George Mitea

“2009 a fost un an bun pentru blogurile avand ca subiect vinul. Si primul din ele a fost lucruribune, scris de George Mitea, galatean, absolvent de filosofie si drept. Blogul si-a facut o “marca” din “somelaria culturala”, adica descrierea vinurilor in legatura cu filme, muzica, carti si idei. Pasiunea pentru vin se revarsa uneori si in alt mod decat virtual, George organizand ocazional degustari tematice in orasul de la Dunare. Colaborator al mai multor publicatii specializate din domeniul vinului sau generaliste.” E ciudat sa scrii la persoana a treia despre tine insuti, biograful personal fiind in concediu de odihna in aceasta perioada. Pentru ca multi dintre dumneavoastra mi-au calcat deja pragul virtual, din moment ce va intereseaza vinul cu staif, cunoasteti deja “marfa”. Sper sa va fie de folos notele mele- acum si pe Un Vin pe Zi! :)

Comentariile lui George Mitea

THE INDEPENDENT PROSECCO 2016
Data degustarii: 21.11.2017

Genul acesta de vinuri este periculos pentru sanatate: se bea prea repede! E o licoare ademenitoare chiar plecand de la ambalaj, dar care, din fericire, confirma impresia in continut. Fin, cu perlare energica si de lunga durata, cu aromatica curata de mere golden, usor floral si ierbos, gust plin, robust, final usor mineral, usor amarui, amintind de pulpa de grepfrut. Deci, daca sunteti pusi pe fapte mari, ca sa nu suferiti de vinum interruptus, eu zic sa luati doua, ca vorba aia, intre doua nu te ploua. Desi nu pun pariu ca n-o sa fie nevoie de ibuprofen a doua zi.

VERDEJO 2016

Javier Sanz
VERDEJO 2016
Data degustarii: 28.10.2017

Acest competent reprezentant al podgoriei Rueda ni se infatiseaza intr-o culoare galben-pai cu nuante verzui, aromatica plina de fructe, cum ar fi ananas, mar verde, pulpa de grepfrut alb si note secundare de ierburii. Gustul este robust, cu densitate, dar usor de baut din pricina aciditatii bine potrivite cu celelalte componente. Finalul e tonic, usor dulce-amarui. Lasa impresia de vin bine crescut, fara fortari inutile. Foarte potrivit la consum convivial sau la peste de rau la gratar ori salate fara dressing prea acid.

PRIMUS MERLOT 2012

Cramele Rotenberg
PRIMUS MERLOT 2012
Data degustarii: 17.10.2017 Primus. Povestea spune ca e un urmas al vinului din 2006. Mihai Rotenberg e foarte bun la spus povesti. Primus 2012 nu este ca vinul din 2006. Nici stilistic. Insa, norocul nostru, e mai fin. Aduce pe langa finete, trademark-ul Rotenberg, adica nuante de baric tostate, visine si ceva rar: un soi ciudat de veridiciate. Poti, intr-un mod ciudat, sa simti separat strugurii, vinul, lemnul, toate concurand spre acest dezirabil rezultat.

VERDEJO 2016

Javier Sanz
VERDEJO 2016
Data degustarii: 09.10.2017

Acest competent reprezentant al podgoriei Rueda ni se infatiseaza intr-o culoare galben-pai cu nuante verzui, aromatica plina de fructe, cum ar fi ananas, mar verde, pulpa de grepfrut alb si note secundare de ierburii. Gustul este robust, cu densitate, dar usor de baut din pricina aciditatii bine potrivite cu celelalte componente. Finalul e tonic, usor dulce-amarui. Lasa impresia de vin bine crescut, fara fortari inutile. Foarte potrivit la consum convivial sau la peste de rau la gratar ori salate fara dressing prea acid.

BIO VIOGNIER +...

Edoardo Miroglio
BIO VIOGNIER + TRAMINER 2016
Data degustarii: 06.10.2017

Iata un amestec neconformist. Cand ai in plantatie Viognier si Gewurztraminer iti trebuie putina neobrazare sa le pui impreuna, fiind ambele capabile de o aromatica impetuoasa si de corpolenta serioasa. EI bine, aromatica nu m-a dat pe spate prin intensitate, vinul transmitand usoare note de piersici, ierburi aromatice si o certa mineralitate. In schimb ofera un gust plin, cu greutate si dileme de "pairing" gastronomic. Eu as incerca ceva vegetarian, poate bazat pe anghinare sau, mai la indemana, vinete.

BLANC DE NOIR 2016

Edoardo Miroglio
BLANC DE NOIR 2016
Data degustarii: 03.10.2017

Acest Pinot noir vinificat in alb, probabil baza pentru spumantele destul de reusite produse de Edoardo Miroglio la Elenovo, in Bulgaria, se prezinta intr-o culoare stralucitoare cu sclipiri metalice-verzui, aromatica de mere, afine si violete, cu un corp robust, inchegat, dominat de aciditate, cu o usoara fateta salina.