau Cobalt Blue, ca n-o sa va para rau). Si ascultati la mine, cine asculta “Nothing without you” si nu are nicio tresarire, ar trebui studiat stiintific, caci nu e normal!

SOLO QUINTA ROZE 2020
Data degustarii: 01.01.2021

Vinul de astazi imi aminteste de un album al unui cantaret pakistanez pe care l-am ascultat pe repeat acum 20 de ani si inca il mai vizitez din cand in cand. Muzica avea certe valente orientale, pe care unii le-ar putea asemana manelelor, totusi soundul erau top-notch, evident produs undeva intr-un studio super-modern occidental, cu instrumentisti asemenea. Asta creea un fel de pod intre exoticul pakistanez si auditoriul european sau american. Roseul Solo Quintab este un compozit alambicat. Cinci soiuri, patru rosii, unul alb, aparent fara legatura, precum muzicantii nostri. Rezultat: un vin frumos, expresiv, cu prospetime si mult fruct, usor de inteles si apreciat, desi tehnic e o realizare nu usor de produs. Iar pakistanezul este legendarul Nusrat Fateh Ali Khan (cautati pe streaming albumul Mustt Mustt), iar producatorul si chitaristul este Michael Brook (cautati Breakdown sau Cobalt Blue, ca n-o sa va para rau). Si ascultati la mine, cine asculta “Nothing without you” si nu are nicio tresarire, ar trebui studiat stiintific, caci nu e normal!

MUSE STARS

Cramele Recas
MUSE STARS
Data degustarii: 01.12.2020

Sinceritatea nu a omorat pe nimeni. Right? Ei, bine, nu e nimic abscons, e scris pe eticheta, ok? Vinul de baza este de Recas, vinul spumant e produs in Germania, de catre unii care stiu cu siguranta ce fac, iar ansamblul se intoarce la origine, fiind branduit de Recas. Si au dreptate, e genul de vin-muză, iar muzele nu sunt discrete, ci cuceritoare si imposibil de ignorat, cu unduiri coapte mai evidente decat la multe alte spumante (pere, mere golden, piersici, poate si pepene galben), sub unt si aromele obisnuite, autolitice. Perlatie buna, intra amabil, cu ceva maniere, desi are si putina obraznicie, evident ațâțătoare. Curge bine si pana la urma este un vin potrivit pentru toata masa, desi parca un "platouas" frugal si cu branzeturi mai moi si mai putin neaose ar merge cel mai bine.

CUARTZ BRUT ROSE

Crama Girboiu
CUARTZ BRUT ROSE
Data degustarii: 01.12.2020 Dupa ce a explorat seismologia cu vinurile linistite, iata ca de când au in portofoliu si spumante, cei de la Girboiu se aventurează si pe taramul la fel de teluric al geologiei. Spumantul de azi este produs prin metoda charmat, cu fermentatia secundara facuta in tancuri de inox. Rezultatul este de buna calitate, roze-somon, cu perlatie regulamentara, sanatoasa, cu arome clare de zmeura si coacaze rosii si o senzatie gustativa suficient de fină pentru raza sa de pret. Nu e ceva pretentios, dar isi face treaba, mai ales daca avem grija cu temperatura de servire (4-6C).

MUSE STARS

Cramele Recas
MUSE STARS
Data degustarii: 01.12.2020

Sinceritatea nu a omorat pe nimeni. Right? Ei, bine, nu e nimic abscons, e scris pe eticheta, ok? Vinul de baza este de Recas, vinul spumant e produs in Germania, de catre unii care stiu cu siguranta ce fac, iar ansamblul se intoarce la origine, fiind branduit de Recas. Si au dreptate, e genul de vin-muză, iar muzele nu sunt discrete, ci cuceritoare si imposibil de ignorat, cu unduiri coapte mai evidente decat la multe alte spumante (pere, mere golden, piersici, poate si pepene galben), sub unt si aromele obisnuite, autolitice. Perlatie buna, intra amabil, cu ceva maniere, desi are si putina obraznicie, evident ațâțătoare. Curge bine si pana la urma este un vin potrivit pentru toata masa, desi parca un "platouas" frugal si cu branzeturi mai moi si mai putin neaose ar merge cel mai bine.

MUSE STARS

Cramele Recas
MUSE STARS
Data degustarii: 01.12.2020

Sinceritatea nu a omorat pe nimeni. Right? Ei, bine, nu e nimic abscons, e scris pe eticheta, ok? Vinul de baza este de Recas, vinul spumant e produs in Germania, de catre unii care stiu cu siguranta ce fac, iar ansamblul se intoarce la origine, fiind branduit de Recas. Si au dreptate, e genul de vin-muză, iar muzele nu sunt discrete, ci cuceritoare si imposibil de ignorat, cu unduiri coapte mai evidente decat la multe alte spumante (pere, mere golden, piersici, poate si pepene galben), sub unt si aromele obisnuite, autolitice. Perlatie buna, intra amabil, cu ceva maniere, desi are si putina obraznicie, evident ațâțătoare. Curge bine si pana la urma este un vin potrivit pentru toata masa, desi parca un "platouas" frugal si cu branzeturi mai moi si mai putin neaose ar merge cel mai bine.