George Mitea

“2009 a fost un an bun pentru blogurile avand ca subiect vinul. Si primul din ele a fost lucruribune, scris de George Mitea, galatean, absolvent de filosofie si drept. Blogul si-a facut o “marca” din “somelaria culturala”, adica descrierea vinurilor in legatura cu filme, muzica, carti si idei. Pasiunea pentru vin se revarsa uneori si in alt mod decat virtual, George organizand ocazional degustari tematice in orasul de la Dunare. Colaborator al mai multor publicatii specializate din domeniul vinului sau generaliste.” E ciudat sa scrii la persoana a treia despre tine insuti, biograful personal fiind in concediu de odihna in aceasta perioada. Pentru ca multi dintre dumneavoastra mi-au calcat deja pragul virtual, din moment ce va intereseaza vinul cu staif, cunoasteti deja “marfa”. Sper sa va fie de folos notele mele- acum si pe Un Vin pe Zi! :)

Comentariile lui George Mitea

THE INDEPENDENT PROSECCO 2016
Data degustarii: 31.01.2018

Genul acesta de vinuri este periculos pentru sanatate: se bea prea repede! E o licoare ademenitoare chiar plecand de la ambalaj, dar care, din fericire, confirma impresia in continut. Fin, cu perlare energica si de lunga durata, cu aromatica curata de mere golden, usor floral si ierbos, gust plin, robust, final usor mineral, usor amarui, amintind de pulpa de grepfrut. Deci, daca sunteti pusi pe fapte mari, ca sa nu suferiti de vinum interruptus, eu zic sa luati doua, ca vorba aia, intre doua nu te ploua. Desi nu pun pariu ca n-o sa fie nevoie de ibuprofen a doua zi.

HOYA DE CADENAS...

Vicente Gandia
HOYA DE CADENAS RESERVA PRIVADA 2013
Data degustarii: 18.01.2018

Vincente Gandia. Initial din regiunea Valencia-Alicante acum si din Rioja, Penedes etc, semn ca le merge bine. Si le merge bine pentru ca n-au facut vinuri deloc rele din zonele lor toride. Cel de azi e iubitor de carne rosie, pe care sa o inmoaie cu taninurile sale abundente, dar rotunde, cu aromatica puternica, de fructe negre de padure, prune si note lemnoase, vanilate. Gustul e robust, plin, cele 15% Cabernet sauvignon isi fac treaba, adaugand "fier" structurii. E surprinzator cum e atat de moderat nivelul de alcool, vinul arata in pahar mult mai musculos.

MARIUS - VERMENTINO...

Michel Chapoutier
MARIUS - VERMENTINO TERRET 2015
Data degustarii: 04.01.2018

Acest vin provine din extinderea spre sud, in Languedoc, a unui nume mare al vinurilor de Ron. Vinul este un blend de varietati mediteraneene, Vermentino care e mult mai plantat in Italia si Terret, un strugure nativ zonei, cu lunga istorie. Impreuna dau sub bageta lui Chapoutier un vin agreabil, galben pai cu reflexii verzui, cu arome varatice, de citrice si piersica, usor salin si usor de baut, destul de suplu in corp si citric-amarui pe final. E mai degraba un vin pentru fructe de mare, pui sau paste cu legume decat pentru peste, aciditatea bine-potrivita fiind mai prietenoasa cu stomacurile sensibile.

EXPRESION MALBEC  2014
Data degustarii: 04.01.2018

Mi-a placut vinul asta, inca de la intalnirea cu eticheta care transmite ceva copilaros, colorat si vivace. Culoarea rosie-rubinie intensa cu bordura violacee ne confirma asteptarile, iar nasul transmite si ceva vinos sub aromele in primul rand de fruct (prune, afine) si apoi (destul de subtile) datorate baricului, cum ar fi vanilia si ciocolata. Robust in gust, cu structura tanica puternica, cu final picant. Nu e ceva care sa-ti reseteze standardele, dar are un caracter bine definit.

THE INDEPENDENT PROSECCO 2016
Data degustarii: 20.12.2017

Genul acesta de vinuri este periculos pentru sanatate: se bea prea repede! E o licoare ademenitoare chiar plecand de la ambalaj, dar care, din fericire, confirma impresia in continut. Fin, cu perlare energica si de lunga durata, cu aromatica curata de mere golden, usor floral si ierbos, gust plin, robust, final usor mineral, usor amarui, amintind de pulpa de grepfrut. Deci, daca sunteti pusi pe fapte mari, ca sa nu suferiti de vinum interruptus, eu zic sa luati doua, ca vorba aia, intre doua nu te ploua. Desi nu pun pariu ca n-o sa fie nevoie de ibuprofen a doua zi.

EXPRESION MALBEC  2014
Data degustarii: 05.12.2017

Mi-a placut vinul asta, inca de la intalnirea cu eticheta care transmite ceva copilaros, colorat si vivace. Culoarea rosie-rubinie intensa cu bordura violacee ne confirma asteptarile, iar nasul transmite si ceva vinos sub aromele in primul rand de fruct (prune, afine) si apoi (destul de subtile) datorate baricului, cum ar fi vanilia si ciocolata. Robust in gust, cu structura tanica puternica, cu final picant. Nu e ceva care sa-ti reseteze standardele, dar are un caracter bine definit.