Cele mai bune vinuri si preturi te asteapta in MAGAZINUL UnVinPeZi.ro. Vezi ofertele la peste 350 de etichete!

Alin Ionita

Absolvent de matematica si informatician de profesie, focsaneanul Alin Ionita a  fost mereu atras de poezia din vin si a simtit ca aceasta nu poate fi cu adevarat inteleasa decat dialogand si impartasind-o cu altii. A inceput sa scrie despre acest subiect la inceputul lui 2007 cand a demarat proiectul care astazi se numeste Punctul pe Vin si care, avea sa fie la acea vreme primul blog romanesc independent pe aceasta tema. Fan declarat a diversitatii din vin, ataca in scrierile lui subiecte si vinuri de lume noua sau veche, intr-un limbaj nepretentios si accesibil atat impatimitilor, dar si novicilor, pe care incerca sa ii convinga ca “viata e prea scurta ca sa bei vin prost”.

Comentariile lui Alin Ionita

ARGALI ROSE 2019

Chateau Puech-Haut
ARGALI ROSE 2019
Data degustarii: 23.06.2020

Saptamana asta pare a fi una cat se poate de norocoasa pentru iubitorii de rozeuri rafinate pentru ca, la distanta de doar cateva zile, facem cunostinta cu un alt exponat de acest gen, menit sa incante papilele pretentioase. Vine intr-o prezentare eleganta, insotit de o culoare aprinsa, placuta ochiului si parfumuri delicate. Aromatica se invarte in jurul unor nuante usoare de primavara, ce amintesc de flori de camp si citrica si se pierde precum ecourile unor lovituri usoare, lasand un postgust revigorat in urma.

MARAVENTO VENDEMMIA TARDIVA SYRAH 2018
Data degustarii: 17.06.2020 Nascut in Sicilia, Syrah-ul pe care il incercam astazi este un exemplar apetisant, cu un mesaj direct si prietenos. Are o bordura rubinie la contactul cu peretele paharului, pe care imprima picioare lenese, alunecoase. Parfumul sau este dominat de trimiteri spre fructe rosii, iar gustul asterne peste aceasta baza fructata, izuri de piper alb si eucalipt.

SISTER'S RUN SHIRAZ...

Calvary Hill, Barossa
SISTER'S RUN SHIRAZ 2017
Data degustarii: 17.06.2020

Cand vedem denumirea soiului Syrah scrisa in maniera pe care o citim si pe eticheta pe care o intalnim astazi la Unvinpezi.ro, gandul ne zboara automat la indepartata Australie. De acolo vine acest Sister's Run modern si versatil, capabil sa impace atat amatorii de vinuri pline, cat si adeptii stilurilor mai lejere. Are taninuri catifelate si alcool bine integrat, dar si arome ce nu au nevoie de prea multe secunde pentru a umple palatinul cu ecourile lor.

CHATEAU DE...

Chateau de l'Escarelle
CHATEAU DE L'ESCARELLE PALM 2019
Data degustarii: 09.06.2020 Inzestrat cu o culoare superba si echipat intr-o sticla eleganta, rozeul pe care il admiram astazi vine parca pentru a ne indulci putin faptul ca, primavara aceasta nu ne-am bucurat de iesirile la terase asa cum am facut-o poate in alti ani. Este un vin luminos si curat, ce poseda o aciditate vioaie si arome a caror intensitate este reglata cu finete. Nuantele se aseaza compact intr-un tot proaspat ce aluneca pe limba cu pasi alerti. Se bea cu extrema lejeritate, mai ales daca este racit corect.
MARAVENTO VENDEMMIA TARDIVA SYRAH 2018
Data degustarii: 09.06.2020 Nascut in Sicilia, Syrah-ul pe care il incercam astazi este un exemplar apetisant, cu un mesaj direct si prietenos. Are o bordura rubinie la contactul cu peretele paharului, pe care imprima picioare lenese, alunecoase. Parfumul sau este dominat de trimiteri spre fructe rosii, iar gustul asterne peste aceasta baza fructata, izuri de piper alb si eucalipt.
GRAND SELECTION CARMENERE 2018
Data degustarii: 01.06.2020

Certificatul de nastere al vinului de astazi ne explica clar despre locul de nastere - Chile, dar si despre ADN-ul sau francez. Ce nu scrie pe eticheta, dar descoperim in pahar, este un dialog animat si consistent, in care nuantele fructate dau piept cu izuri condimentate si cu vagi ecouri ce trimit cu gandul la ciocolata amaruie. Asezarea nuantelor este coerenta si deloc dificil de descifrat insa, deloc plictisitoare, vinul in sine, facandu-se usor de apreciat atat datorita registrilor aromatici variati cat si a versatilitatii sale gastronomice.