La 9 ani de la lansare, UnVinPeZi.ro face cinste!

Ofertă valabilă până pe 15 iunie pe UnVinPeZi.ro, Club.UnVinPeZi.ro, Vinometru.ro. Vezi aici regulamentul campaniei.

Diana Pavelescu

Diana Pavelescu este unul dintre cei mai buni oenologi din tara, in prezent Secretar General al Asociatiei Degustatorilor Autorizati. De-a lungul timpului a fost implicata in lumea viticola din tara si de peste hotare, jurizand in cadrul multor concursuri internationale de vin. Cu peste 15 ani experienta in industria viticola din Romania si nu numai, Diana Pavelescu este prezenta si in mediul online, acolo unde a devenit o sursa de inspiratie pentru pasionatii de vin din intreaga lume.

Comentariile lui Diana Pavelescu

RARA NEAGRA 2017

Domeniile Pripa
RARA NEAGRA 2017
Data degustarii: 06.05.2021

Aproape de locul unde Nistrul se varsa in Marea Neagra, in valea Hamzei se gasesc cele 17,5 ha ale Domeniilor Pripa. Prima recolta din care s-a obtinut un numar limitat de sticle din 2016, la fel ca si urmatoarea se focuseaza pe soiuri romanesti si /sau cu traditie: Rara Neagra, Feteasca Neagra si Saperavi. In pahar avem Rara Neagra 2017, un vin rubiniu deschis cu arome de fructe rosii prune, merisoare completate de vanilie, lemn dulce si piele, acestea din urma date de maturarea la butoaie de stejar produse de mesteri dogari din zona, precum si la butelie. Gustativ simtim taninuri moi si coapte, cu aciditate ridicata, o caracteristica a soiului denumit la noi Babeasca Neagra. Racit putin mai mult, as spune pe la 14oC vinul devine mai spintar si mai usor de baut pe timp de vara. Un vin ce se potriveste perfect la papardele cu trufe sau piept de rata. Rotunjimea este data de alcoolul de aproximativ 13,5% care vine cu onctuozitate. O viziune cat se poate de interesanta. Merita incercat!

RARA NEAGRA 2017

Domeniile Pripa
RARA NEAGRA 2017
Data degustarii: 06.05.2021

Aproape de locul unde Nistrul se varsa in Marea Neagra, in valea Hamzei se gasesc cele 17,5 ha ale Domeniilor Pripa. Prima recolta din care s-a obtinut un numar limitat de sticle din 2016, la fel ca si urmatoarea se focuseaza pe soiuri romanesti si /sau cu traditie: Rara Neagra, Feteasca Neagra si Saperavi. In pahar avem Rara Neagra 2017, un vin rubiniu deschis cu arome de fructe rosii prune, merisoare completate de vanilie, lemn dulce si piele, acestea din urma date de maturarea la butoaie de stejar produse de mesteri dogari din zona, precum si la butelie. Gustativ simtim taninuri moi si coapte, cu aciditate ridicata, o caracteristica a soiului denumit la noi Babeasca Neagra. Racit putin mai mult, as spune pe la 14oC vinul devine mai spintar si mai usor de baut pe timp de vara. Un vin ce se potriveste perfect la papardele cu trufe sau piept de rata. Rotunjimea este data de alcoolul de aproximativ 13,5% care vine cu onctuozitate. O viziune cat se poate de interesanta. Merita incercat!

RARA NEAGRA 2017

Domeniile Pripa
RARA NEAGRA 2017
Data degustarii: 06.05.2021

Aproape de locul unde Nistrul se varsa in Marea Neagra, in valea Hamzei se gasesc cele 17,5 ha ale Domeniilor Pripa. Prima recolta din care s-a obtinut un numar limitat de sticle din 2016, la fel ca si urmatoarea se focuseaza pe soiuri romanesti si /sau cu traditie: Rara Neagra, Feteasca Neagra si Saperavi. In pahar avem Rara Neagra 2017, un vin rubiniu deschis cu arome de fructe rosii prune, merisoare completate de vanilie, lemn dulce si piele, acestea din urma date de maturarea la butoaie de stejar produse de mesteri dogari din zona, precum si la butelie. Gustativ simtim taninuri moi si coapte, cu aciditate ridicata, o caracteristica a soiului denumit la noi Babeasca Neagra. Racit putin mai mult, as spune pe la 14oC vinul devine mai spintar si mai usor de baut pe timp de vara. Un vin ce se potriveste perfect la papardele cu trufe sau piept de rata. Rotunjimea este data de alcoolul de aproximativ 13,5% care vine cu onctuozitate. O viziune cat se poate de interesanta. Merita incercat!

