Olfactiv e sobru şi vine peste noi în valuri: aromele lemnului şi fructele roşii duc greul asaltului, dar avem parte şi de efluvii condimentate, adieri minerale, ba chiar şi o aluzie de carne maturată. Corpul, suplu, rotund şi mătăsos, vine perfect în prelungire şi e, poate, mai lejer decât ne-am putea aştepta (dar asta, cel puţin din punctul meu de vedere, e de bine). Defecte? Poate unul singur, nu pot scăpa de senzaţia că l-am gustat un pic cam devreme. Nu mă înţelegeţi greşit, e foarte bun şi-acum, încercam doar să vă sugerez că e genul de vin din...
Deschide review
Olfactiv e sobru şi vine peste noi în valuri: aromele lemnului şi fructele roşii duc greul asaltului, dar avem parte şi de efluvii condimentate, adieri minerale, ba chiar şi o aluzie de carne maturată. Corpul, suplu, rotund şi mătăsos, vine perfect în prelungire şi e, poate, mai lejer decât ne-am putea aştepta (dar asta, cel puţin din punctul meu de vedere, e de bine). Defecte? Poate unul singur, nu pot scăpa de senzaţia că l-am gustat un pic cam devreme. Nu mă înţelegeţi greşit, e foarte bun şi-acum, încercam doar să vă sugerez că e genul de vin din care, dacă aveţi condiţiile necesare, merită să vă faceţi provizii şi să destupaţi câte o sticlă-două pe an. Producătorul ne sugerează să-l păstrăm până-n 2029, eu aş fi chiar un pic mai optimist.
Inchide review
Din Bistriţa Năsăud nu vin doar mari scriitori dătători de frisoane la BAC, cum ar fi Coşbuc sau Rebreanu, ci şi o pleiadă de crame tinere din de altfel istorică regiune a ţării, cu îndelungată tradiţie în cultivarea viţei de vie. Dintre ele se remarcă Jelna, care a reuşit să exploateze specificul mai răcoros al zonei, propunând ca vin mare al cramei un cupaj în care pretenţiosul Pinot Noir este rege, ajutat de nobilii de serviciu ai podgoriilor lumii Cabernet Sauvignon şi Merlot. Rezultatul este un vin serios, care însă reuşeşte uşor să se destindă...
Deschide review
Din Bistriţa Năsăud nu vin doar mari scriitori dătători de frisoane la BAC, cum ar fi Coşbuc sau Rebreanu, ci şi o pleiadă de crame tinere din de altfel istorică regiune a ţării, cu îndelungată tradiţie în cultivarea viţei de vie. Dintre ele se remarcă Jelna, care a reuşit să exploateze specificul mai răcoros al zonei, propunând ca vin mare al cramei un cupaj în care pretenţiosul Pinot Noir este rege, ajutat de nobilii de serviciu ai podgoriilor lumii Cabernet Sauvignon şi Merlot. Rezultatul este un vin serios, care însă reuşeşte uşor să se destindă şi să se manifeste jovial. Există o supleţe necaracteristică blendurilor mai sudice, însă există şi o fineţe în plus, neforţată şi naturală. Există şi arome de baric, condimentate, care completează miezul fructat, de fructe roşii, porumbe coapte, cu o taninozitate moderată. E un vin care poate fi consumat cu succes acum, însă l-aş mai lăsa câţiva ani să se deplieze total.
Inchide review
Vinurile mari nu trebuie să fie neapărat dense, gemoase și cu alcoolul ridicat; de fapt eleganța stă în subtilitate. Iar vinul de față marchează la capitolul rafinament, cu un corp suplu, arome ce îmbină fructe roșii și mirodenii, taninuri bine integrate și alcool reținut. Pentru pregătirile de Sărbători să aveți în vedere o asociere cu cârnați proaspeți la tigaie și cartofi dulci.
Deschide review
Vinurile mari nu trebuie să fie neapărat dense, gemoase și cu alcoolul ridicat; de fapt eleganța stă în subtilitate. Iar vinul de față marchează la capitolul rafinament, cu un corp suplu, arome ce îmbină fructe roșii și mirodenii, taninuri bine integrate și alcool reținut. Pentru pregătirile de Sărbători să aveți în vedere o asociere cu cârnați proaspeți la tigaie și cartofi dulci.
