Vino in magazinul Club.unvinpezi.ro - avem doar vinuri bune, selectate de specialisti, la cele mai bune preturi!

George Mitea

“2009 a fost un an bun pentru blogurile avand ca subiect vinul. Si primul din ele a fost lucruribune, scris de George Mitea, galatean, absolvent de filosofie si drept. Blogul si-a facut o “marca” din “somelaria culturala”, adica descrierea vinurilor in legatura cu filme, muzica, carti si idei. Pasiunea pentru vin se revarsa uneori si in alt mod decat virtual, George organizand ocazional degustari tematice in orasul de la Dunare. Colaborator al mai multor publicatii specializate din domeniul vinului sau generaliste.” E ciudat sa scrii la persoana a treia despre tine insuti, biograful personal fiind in concediu de odihna in aceasta perioada. Pentru ca multi dintre dumneavoastra mi-au calcat deja pragul virtual, din moment ce va intereseaza vinul cu staif, cunoasteti deja “marfa”. Sper sa va fie de folos notele mele- acum si pe Un Vin pe Zi! :)

Comentariile lui George Mitea

VIGNES DE NICOLE CABERNET SAUVIGNON SYRAH 2020
Data degustarii: 01.12.2021

Acest cupaj inedit din sudul Frantei seamana cu Gerard Depardieu, mai putin la finetea interpretarii. E masiv, exuberant, usor rustic si nu din cale afara de elegant. Descoperim un melanj de fructe negre, un strop de vanilie cat sa dea o nuanta elevata, insa pe ansamblu avem un vin foarte tanar, puternic, un vin de pus la o masa cu multe carnuri grele pe ea. Aerarea intr-un decantor va mai polisa din taninurile nabadaioase

CUVEE ANDREI 2018

Crama Avincis
CUVEE ANDREI 2018
Data degustarii: 01.11.2021

Acesta este unul dintre cele mai reusite specimene de Cabernet Sauvignon produse in Romania. Este un vin proaspat, cu potential de evolutie, cu aromatica complexa, condimentat-florala, fara a-i lipsi notele de fructe de padure. Taninurile slefuite, dar nu din cale afara, cat sa lase o senzatie de vigoare, corpolenta medie, o curgere placuta si un final condimentat intregesc tabloul unui vin reusit.

FEUDO ARANCIO...

Feudo Arancio
FEUDO ARANCIO INZOLIA 2020
Data degustarii: 06.10.2021

Din jobenul aparent fara fund al ampelografiei italiene astazi extragem un strugure specific Siciliei, desi plantatii mai mici exista si in Toscana sau Calabria, unde se intalneste sub numele de scena Ansonica. Am descoperit un vin potrivit pentru zilele insorite, cu arome intense, curate de piersici albe, pere si miresme florale, gustul fiind putin surprinzator, avand o oarecare greutate, pastrandu-si in acelasi timp un caracter acid foarte potrivit pentru asocierea cu vietati marine. Tot ce lipseste e o adiere de briza. Poate si sa dezactivati sincronizarea mailului de serviciu din telefon.

DEALU’ NEGRU BY JELNA MERLOT ROSE 2020
Data degustarii: 06.10.2021

Acest rose din Merlot provenit dintr-o zonă răcoroasă, colinara, ne este livrat intr-o culoare regulamentara, rose-somon, cu arome de vegetale, fructe roșii, grepfrut si banane. In gust se propune mai corpolent decat asteptarile, fructele s-au copt bine între "nas" și prima inghititura, insa curge prietenos, cu eleganta. Denota o remanenta buna, dulce-acrisoara.

DEALU’ NEGRU BY JELNA MERLOT ROSE 2020
Data degustarii: 06.10.2021

Acest rose din Merlot provenit dintr-o zonă răcoroasă, colinara, ne este livrat intr-o culoare regulamentara, rose-somon, cu arome de vegetale, fructe roșii, grepfrut si banane. In gust se propune mai corpolent decat asteptarile, fructele s-au copt bine între "nas" și prima inghititura, insa curge prietenos, cu eleganta. Denota o remanenta buna, dulce-acrisoara.

MUSE STARS

Cramele Recas
MUSE STARS
Data degustarii: 28.09.2021

Sinceritatea nu a omorat pe nimeni. Right? Ei, bine, nu e nimic abscons, e scris pe eticheta, ok? Vinul de baza este de Recas, vinul spumant e produs in Germania, de catre unii care stiu cu siguranta ce fac, iar ansamblul se intoarce la origine, fiind branduit de Recas. Si au dreptate, e genul de vin-muză, iar muzele nu sunt discrete, ci cuceritoare si imposibil de ignorat, cu unduiri coapte mai evidente decat la multe alte spumante (pere, mere golden, piersici, poate si pepene galben), sub unt si aromele obisnuite, autolitice. Perlatie buna, intra amabil, cu ceva maniere, desi are si putina obraznicie, evident ațâțătoare. Curge bine si pana la urma este un vin potrivit pentru toata masa, desi parca un "platouas" frugal si cu branzeturi mai moi si mai putin neaose ar merge cel mai bine.