RARA NEAGRA 2017

Domeniile Pripa
RARA NEAGRA 2017
Data degustarii: 06.05.2021

Aproape de locul unde Nistrul se varsa in Marea Neagra, in valea Hamzei se gasesc cele 17,5 ha ale Domeniilor Pripa. Prima recolta din care s-a obtinut un numar limitat de sticle din 2016, la fel ca si urmatoarea se focuseaza pe soiuri romanesti si /sau cu traditie: Rara Neagra, Feteasca Neagra si Saperavi. In pahar avem Rara Neagra 2017, un vin rubiniu deschis cu arome de fructe rosii prune, merisoare completate de vanilie, lemn dulce si piele, acestea din urma date de maturarea la butoaie de stejar produse de mesteri dogari din zona, precum si la butelie. Gustativ simtim taninuri moi si coapte, cu aciditate ridicata, o caracteristica a soiului denumit la noi Babeasca Neagra. Racit putin mai mult, as spune pe la 14oC vinul devine mai spintar si mai usor de baut pe timp de vara. Un vin ce se potriveste perfect la papardele cu trufe sau piept de rata. Rotunjimea este data de alcoolul de aproximativ 13,5% care vine cu onctuozitate. O viziune cat se poate de interesanta. Merita incercat!

PROSECCO ROSE EXTRA DRY MILLESIMATO 2020
Data degustarii: 05.05.2021

Un prosecco este intotdeauna o alegere potrivita, indiferent de momentul din zi cand alegi sa-l bei. Dimineata, la mic dejun, langa sau in loc de pranz, fie sub forma de aperitiv seara, poti fi sigur ca vine cu prospetime si buna dispozitie. Acesta este un Millesimato, 2020, an de exceptie, struguri culesi si transformati in vin apoi refermetati rapid pentru a ajunge degraba pe mesele noastre. Culoarea este zmeurie cu refelxe violet, semnul tineretii. Aromele de grapefruit roz si fructe rosii, zmeura, capsuni, cirese, te imbina catre explorare si iti aduc aminte de vara. Gustul vine sa confirme aromele pe care déjà le-ai simtit la nas si le completeaza cu bule fine si un rest de zahar agreabil, pentru toate gusturile, ce ii confera structura si echilibru. Un vin proaspat si elegant. Instagramabil.

CA'VITTORIA...

Ca'Vittoria
CA'VITTORIA APPASIMENTO ROSSO PUGLIA 2020
Data degustarii: 01.05.2021

Forma, greutatea sticlei si eticheta m-au facut sa ma gandesc la un vin pretios. Mi-am pus un pahar si am simtit caldura, soare din plin, fructe coapte/uscate – prune, cirese negre, mure - si condimente. Un amestec de lemn dulce, piper si smochine combinate cu vanilie si cuisoare. Gustativ, influentata fiind de miros, credeam ca intalnesc un corp mai plin, mai ferm, cu mai multa vigoare. Este in schimb placut, chair delicat, dulceag, asa cum ma asteptam de la un vin produs din struguri uscati fie pe planta in vie, fie in locuri special amenajate la adapost si bine ventilate conform metodei appasimentto. Taninurile sunt moi, rotunde, ajutate de adaosul de lemn ce ramane prezent si in post gust. Mi-ar fi placut mai mult corp, insa vinul fiind IGT, adica cu indicatie geografica tipica, randamentul permis la ha este mai generos si de aici lipsa concentrarii de arome. Soiurile nu sunt specificate, venind din Puglia poate fi Primitivo, cel mai probabil fiind si cel mai productiv, Negroamaro sau Nero di Troia sau o combiantie a celor trei. Pentru aceasta categorie soiurile internationale sunt si ele premise. Una peste alta 2020 a fost un an bun, iar vinul se poate savura cu suuces langa mancaruri condimentate pe baza de carne si paste si de ce nu, ca desert alaturi de branzeturi cu mucegai.