George Mitea

“2009 a fost un an bun pentru blogurile avand ca subiect vinul. Si primul din ele a fost lucruribune, scris de George Mitea, galatean, absolvent de filosofie si drept. Blogul si-a facut o “marca” din “somelaria culturala”, adica descrierea vinurilor in legatura cu filme, muzica, carti si idei. Pasiunea pentru vin se revarsa uneori si in alt mod decat virtual, George organizand ocazional degustari tematice in orasul de la Dunare. Colaborator al mai multor publicatii specializate din domeniul vinului sau generaliste.” E ciudat sa scrii la persoana a treia despre tine insuti, biograful personal fiind in concediu de odihna in aceasta perioada. Pentru ca multi dintre dumneavoastra mi-au calcat deja pragul virtual, din moment ce va intereseaza vinul cu staif, cunoasteti deja “marfa”. Sper sa va fie de folos notele mele- acum si pe Un Vin pe Zi! :)

Comentariile lui George Mitea

BIO VIOGNIER +...

Edoardo Miroglio
BIO VIOGNIER + TRAMINER 2016
Data degustarii: 16.09.2017

Iata un amestec neconformist. Cand ai in plantatie Viognier si Gewurztraminer iti trebuie putina neobrazare sa le pui impreuna, fiind ambele capabile de o aromatica impetuoasa si de corpolenta serioasa. EI bine, aromatica nu m-a dat pe spate prin intensitate, vinul transmitand usoare note de piersici, ierburi aromatice si o certa mineralitate. In schimb ofera un gust plin, cu greutate si dileme de "pairing" gastronomic. Eu as incerca ceva vegetarian, poate bazat pe anghinare sau, mai la indemana, vinete.

LA LINDA BONARDA 2013

Bodegas Luigi Bosca
LA LINDA BONARDA 2013
Data degustarii: 08.09.2017 Cand emigrantii din Savoia (regiune cand franceza, cand italiana/piemonteza) au adus cu ei in Argentina joarde din strugurele Douce Noire sau sinonimele Corbeau (Franta) sau Turca (Italia) nu cred ca s-au gandit ca peste sute de ani varietatea va fi platata pe mai bine de 18.000 de hectare si se va numi (intr-o zapaceala foarte proprie vinului) "Bonarda", desi nu are nicio legatura cu cele cinci varietati italiene care contin acest cuvant in denumire. Nici in Statele Unite nu si-a pastrat vreuna din denumirile originale, intrand in tara, daca va vine sa credeti, ca Barbera. Vinul de azi e reprezentativ pentru soi, avand note puternice de fruct, avand un caracter suculent, amabil, parand mai dulce decat ne-am astepta dupa fisa tehnica (2,5 gr zahar). Vin de gratar, bun langa paste cu sos sau tocanite.

PRIMUS MERLOT 2012

Cramele Rotenberg
PRIMUS MERLOT 2012
Data degustarii: 04.09.2017 Primus. Povestea spune ca e un urmas al vinului din 2006. Mihai Rotenberg e foarte bun la spus povesti. Primus 2012 nu este ca vinul din 2006. Nici stilistic. Insa, norocul nostru, e mai fin. Aduce pe langa finete, trademark-ul Rotenberg, adica nuante de baric tostate, visine si ceva rar: un soi ciudat de veridiciate. Poti, intr-un mod ciudat, sa simti separat strugurii, vinul, lemnul, toate concurand spre acest dezirabil rezultat.

BLANC DE NOIR 2016

Edoardo Miroglio
BLANC DE NOIR 2016
Data degustarii: 04.09.2017

Acest Pinot noir vinificat in alb, probabil baza pentru spumantele destul de reusite produse de Edoardo Miroglio la Elenovo, in Bulgaria, se prezinta intr-o culoare stralucitoare cu sclipiri metalice-verzui, aromatica de mere, afine si violete, cu un corp robust, inchegat, dominat de aciditate, cu o usoara fateta salina.

MALBEC 2015

Finca Las Moras
MALBEC 2015
Data degustarii: 31.08.2017

Iata un Malbec de consum, dar foarte competent realizat, cu aromatica de magiun de prune, fructe negre, condimente din belsug si rosii confiate. Are o oarece suculenta, curgere rapida, mai ales racit mai energic, si isi incheie recitalul pop cu un slow naiv-amarui. Argentinieni si-au construit o marca inregistrata si iata ca stiu s-o exploateze satisfacator la orice nivel.

VILA DOBRUSA...

Crama Avincis
VILA DOBRUSA SAUVIGNON BLANC 2015
Data degustarii: 23.08.2017

Acest Sauvignon blanc de Dragasani vine intr-o culoare alb-galbuie cu reflexii verzui, aromatica de agrise, caise mici, usoare tuse exotice, dar nu in sensul bombastic, de lume noua. Gustul este structurat, robust si aderent, citronat, cu buna aciditate. Remanenta este medie, tot in registru citric. O surpriza placuta! Un vin care ofera destul de multe pentru pretul cerut!