Vino in magazinul Club.unvinpezi.ro - avem doar vinuri bune, selectate de specialisti, la cele mai bune preturi!

Diana Pavelescu

Diana Pavelescu este unul dintre cei mai buni oenologi din tara, in prezent Secretar General al Asociatiei Degustatorilor Autorizati. De-a lungul timpului a fost implicata in lumea viticola din tara si de peste hotare, jurizand in cadrul multor concursuri internationale de vin. Cu peste 15 ani experienta in industria viticola din Romania si nu numai, Diana Pavelescu este prezenta si in mediul online, acolo unde a devenit o sursa de inspiratie pentru pasionatii de vin din intreaga lume.

Comentariile lui Diana Pavelescu

DFR MERLOT 2019

Domeniile Franco-Romane
DFR MERLOT 2019
Data degustarii: 01.11.2021

Cu o culoare rubinie, nu foarte intensa, acest Merlot ne surprinde cu o bogatie de arome. Prune uscate, mure, cirese si coacaze negre, alaturi de vanilie si lemn dulce, parfumuri imbatatoare ce confirma prin gust, sunt sustinute gustativ de taninurile coapte si moi, catifelarea specifica Merlot-ului, alcoolul ridicat si aciditatea potrivita. Un vin echilibrat si cald, pentru seri racoroase si ploioase la gura sobei (sau a semineului ;)).

FETEASCA NEAGRA...

Valea Ascunsa
FETEASCA NEAGRA RESERVA 2019
Data degustarii: 01.11.2021

De obicei cand te gandesti la Feteasca Neagra, Transilvania este undeva prin coada listei ca si posibila provenienta a vinului. Suprafata totala plantata cu acest soi in Romania este in jur de 4000 de ha. Desigur, ne-am fi asteptat la mai mult si ne-am fi dorit mai mult pentru ca e unul dintre soiurile pe care le consideram portdrapelul vinurilor romanesti. Podgoria Lechinta este una dintre cele mai nordice, aflata in mijlocul Ardealului, pe dealurile din jurul Bistritei, cu toamne lungi, in general uscate, insa daca nu ai noroc poate si ploua destul de mult. Cele mai bune pozitii sunt cu expunere sudica, precum acestea de unde provine acest vin din Feteasca Neagra. Ca mai toate vinurile ce vin din zone mai reci aromele sunt cu multe fructe proaspete, rosii, prune, cirese, visine dar si ceva negre, cirese, prune proaspete si uscate, imbinate perfect cu cele provenite de la 12 luni de maturare la butoi de stejar, lemn dulce, vanile, ciocolata. Aciditatea este ridicata, de unde si prospetimea vinului, taninurile sunt moi si catifelate, conferindu-i vinului o anumita eleganta. Mineralitatea specifica zonei isi face simtita prezenta in post gustul lung. Este un vin pe care il vad forte bine alaturi de sarmalele pe care le pregatiti de Craciun.

DFR MERLOT 2019

Domeniile Franco-Romane
DFR MERLOT 2019
Data degustarii: 01.11.2021

Cu o culoare rubinie, nu foarte intensa, acest Merlot ne surprinde cu o bogatie de arome. Prune uscate, mure, cirese si coacaze negre, alaturi de vanilie si lemn dulce, parfumuri imbatatoare ce confirma prin gust, sunt sustinute gustativ de taninurile coapte si moi, catifelarea specifica Merlot-ului, alcoolul ridicat si aciditatea potrivita. Un vin echilibrat si cald, pentru seri racoroase si ploioase la gura sobei (sau a semineului ;)).

FETEASCA NEAGRA...

Valea Ascunsa
FETEASCA NEAGRA RESERVA 2019
Data degustarii: 01.11.2021

De obicei cand te gandesti la Feteasca Neagra, Transilvania este undeva prin coada listei ca si posibila provenienta a vinului. Suprafata totala plantata cu acest soi in Romania este in jur de 4000 de ha. Desigur, ne-am fi asteptat la mai mult si ne-am fi dorit mai mult pentru ca e unul dintre soiurile pe care le consideram portdrapelul vinurilor romanesti. Podgoria Lechinta este una dintre cele mai nordice, aflata in mijlocul Ardealului, pe dealurile din jurul Bistritei, cu toamne lungi, in general uscate, insa daca nu ai noroc poate si ploua destul de mult. Cele mai bune pozitii sunt cu expunere sudica, precum acestea de unde provine acest vin din Feteasca Neagra. Ca mai toate vinurile ce vin din zone mai reci aromele sunt cu multe fructe proaspete, rosii, prune, cirese, visine dar si ceva negre, cirese, prune proaspete si uscate, imbinate perfect cu cele provenite de la 12 luni de maturare la butoi de stejar, lemn dulce, vanile, ciocolata. Aciditatea este ridicata, de unde si prospetimea vinului, taninurile sunt moi si catifelate, conferindu-i vinului o anumita eleganta. Mineralitatea specifica zonei isi face simtita prezenta in post gustul lung. Este un vin pe care il vad forte bine alaturi de sarmalele pe care le pregatiti de Craciun.

