Alin Ionita

Absolvent de matematica si informatician de profesie, focsaneanul Alin Ionita a  fost mereu atras de poezia din vin si a simtit ca aceasta nu poate fi cu adevarat inteleasa decat dialogand si impartasind-o cu altii. A inceput sa scrie despre acest subiect la inceputul lui 2007 cand a demarat proiectul care astazi se numeste Punctul pe Vin si care, avea sa fie la acea vreme primul blog romanesc independent pe aceasta tema. Fan declarat a diversitatii din vin, ataca in scrierile lui subiecte si vinuri de lume noua sau veche, intr-un limbaj nepretentios si accesibil atat impatimitilor, dar si novicilor, pe care incerca sa ii convinga ca “viata e prea scurta ca sa bei vin prost”.

Comentariile lui Alin Ionita

BRIGA DELLA MORA 2015
Data degustarii: 19.01.2018

Piemontezul despre care discutam astazi are culoarea rubine intensa si isi face intrarea cu fine intepaturi condimentate. Gura este inundata mai apoi cu un amestec aprins de violeta si fructe rosii, amestec ce pare nestanjenit de taninurile tinere, dar fine.

ZANA PURPURIE 2015

Domeniul Muntean
ZANA PURPURIE 2015
Data degustarii: 16.01.2018

Zana Purpurie este un Cabernet Sauvignon care pare sa isi merite numele caci, pentru un reprezentant al soiului rege, are pasii delicati si degaja note zemoase de fruct rosu. Odata gustat, descoperim taninurile fine si tineresti, dar si un melanj aromatic din care ies la iveala tonuri de pruna si cireasa. Pe final, rasare un usor ecou dulceag ce face vinul si mai prietenos.

BLANCO - VIURA, TEMPRANILLO, MATURANA 2016
Data degustarii: 15.01.2018

Astazi, va fac cunostinta cu un cupaj spaniol interesant, auriu colorat, ce te trimite, prin parfumul sau, cu gandul la iarba cosita si fructe proaspete (piersica). Gustul este unul proaspat, rezonabil de lung, avand o intensitate aromatica buna, sprijinita comod pe izuri de mar verde si citrice.

GAIANA BARBERA D'ASTI 2012
Data degustarii: 10.01.2018

Barbera este un soi de struguri ce se simte foarte comod in nordul peninsulei italice. Exemplarul aici de fata este un vin suplu si suculent ce umple gura cu arome placute de visina. Este un vin fara ascuzisuri, dar foarte agreabil si placut prin lejeritatea buchetului sau.

BIO VIOGNIER +...

Edoardo Miroglio
BIO VIOGNIER + TRAMINER 2016
Data degustarii: 09.01.2018

Obtinut prin cupajare de Viognier si Traminer, cupajul alb pe care il puteti achizitiona astazi este un vin lejer si prietenos. Aciditatea bine dozata, face ca aromele citrice sa iasa rapid in evidenta. Finalul pare a apartine Viognier-ului, caci apar discret note de sambure de caisa, suav amarui. E un vin simplu de inteles, care pare datorita aromelor vii ca forteaza putin limita secului.

EXPRESION MALBEC  2014
Data degustarii: 04.01.2018

Astazi povestim despre un vin argentinian, un Malbec 2014 ca sa fiu mai exact. E un vin ce aduce cu el ecourile trasaturilor de soi intr-o abordare mai vaporoasa. Culoarea sa este aprinsa, cu sticliri rubinii, iar aromele ce stau cocotate pe taninuri fine se traduc printr-o combinatie lizibila de fructe rosii si toporasi.