George Mitea

“2009 a fost un an bun pentru blogurile avand ca subiect vinul. Si primul din ele a fost lucruribune, scris de George Mitea, galatean, absolvent de filosofie si drept. Blogul si-a facut o “marca” din “somelaria culturala”, adica descrierea vinurilor in legatura cu filme, muzica, carti si idei. Pasiunea pentru vin se revarsa uneori si in alt mod decat virtual, George organizand ocazional degustari tematice in orasul de la Dunare. Colaborator al mai multor publicatii specializate din domeniul vinului sau generaliste.” E ciudat sa scrii la persoana a treia despre tine insuti, biograful personal fiind in concediu de odihna in aceasta perioada. Pentru ca multi dintre dumneavoastra mi-au calcat deja pragul virtual, din moment ce va intereseaza vinul cu staif, cunoasteti deja “marfa”. Sper sa va fie de folos notele mele- acum si pe Un Vin pe Zi! :)

Comentariile lui George Mitea

NEDEEA 2018
Data degustarii: 10.03.2020

Imi amintesc ziua cand Nedeea a aparut pe lume. Ba chiar ca initial se numea Nedeia si nu avea o eticheta propriu zisa, ci o sticla colorata. Era recolta 2011 sorbita intr-un subsol in 2012. Insa pana la certificatul de nastere parintii au stilizat numele. Fugit irreparabile tempus. Cu recolta 2018 s-a schimbat forma sticlei, dupa ce de anul trecut s-a stilizat si eticheta. S-au schimbat si proprietarii. Au aparut si surori albe si roze. Insa cel rosu isi pastreaza reputatia de vin placut de baut, pe fruct, dar cu un potential si oarece stil personal. Sa ne amintim ca o recolta anterioara a fost remarcata cu vorbe frumoase chiar de catre Jancis Robinson MW, lucru care ar trebui sa ne faca sa actionam mai ales ca pretul acestul vin este unul moderat. Trei struguri autohtoni intr-un mix unic, placut, abordabil si repede curgator. What is not to like?

TECTONIC SARBA 2018

Crama Girboiu
TECTONIC SARBA 2018
Data degustarii: 05.03.2020

Vinul aduce o culoare galbuie, cu "irizatii" verzui, un nas placut, floral si cu o adiere orientala, de mirodenii si serbet, mere, caise. Gustul e destul suav si fin, proaspat, insa cu aciditate bine cantarita. Are o remananta medie, pelinata. E un vin sec aromatic, usor de inteles, dar greu de facut. Se bea cu usurinta.

INCANTATION 2018

Dealu Mare - Urlati
INCANTATION 2018
Data degustarii: 01.03.2020

Lumea noua in vechiul Dealu Mare. Vin expansiv, intens, carnos, cu aromatica de mix de fructe de padure, prune, visine, nuante dulci si calde de baric, usor vegetal, destul de invaluitor pe palat, cu taninuri prezente, insa suficient de polisate, cu fruct galgaitor si condimente din belsug. E o crama care nu e in linia 1 a vorbelor despre vin, insa la nivelul cel mai de sus al lor livreaza suficiente argumente pentru pretul cerut. Ca la multe alte produse ale lor, cumva textura este mai satisfacatoare de decat aromatica, se simte vinul viu, bine facut, dedesubt.

LOS CARDOS MALBEC 2018
Data degustarii: 18.02.2020

Sunt grozave "dish"-urle de fine dining, dar de cele mai multe ori, la pranz si punand multe in balanta, parca tot o tochitura gustoasa la un restaurant fara mari pretentii ne face sa ne simtim mai confortabil. Vinul nostru cel de toate zilele nu poate si probabil nici nu-i bine sa fie o revelatie. Insa poate fi suficient de agreabil si versatil cat sa-l privim cu simpatie. Los Cardos Malbec este un astfel de vin. Ne convinge cu arome de fructe rosii, usor herbal, corpolenta medium minus ajutat de o buna aciditate. Deja ideea de a-l incerca alaturi de o neaosa tochitura ma face sa va salut si sa planuiesc viitoarele cumparaturi.

TECTONIC SARBA 2018

Crama Girboiu
TECTONIC SARBA 2018
Data degustarii: 18.02.2020

Vinul aduce o culoare galbuie, cu "irizatii" verzui, un nas placut, floral si cu o adiere orientala, de mirodenii si serbet, mere, caise. Gustul e destul suav si fin, proaspat, insa cu aciditate bine cantarita. Are o remananta medie, pelinata. E un vin sec aromatic, usor de inteles, dar greu de facut. Se bea cu usurinta.

ECOS DE RULO MERLOT 2013
Data degustarii: 01.02.2020

Excelent acest merlot de la Bisquertt. Arome bine definite de afine si mure, usor vanilat si rostat, elegant si suficient de complex incat sa stea pe mese alese sau pe o masuta de langa un fotoliu orientat spre un semineu licarind. Langa pahar ar trebui sa stea intredeschis un exemplar din Cant General al lui Pablo Neruda, probabil cel mai de succes export al poporului chilian, pe langa vin, desigur.