Cele mai bune vinuri si preturi te asteapta in MAGAZINUL UnVinPeZi.ro. Vezi ofertele la peste 500 de etichete!

Diana Pavelescu

Diana Pavelescu este unul dintre cei mai buni oenologi din tara, in prezent Secretar General al Asociatiei Degustatorilor Autorizati. De-a lungul timpului a fost implicata in lumea viticola din tara si de peste hotare, jurizand in cadrul multor concursuri internationale de vin. Cu peste 15 ani experienta in industria viticola din Romania si nu numai, Diana Pavelescu este prezenta si in mediul online, acolo unde a devenit o sursa de inspiratie pentru pasionatii de vin din intreaga lume.

Comentariile lui Diana Pavelescu

CAVA TRESOR RESERVA 2017
Data degustarii: 01.08.2020

Macabeo, Xarel-lo si Parellada, iar Pere Ventura face parte dintre ultimii. Cavele obtinute din aceste trei soiuri sunt produse prin metoda traditionala, au o personalitate aparte si niste arome specifice, piersicile coapte, perele si fanul, pe care le mirosi intr-o padure de pini mediteranieni se imbina cu cele de autoliza, coaja de paine, brioche si aluat. Un vin plin de aromonie si savoare, aceasta din urma obtinuta in urma maturarii de peste 24 de luni pe drojdie, ofera gustativ arome de citrice, coaja de lamaie, pere si grapefruit. Este un vin cu aciditate mare, perlaj fin, un corp plin si persistent. Un vin ce iti aduce aminte de ultima escapada la Barcelona.

MARQUES DE CACERES...

Marques de Caceres
MARQUES DE CACERES VERDEJO 2019
Data degustarii: 01.08.2020

Spania este bine cunoscuta pentru vinurile sale rosii, insa in Rueda, Verdejo are o personalitate aparte si soiurile albe de struguri se regasesc acasa la altitudini de 600-700m. Verdejo conserva foarte bine aciditatea si mineralitatea locului. Este un vin proaspat, tanar, cu arome de piersici albe coapte, agrise si flori albe, un vin corpolent, persistent si in acelasi timp cu multa prospetime. Gustativ se simt citrice, coaja de lamaie, lime si grapefruit-ul, ce se pot asocia lesne cu fructe de mare si peste. Niste sosuri cu smantana s-ar potrivi la fel de bine datorita aciditatii ridicate. Un vin complex si cu caracter, de care ne putem lasa surprinsi la o masa copioasa.

MARQUES DE CACERES...

Marques de Caceres
MARQUES DE CACERES VERDEJO 2019
Data degustarii: 01.08.2020

Spania este bine cunoscuta pentru vinurile sale rosii, insa in Rueda, Verdejo are o personalitate aparte si soiurile albe de struguri se regasesc acasa la altitudini de 600-700m. Verdejo conserva foarte bine aciditatea si mineralitatea locului. Este un vin proaspat, tanar, cu arome de piersici albe coapte, agrise si flori albe, un vin corpolent, persistent si in acelasi timp cu multa prospetime. Gustativ se simt citrice, coaja de lamaie, lime si grapefruit-ul, ce se pot asocia lesne cu fructe de mare si peste. Niste sosuri cu smantana s-ar potrivi la fel de bine datorita aciditatii ridicate. Un vin complex si cu caracter, de care ne putem lasa surprinsi la o masa copioasa.

NAVICELLA ALB 2019
Data degustarii: 01.08.2020

Navicella este un vin unic, un vin cu istorie, un omagiu adus picturii aflate in biserica din Jelna, una dintre cele trei copii ale celebrei fresce cu acelasi nume a lui Giotto di Bondonne, pe care acesta a pictat-o in catedrala Sf Petru din Roma la 1300. Vinul este la fel, un portdrapel, o marca unica a cramei de 26ha din Jelna in varianta alba. Un vin tanar si prospat cu arome verzi de de agrise, mango, ardei verde si migdale ce m-a dus cu gandul la un Sauvignon dominator in arome acompaniat de alte soiuri. Corpul si savoarea vin de la batonage, iar fructozitatea, notele de flori albe si eleganta sunt date de Feteasca Alba, soi care domina cupajul in proportie de 60%. Aromele de mere verzi, grapefruit, pere si corcoduse le-am simtit in post gust pe un suport de aciditate ridicata data de Rieslingul de Rhin. Un vin lung si persistent cu potential de invechire, a carui arome complexe au fost completate de mineralitatea specifica locului. Un vin gastronomic care ne-ar putea insoti la o cina acum sau peste 10 ani.

CAVA TRESOR RESERVA 2017
Data degustarii: 01.08.2020

Macabeo, Xarel-lo si Parellada, iar Pere Ventura face parte dintre ultimii. Cavele obtinute din aceste trei soiuri sunt produse prin metoda traditionala, au o personalitate aparte si niste arome specifice, piersicile coapte, perele si fanul, pe care le mirosi intr-o padure de pini mediteranieni se imbina cu cele de autoliza, coaja de paine, brioche si aluat. Un vin plin de aromonie si savoare, aceasta din urma obtinuta in urma maturarii de peste 24 de luni pe drojdie, ofera gustativ arome de citrice, coaja de lamaie, pere si grapefruit. Este un vin cu aciditate mare, perlaj fin, un corp plin si persistent. Un vin ce iti aduce aminte de ultima escapada la Barcelona.

CAVA TRESOR RESERVA 2017
Data degustarii: 01.08.2020

Macabeo, Xarel-lo si Parellada, iar Pere Ventura face parte dintre ultimii. Cavele obtinute din aceste trei soiuri sunt produse prin metoda traditionala, au o personalitate aparte si niste arome specifice, piersicile coapte, perele si fanul, pe care le mirosi intr-o padure de pini mediteranieni se imbina cu cele de autoliza, coaja de paine, brioche si aluat. Un vin plin de aromonie si savoare, aceasta din urma obtinuta in urma maturarii de peste 24 de luni pe drojdie, ofera gustativ arome de citrice, coaja de lamaie, pere si grapefruit. Este un vin cu aciditate mare, perlaj fin, un corp plin si persistent. Un vin ce iti aduce aminte de ultima escapada la Barcelona.