VALEA ASCUNSA...

Valea Ascunsa
VALEA ASCUNSA FETEASCA NEAGRA 2019
Data degustarii: 01.11.2021

Podgoria Lechinta se numara printre cele mai nordice de la noi din tara. Aflata in Transilvania, beneficiaza de un climat continental rece, moderat acum, datorita incalzirii globale, cu ploi indestulatoare de-a lungul perioadei de vegetatie a vitei de vie. In trecut producerea de vinuri rosii era ocolita, sau destinata doar soiurilor pentru sampanizare, precum Pinot Noir, de aceea orice vin rosu obtinut aici este pentru mine o provocare asumata de producator. In ultima perioada, respectiv in ultimii 10-15 ani a tot aparut cate un vin rosu transilvanean, insa abia acum, de 5-6 ani, as zice ca a inceput sa devina o normalitate ca fiecare podgorie sa vina pe piata cu 2-3 soiuri. Pinot Noir e deja consacrat, in schimb Feteasca Neagra, portdrapelul soiurilor romanesti ne surprinde de fiecare data. Crama din Valea Ascunsa merita descoperita, vita de vie este tanara, anul 5, asta insemna ca 2019 a fost anul trei, prima recolta. Un vin rubiniu cu note violete, o culoare pala, insa cu arome intense de prune rosii, visine, putina piele si piper negru. Taninurile coapte, relativ scazute, potentate de maturarea de 6 luni la butoaie de stejar, atat cat sa fie bine integrate si echilibrate, aciditatea ridicata, conform zonei si o structura delicata, de lungime medie. Un vin care sta foarte bine alaturi de mancaruri cu grasime, si fiindca sarbatorile sunt aproape gandul imi zboara la traditionala salata de boeuf, chiar si din carne de pui ;) sau sarmale. Ramane doar sa vedem cum evolueaza in anii ce urmeaza.

VALEA ASCUNSA...

Valea Ascunsa
VALEA ASCUNSA FETEASCA NEAGRA 2019
Data degustarii: 01.11.2021

Podgoria Lechinta se numara printre cele mai nordice de la noi din tara. Aflata in Transilvania, beneficiaza de un climat continental rece, moderat acum, datorita incalzirii globale, cu ploi indestulatoare de-a lungul perioadei de vegetatie a vitei de vie. In trecut producerea de vinuri rosii era ocolita, sau destinata doar soiurilor pentru sampanizare, precum Pinot Noir, de aceea orice vin rosu obtinut aici este pentru mine o provocare asumata de producator. In ultima perioada, respectiv in ultimii 10-15 ani a tot aparut cate un vin rosu transilvanean, insa abia acum, de 5-6 ani, as zice ca a inceput sa devina o normalitate ca fiecare podgorie sa vina pe piata cu 2-3 soiuri. Pinot Noir e deja consacrat, in schimb Feteasca Neagra, portdrapelul soiurilor romanesti ne surprinde de fiecare data. Crama din Valea Ascunsa merita descoperita, vita de vie este tanara, anul 5, asta insemna ca 2019 a fost anul trei, prima recolta. Un vin rubiniu cu note violete, o culoare pala, insa cu arome intense de prune rosii, visine, putina piele si piper negru. Taninurile coapte, relativ scazute, potentate de maturarea de 6 luni la butoaie de stejar, atat cat sa fie bine integrate si echilibrate, aciditatea ridicata, conform zonei si o structura delicata, de lungime medie. Un vin care sta foarte bine alaturi de mancaruri cu grasime, si fiindca sarbatorile sunt aproape gandul imi zboara la traditionala salata de boeuf, chiar si din carne de pui ;) sau sarmale. Ramane doar sa vedem cum evolueaza in anii ce urmeaza.