Inchide review
Olfactiv e sobru şi vine peste noi în valuri: aromele lemnului şi fructele roşii duc greul asaltului, dar avem parte şi de efluvii condimentate, adieri minerale, ba chiar şi o aluzie de carne maturată. Corpul, suplu, rotund şi mătăsos, vine perfect în prelungire şi e, poate, mai lejer decât ne-am putea aştepta (dar asta, cel puţin din punctul meu de vedere, e de bine). Defecte? Poate unul singur, nu pot scăpa de senzaţia că l-am gustat un pic cam devreme. Nu mă înţelegeţi greşit, e foarte bun şi-acum, încercam doar să vă sugerez că e genul de vin din...
Deschide review
Olfactiv e sobru şi vine peste noi în valuri: aromele lemnului şi fructele roşii duc greul asaltului, dar avem parte şi de efluvii condimentate, adieri minerale, ba chiar şi o aluzie de carne maturată. Corpul, suplu, rotund şi mătăsos, vine perfect în prelungire şi e, poate, mai lejer decât ne-am putea aştepta (dar asta, cel puţin din punctul meu de vedere, e de bine). Defecte? Poate unul singur, nu pot scăpa de senzaţia că l-am gustat un pic cam devreme. Nu mă înţelegeţi greşit, e foarte bun şi-acum, încercam doar să vă sugerez că e genul de vin din care, dacă aveţi condiţiile necesare, merită să vă faceţi provizii şi să destupaţi câte o sticlă-două pe an. Producătorul ne sugerează să-l păstrăm până-n 2029, eu aş fi chiar un pic mai optimist.
Inchide review
Din Bistriţa Năsăud nu vin doar mari scriitori dătători de frisoane la BAC, cum ar fi Coşbuc sau Rebreanu, ci şi o pleiadă de crame tinere din de altfel istorică regiune a ţării, cu îndelungată tradiţie în cultivarea viţei de vie. Dintre ele se remarcă Jelna, care a reuşit să exploateze specificul mai răcoros al zonei, propunând ca vin mare al cramei un cupaj în care pretenţiosul Pinot Noir este rege, ajutat de nobilii de serviciu ai podgoriilor lumii Cabernet Sauvignon şi Merlot. Rezultatul este un vin serios, care însă reuşeşte uşor să se destindă...
Deschide review
Din Bistriţa Năsăud nu vin doar mari scriitori dătători de frisoane la BAC, cum ar fi Coşbuc sau Rebreanu, ci şi o pleiadă de crame tinere din de altfel istorică regiune a ţării, cu îndelungată tradiţie în cultivarea viţei de vie. Dintre ele se remarcă Jelna, care a reuşit să exploateze specificul mai răcoros al zonei, propunând ca vin mare al cramei un cupaj în care pretenţiosul Pinot Noir este rege, ajutat de nobilii de serviciu ai podgoriilor lumii Cabernet Sauvignon şi Merlot. Rezultatul este un vin serios, care însă reuşeşte uşor să se destindă şi să se manifeste jovial. Există o supleţe necaracteristică blendurilor mai sudice, însă există şi o fineţe în plus, neforţată şi naturală. Există şi arome de baric, condimentate, care completează miezul fructat, de fructe roşii, porumbe coapte, cu o taninozitate moderată. E un vin care poate fi consumat cu succes acum, însă l-aş mai lăsa câţiva ani să se deplieze total.
Inchide review
Vinurile mari nu trebuie să fie neapărat dense, gemoase și cu alcoolul ridicat; de fapt eleganța stă în subtilitate. Iar vinul de față marchează la capitolul rafinament, cu un corp suplu, arome ce îmbină fructe roșii și mirodenii, taninuri bine integrate și alcool reținut. Pentru pregătirile de Sărbători să aveți în vedere o asociere cu cârnați proaspeți la tigaie și cartofi dulci.
Deschide review
Vinurile mari nu trebuie să fie neapărat dense, gemoase și cu alcoolul ridicat; de fapt eleganța stă în subtilitate. Iar vinul de față marchează la capitolul rafinament, cu un corp suplu, arome ce îmbină fructe roșii și mirodenii, taninuri bine integrate și alcool reținut. Pentru pregătirile de Sărbători să aveți în vedere o asociere cu cârnați proaspeți la tigaie și cartofi dulci.
Inchide review